Prosim poraďte ako odplienkovať syna,ma 2 roky a 4 mesiace a ani za svet si nechce ani na šerblik sadnúť už som zúfala už neviem čo mam vymysliet
@kvetinka1405 nedonútiš....daj mu čas....v lete ho nechaj bez plienky, skôr pochopí kedy ciká....prípadne vyskúšať redukciu na záchod
Moja tiez nechcela ist ani za svet a skusala som potom uz aj metody, ze dam jej nalepky na nocnik, alebo sme skusali zachod, uz som aj podplacat skusala a proste nie, ona chce plienku, z nocnika mala hysaky a teda nesilila som to. A teraz bude mat coskoro 3r a zrazu zo dna na den som jej plienku nedala a ide to. Uz aj na nocnik ide bez problemov sama, obcas este nechce, ale vtedy ju uplacam, teraz sa uz da uplatit :D mozno niekto poradi nieco lepsie, u nas pomohol zas len cas, ako pri vsetkom 🙂
@kvetinka1405 inak naša chodí do súkromnej škôlky, má 2,5roka, tento mesiac v škôlke že skúsime odplienkovať...na záchod sa pýta medzi prvými(tam sú také maličké), samozrejme tam to nejde a za 10min.sa pociká...takto nám to vydržalo týždeň😉takže je zase na plienke a len občas bez plienky aby pochopila že cikať znamená vedome tlačiť😉ona vie čo je cikanie ale už keď ciká v plienke
Ahoj, u nás mala necháva ani počuť o záchode alebo nočníku, asi dva mesiace dozadu som ju vzala na chatu s kamarátkou a jej malou, chodila už na nočník, zakaždým keď sa tam vycikala som ju vy chválila vybozkavala, tešila sa a mala sa vždy nato pozerala, 3 dní po návrate z chaty ma mala zavolala na záchod a vycikala, odvtedy sme úplne bez plienky, už sa mi ani nepýta, chodi si cikat sama, skus ešte možno toto ;) inak moja bude mať 19teho 2 a pol takže bola približne vo veku tvojho syna 🙂
@kvetinka1405 u nás to isté, syn ma 2r 6m a ani za ten svet to neurobí inde ako do plienky. Ked som ho nechala pol dna holeho a liala do neho vodu, chodil s prekríženymi nohami a plakal ze chcel plienku. Keďže mával ako maly zapal močového mechura nemohla som ho nechať zdržiavať dlhšie a ani som to viac takto neskúšala, ako som mu dala plienku, do par minút totálne plná. Neviem uz ako na neho, skúšali sme všeličo. Nechám to tak a snad do nástupu do škôlky to dá aj sam bez nátlaku 🙏🙂
Počkať
@kvetinka1405 DAŤ MU ČAS, NECH NA TO DOZRIE SÁM, NECH MU NA TO DOZRIE MOZOG. Len rodičia chcú mať z detí géniov, odplienkovaných v deviatich mesiacoch. Vy jedzte, keď nebudete hladná, nech vás do toho nútia, nech vám to jedlo napchajú do úst. Chúdence deti. No budete jesť až keď sa vám vyprázdni žalúdok, dá signál mozgu a vy budete mať pocit hladu. Malo by to tak byť, že?
@vladka2503 nabudúce ma prosím zavolajte na chatu so sebou, tiež by som také odplienkovanie rada vyskúšala :D, príjemné s užitočným :D
@proximaa okej! Budem na to myslieť :D ale vážne.. Trápili sme sa s odplienkovanim niekoľko mesiacov a potom stačili 3 dní vychvalovanie iného dieťaťa a dieťa pochopilo :D
Nas v identickom veku siel rovno na wc, nechcel nocnik ani vidiet
@vladka2503 super, tesim sa, zatial teda odplienkovanie neriesim :D
Nas bude mat o 2mes 3roky a az teraz som mu prestala davat plienku, proste je uvedomely, vie co od neho chcem, viem ze teraz tomu rozumie a zo dna na den, bez jedineho problemu mi sadlo na wcko a hotovo :D na noc mu este davam, ale ked ide von a vrati sa plienka je cista, ani raz sa nepopisal. Kaslem na nazory inych ze A TO ESTE MA PLIENKY? nech sa kazdy stara o seba, lebo kazdy pozna svoje dieta najlepsie.. to iste bolo s cumlom, zobrala som a nebol, vedela som ze je na to pripraveny.. nikto sa ma o 10r neopyta do kedy nosil plienky :D zo vsetkeho sa dnes robi prilisne halo a natabulkovane normy co kedy ako kde ma vyzerat.. riadim sa srdcom a nic im nechyba 🙂
@kvetinka1405 nenut ho.. nas sa odplienkoval po 3.narodeninach a o nic sme neprisli.. prave naopak.. odplienkoval sa za pol dna, vsetko hned pochopil a pritom ked bol vo veku tvojho nechcel o tom ani pocut 🙈 vsetko ma svoj cas..