poraďte mi prosim ako odplienkovat. Mali ma 2 roky a 9.mesiacov. A stale plienky.
nas sa odplienkoval sam, vybral si serblik a vybavene, uz plienkku neccel ani vidiet...vdaka jasliam tiez 2r 7m
Presne. Nedať proste plienku .Priprav taký režim že pár dní budete hlavne doma. Ak nechce sadať na nočník, tak vždy,keď vidíš, že pišká alebo kaká,vtedy ho rýchlo dať na nočník, hoci aj polovicu sa vyčúra do nohavíc.
Ak je dieta pripravene tak sa chyti za 1-2dni. Ked nedas plienku. Ok raz sa pocika. Druhykrat uz zastavi. A tretikrat sa bude samo pytat. Ak nie je pripravene darmo budes nad nim “čarovať”.
Hovorit o tom aspon mesiac a potom nedat plienku. Moj bude mat 2 roky a sam ma krasne prekvapil...dal dole plienku,ze chce ist cikat a cikal do nocnika. Odvtedy ma plienku len ked sme dlho niekde prec.. A sam sa z toho velmi tesi. Dnes 1x aj kakal mimo plienku. Zacali sme,ked je teplo..vysvetlovali,ukazovali a pod.. skusal si to ale nejak velmi nechcel.. a zrazu pochopil! :D
@karmenka123 hlavne je škoda, že si nezačala pred letom ale teraz na jeseň. Žiadna veda v tom nie je, proste nedáš plienku a budeš stále ponúkať možnosti urobiť to inde, na wc s redukciou, na stojáka so schodikom rovno do wc, na nočník... Dokola vysvetlovať, ideálne mu to aj osobne predviesť na tom wc. A hlavne to chce trpezlivosť lebo je pravdepodobné, že prvý týždeň to proste pôjde všade len nie tam kam chces. Von treba brať niekoľko gatí na prezlečenie a pevné nervy.
@karmenka123 najlepšie by bolo začať na začiatku leta, a čo už. Mala 18mes, vysvetlia niekoľko krát, bolo pár nehôd, ale šlo to. Dieťa sa samé tešilo úspechom. Kakanie do nočníku trvalo ďalej.Plienky som dávala iba na spanie a od jesene ani na noc.
@karmenka123 jednoducho nedáš žiadnu ďalšiu plienku. Priprav sa na pár dni nekonečného prania a prezliekania
Treba dať odmenu za každý aj úplne maly úspech.