Ahojte mamičky poraďte mi ako mám na noc odplienkovat dieťa :/ cez deň sa pekne pýta ale v noci sa zobudí na to že je pocikana 🥺 ďakujem za každú radu 🙏
@rencav123 nedať jej na noc tekutiny, pred spaním nech sa vyciká, a kontrolovať, môžeš ju aj v noci zobudiť aby sa išla vycikáť..
U nás to bolo tak, že pokým celú noc do rána nevydrží plienka, dieťa nie je na to zrelé...
@marienkakf to isté u nás... V apríli bude mať 3r.a na noc ešte ma, hocikedy sa stane, že je zo strany precikany... Cez deň sa pyta
Ja som to vôbec neriešila, dávala som plienku na noc aj do 4r. A keď som si všimla, že ozaj už pár mesiacov suchá, napriek tomu, že pije veľa aj vecer, tak až potom som mala odvahu nedať 🙂 nejak to prišlo samé.
Mám dvojčatá, o mesiac budú mať 4r.Jedna je cca 1m bez plienky na noc, druhá ešte má. Používam plienkové nohavičky, vie si ich sama obliecť, aj vyzliecť, pri posteli má nočník a keď treba použije ho. Podľa mňa nemá zmysel, to nejak siliť, až príde čas naučí sa.
Nocne odplienkovanie sa neda naucit. Musi dozriet organizmus - zacat tvorit dostatok hormonu na znizenie tvorby mocu pocas spanku. A neda sa ani ovplyvnit to, ci ma dieta tvrdy spanok a na pocit potreby cikania sa nezobudi. Chce to trpezlivost
@dadulamamula no keď v ničí pije mlieko. :/ ináč sa budí lebk je hladná … a sk dá preberie s dám ju volať tsk dá preberie úplne 🙈 ma 2 roky 8 mesiacov sk tsk ešte počkáme …kúpila som aj nepremokavé plachty tsk rozmyslam ci ju dať na noc a bez plienky a budeme prezliekať že možno jej to bude vadiť a bude sa pýtať s zvykne si 🤷🏼♀️
@rencav123 ja som moju nikdy nebudila, aby sa sla vycikat v noci, ked spala. Lebo ona ked sa prebrala tak 2hodiny sa nevedela ulozit. V 2r2m prestala nosit plienku cez den a o mesiac na to aj na noc. Mala mozno za polroka 3x nehodu aj to som si nie ista. Ona proste vydrzala do rana necikat, podla toho som vedela, ze je pripravena. Pritom moja mama paradoxne na den sa jej zdalo, ze som neskoro odplienkovala, lebo ved kedysi vsetci uz v 1 roku nenosili plienky. A zase naopak na noc, ze som prilis zavcasu odplienkovala 😄. Nam to tak vyhovovalo ako bolo. A bez plienok bola vo februari, cize ziadne chodenie s holym zadkom po vonku a posobne sposoby.
@rencav123 moja prestala.mat na noc peluhu do 3,5r. Sledovala som ako casto ma.mokru plienku ci sa budi atd.....ak.mala.mesiac suchu dala. Som jej prec kupila gumenu plachtu mala raz nehodu....odvtedy nic....a pije. Cez den aj vecer vela vody aj mlieko....ale tesne pred spankom ide sa vycikat....nikdy som ju nebudila v noci ianf by bol cirkus kazde dieta je ine ako píšu mamicky ale na nos treba dospieť citala.som o tom nejaky hormon nepamätám presne co dava signal mozgu.....inac moja je od 2r. Odplienkovala ;)
Ja mám to isté. Syn sa budí v noci okolo 1. Začne mať nepokojný spánok, prejadzuje sa...potom sa zobudí, že sa mu chce cikať. A koniec. Je vyspatý. Mne sa osvedčilo ho dať vycikat, ešte predtým, zo spánku. Okolo 11-12, keď idem spať. Takto sa vycika a je dobre
Naša mala 5 rokov presne pred mesiacom a tyzden pred 5.narodeninami mi sama povedala, ze uz nechce na noc plienku...uz asi od októbra ju mávala suchu, dovtedy sa raz-dva krat za noc do nej pocikala...neriešila som to, nenútila spat bez plienky, aj ked ju mala suchu....vedela som, ze sama na to pride a povie mi a tak aj bolo 😊 cez denný spanok nema plienku od 2,5 roka ☺️
Asi sa to fakr neda na noc oducit. Lebo nas je cez den bez plienok od 15 mesiacov, teraz ma 2,5 roka a rano stale poriadne pocikana plienka aj ked vecer pred spanim sa este vycika
@habibim skúšala som ho pár krát zobudiť, ale on ani nevedel, že bol cikať a ja len z toho unavená,nepokojný spánok, že ak sa pocika všetko prezliekať..no prečo?!
Este doplnim, ze nocne pocikavanie je ok do 5 rokov. A aj po tomto veku sa 1-2 deti z 10 pocikava.
@zuzanaete mas pravdu ☺️ Mne dokonca doktorka povedala, ze Ok je to do 6 rokov alebo pokial chodí do skolky, potom je uz problém...a preto som ja ani našu dcerku nejak netlacila do nočného spánku bez plienky....cez den sa to dá naučiť, ale noc je ina.... na to musí dieta dozrieť a samo pochopiť 🤞✌️
@rencav123 este nema cas...nesilit. Nas od 2,5 roku cez den bez,ale nocny spanok taky tvrdy,ze sa ani nezobudil, ked sa pocikal. Kazde dieta je ine, v jednom prve, v druhom posledne..