Ako odplienkovať, keď je doma len pol dňa?

janapeterjana
9. mar 2022

Ahojte maminy. Syn bude mať o chvíľu 3 roky a neviem, ako ho odplienkovať. Chodí totiž na pol dňa do jaslí a neviem, aký postup zvoliť. Vysvetlím: Už sme mali viacero pokusov zoznámiť ho s nočníkom, aj sme ho jedného času niekoľko týždňov vždy ráno posádzali. Ale nemalo to efekt, posedel a vycikal sa dokopy asi len raz. Tak sme prestali a začali zase o nejaký čas. Vysvetľovali sme mu, potom som robila aj také, že som mu vzala plienku a chodil buď len v teplákoch alebo slipoch. Pocikanie, pokakanie sa mu nepáčilo, vždy dobehol a chcel sa prezliecť. Ale na nočníku nič, tam sme ho síce nejako dostali, ale znovu sa vycikal asi iba raz. Celkovo je veľmi opatrná, skôr úzkostlivejšia povaha vo viacerých veciach. No a teraz chodí od augusta do jaslí na pol dňa. Už som im hlásila, že chcem odplienkovať, ale u nich veľmi reval, keď mu čo i len ukázali nočník, nie ešte posadiť... Takže povedali, že to nechcú siliť, že by počkali. Lenže ja by som bola rada, ak by od septembra išiel do škôlky a neviem, ako ho odplienkovať. Pol dňa je v jasliach, pol dňa doma, neviem či má význam niečo ho doma učiť alebo mu vziať plienku, keď mu ju do tých jaslí znovu dám. Chápem, že oni nemôžu striehnuť, kedy sa pociká a zašpiní im to tam, a takisto ho nechcú nasilu brať na nočník, lebo on vie spustiť strašný hisák. Čo by ste mi poradili? Ako na to?

pribinak
9. mar 2022

@janapeterjana čo tak kúpiť redukciu na wc? Možno by sa mu to pozdavalo viac

heidy222
9. mar 2022

Moja bola tiez v jasliach a odplienkovali sme Ju na dovolenke pri mori 😊 Mala 2,5 roka. my sme oboznampvali s nocnikom aj sa vycikala ale bez plienky to neslo nejak, pri zmene prostredia sme Ju vzali a hotovo. Podla mna by Ste Mali dalej skusat,nema vyznam teraz nedat plienku do jasiel

zuzana9393
10. mar 2022

Ja by som to isto skusila aj na toho pol dna a hlavne ked nechce nocnik, tak chlapci mozu cikat aj vonku postojacky. Moze mat motivaciu poliat travicku, stromcek atd. Alebo skuste kupit novy nocnik, my sme mali taky ten co hra ked sa dieta vycika, mozno sa mu to bude pacit.