Ako odplienkovať moje trojročné dieťa?

4. sep 2021

Ahojte žienky.
Prosím vas, poraďte mi ako odlpienkovat moje 3rocne dieťa.
Čoskoro bud emat 3 roky. Začal som ho odplienovavat pred 5 mesiacmi! V noci bol odplienkovany hneď. Cez obed y spánok tiež. Ale nechalvala som mu ešte pre istotou plienku, ak by sa stala nehoda. Občas sa stalo. Cikat sa začal pýtať hneď, ALE problém je s kakanim. Ešte ani raz sa nevykakal do zachodika ani do nočník. Párkrát sedel a snažil sa tlačiť, ale nešlo mu to. Do slipkov sa vykaka skoro každý deň. Zatvorí sa do izby a pokakak sa

autor
4. sep 2021

Pokracovanie
Ja som nešťastná z toho. A co je najhoršie - už sa mu často stáva, že sa pocika aj počas obedneho spánku (cez obed mu už plienku, nedávam) a aj ráno ma mokru plienku. Začal chodiť do škôlky, síce súkromnej, ale nebudú to donekonečna tolerovať. Aj keď je šanca, že keď uvidí ostatné detičky, tak sa bude pýtať. Aj mi to povie, že v škôlke bude cikat aj kakat do zachodika. A co bol v škôlke, tak ze sa pekne vycikal a potom, keď za mnou plakal, tak sa počkal do slipkov.

Ja už neviem čo robiť.... Ako ho motivovať. 😢

autor
4. sep 2021

Ospravedlňujem sa za preklepy. 🤦‍♀️

mizu89
4. sep 2021

Ak si dobre pamätám tak môj keď mu trebalo kakať tak sa niekde schoval do kuchyne do obývačky,za gauč...tak som iba rýchlo ho brala a šup na nočník 🤣

autor
4. sep 2021

@mizu89 no, môj začne mať nervy a zatvára dvere. 😔 By si v ten moment ani nesadol. Ja som strašne z toho nešťastná a už neviem ako ho motivovať.

pribinak
4. sep 2021

Ale veď ho rýchlo zober posad na wc a podržať ho tam. Nerozprávať, že pod ideme kakat, ale proste ho rýchlo na wecko posadiť .,Po úspešnom vykonaní dať veľkú odmenu, aby mal aj on radosť

henka123123
4. sep 2021

Moj ma 3.5 roka cikat chodi po stojacky na serbel.alebo do travy ale kakat len do plienky( ma plienku este na nocny spanok) neriesim pride aj na to..3.5 roka bol zvyknuty kakat po stojacky je to pre nich zmena dojdu na to...

autor
4. sep 2021

@henka123123 môj vie cikat aj po sedliacky..... Ale áno, naučia sa to. To máš pravdu. ♥️ Len keď môjmu nerobí problém kakat aj do slipkov a to ho v škôlke nebudú stále umývať.

evkamotka
5. sep 2021

V skolke to bude blbe ale moze nastat situácia, ze bude kakanie zadrziavat, aby sa im tam nepokakal ale az doma. Nie je hlupy, vie na co su v skolke zachodiky a ze tam ma chodit, mozno si tam do slipov netrufne
Asi len ta odmena za wc....a aj zrusit plienky v kazdej situacii

mabenn
5. sep 2021

3 rocny a 2mes odplienkovany v skolke kde chodi na pol dna...doma plienka na noc, po zobudeni vacsinou vtedy kaka tak sa tam aj vykaka, ked chce kakat ze plienku nema, opyta ju...do wcka zasadne nie...ale vie ze v skolke len plienka, ked mu trebalo raz kakat, predstav si, opytal sa na wc, s ucitelkou to zvladol...rovnako von ked sme boli bez plienky...je to silny zvyk a pocit istoty...sama neviem kedy to prejde, ale ako baby vyssie pisu, b skolke sa bude inak spravat ..bud si to necha na doma alebo nejak vykaka bez plienky, pokaka sa mozno raz a pochopi, ze to nie je dobra cesta

mabenn
5. sep 2021

Znama hovorila, ze kakanie odislo posledne v ramci odplienkovania okolo 3.5roka, lepsie ako riesit kakaci blok...

zuzuliennka1
5. sep 2021

nechaj to na dieta, naozaj…. mam to so synom navlas rovnake, skusala som to, ked mal 2,5roka, tahala so sebou nocnik vsade, kricala, prosila, utierala,….
teraz ma 3r8m - od cca 3r2m chodi cikat do nocnika alebo wc, sam, uplne sam to pochopil, a kakat chodi do nocnika asi posledne dva tyzdne..
mohla som sa aj roztrhat doteraz, aj carovne formulky odriekat - dieta to pochopi same