ahojte. Sme zufali. Dcera ma cochvila 2.5 roka a bojujeme s odplienkovanim. V zime sme to skusili, par tyzdnov sa pytala a potom prestala. Skusali sme odmeny, tresty, motivacie... nic nefunguje. Kludne ju nechame behat v mokrych gatkach a vobec jej to nevadi, hra sa dalej, sedi a ani len nepovie,ze cikala. Kupili sme take plienkove gatky zVonku pogumovane, nech neni uplne v mokrom,ale ani to nepomaha. Teraz uz vidi vonku cikat deti a ona hystericky krici ze cikat nechce. cca 3x denne cika, ostatnych velakrat nie. Po spani sa posadi na serbel, vycika a vykaka,a tam to konci. Poradte,ako na nu? Byt v klude zacina byt problem,uz sme jej dali aj mesiac pauzu,a ani ta nepomohla. Nemate trik, tip ako na to? A este...aj ked ju skusim nejako odlakat a ze ju posadim,zacne krik a neposadime ju.
Surodenca necakame, ziadne zmeny ani problemy doma nie su, uz si len nevieme rady. Na jesen ide do skolky,ale co ked bude mat plienku?
Citam presne nas pribeh. 🙂 🙂 Aj my sme skusali asi pred mesiacom, no uplne bez vysledku. Vsade som nachadzala mlacky, o mokrom koberci ani nehovorim. 😒 Tomi mi nijako za cely tyzden skusania nenaznacil, ze chce pisat, alebo kakat. Stale som ho pozorovala, donekonecna sa ho pytala, ci nechce curat, no nic. Do wc-ka sa pekne vycural, nevykakal sa este ani raz. Tak som s tym prestala a cakam este dva tyzdne cca a potom zacnem znova. Tiez mu absolutne nevadilo, ze ma mokre slipky, alebo teplacky, totalne to odignoroval 😀 . Tiez nastupuje v septembri do skolky, takze netusim, ci sa nam to dovtedy podari. Kazdy mi vravi, ze v lete to pojde lahsie, tak na to sa splieham. Prajem pevne nery a drzte sa. 😉
baby neskúšali ste ich posadiť na záchod? Mne môj malý ani za svet nechcel do nočníka. Radšej pustil. Ale ked sme ho dali na záchod ze bude veľký ako ocko, odvtedy problém nebol
netrap sa, ja mam doma 2,5 rocneho chlapceka a este tiez nic, jednoducho nechce, uz si to uvedomuje, lebo mi velakrat povie - teraz cikam alebo kakam do plienocky , ale nechce si sadnut ani na serblik ani na zachod. Este mame cas, do skolky to hadam stihneme. Neriesim 🙂
je tu nespocetne mnozstvo pribehov a tem na problem s nosenim plienok.Niektore mamicky robia paniku uz pri 1 rocku,ze este dietatko stale ma plienku a ine mamicky nerobia paniku ani pri 4 rokoch....netreba zachadzat z extremu do extremu a vas pripad podla mojho nazoru neparti este do ziadnej extremnej kategorie.Moj prvy syn mal len 2 mesiace pred 3 narodeninami,ked sa konecne racil rozlucit sa s plienkou 😀 a vobec som to neriesila...kazdy okolo mna to riesil..rodina,priatelia...vsetci chceli az chorobne nieco spravit s tym,ze moj syn ma este plienky...okrem mna 😀 ak nie su zdravotne dovody a prekazky,tak som si absolutne ista,ze raz ten bezplienkovy den pride. 😉
My sme sa odplienkovali zo dňa na deň na 2,5, jedného dňa sa sám postavil nad nočník, vycikal po stojačky....vedel kde ho má a občas sme sa opýtali či nechce, odpovedal nie a nikto na neho netlačil. Oplatilo sa, netlačiť a počakť, pokiaľ bol sám pripravený. Na noc má ešte stále plienku, vravím mu, že by nemal, ale nedávam ho v spánku pišať, nebudím ho ani nič podobné, do 5 rokov je to normálne, raz na to príde a bude pokoj. 😵
@valentyne co k tomu?babky su babky ja uz take ani nepocuvam....pozri su niektore skolky co vezmu este aj s plienkou aspon u nas....mne sa mala krasne pytala na nocnik nahle ako dostala zapal moc.ciest nocnik odmieta vycika sa mi tam len hned rano a potom uz pyta plienku...nechaj tomu cas bud to pride samo alebo pockaj do leta a vtedy skus s tym ze ju budes nutit nic nevyriesis ved ju nebude mat hadam do 18stky 😀
do jesene mas este kopu casu. mozno ta jedneho dna prevapi a zacne sa pytat sama. ono ak ju budes trestat alebo sa na nu hnevat, alebo ju nutit tak tym sa to len predlzovat bude. chce to proste klud, dat si na chvilu pokoj a skus o par mesiacov znova. ja zijem v zahranici a tu sa s odplienkovanim zacina az po 2.5 roku a niektore deticky zacinaju aj neskor. proste tu sa do nicoho nenuti caka sa na to kedy da dieta samo podnet ze je pripravene. a taky pristup sa mne osobne velmi paci. aj mne moja mama cisti neustale zaludok lebo nas maly ma uz 2 roky a este stale ma plienky. no a co? co ho mam nutit na nocnik alebo zachod?on sa ho boji, ani posadit sa tam nechce, ja mu predsa nevybudujem traumu len kvoli tomu ze podla mojej mami uz mal byt bez plienky po 1 roku 😠
TRESTY za to, že nechce chodiť na nočník???? No ja len čumím, že jak sú niektoré mami až hysterické, lebo ich dieťa nechce na nočník. Možno ak by ste tak na tie deti netlačili, tak by vám na tie nočníky aj samé chodili. Ja som ani jedno moje dieťa nenútila. Dcéra zahodila v lete ako trojročná plienky a povedala, že maminka, šak ja som už velká a malý chodi už cca pol roka na nočník, ale na von dávame plienku. Vôbec sa netrápime, nemáme žiadne nehody. Teraz sa začal pýtať na velký záchod a už aj na poobedné spanie povedal, že nechce pllienku. Dokonca ak viem, že ideme na dlhú cestu a nemáme nikde poruke záchod (ako bývalo chladno, tak som ho nechcela dávať vonku), tak ho musím nútiť, aby si tú plienku dal 😀
Trošku menej krčovito sa treba k týmto veciam stavať a pôjdu samé. Čím viac tie deti nútite, tým menej spolupracujú.
Sorry ale tresty za to že ešte cika do plienok ??? Trocha si zatukaj na hlavenku..
Ja sa ani nečudujem že má averziu na nočnik a že radeji to pusti do plienky...
Naš druhy sa naučil tak nanocnik že doma behal nahaty a raz si sadol na nočnik a okolo išiel ocinko a zatlieskal mu za to a hned sa aj vycikal maly a tatinko ho vybozkal a od te doby chodi na nočnik.
A tak sa nas druhy naučil cikat do nocniku a po čase aj kakat do ničoho sme ho nenutili.
A maly ked sa vycikal odniesol nočnik tatinkovi aby mu zatlieskal 🙂
hlavne žiadna panika , stres a hnevanie sa na dieťa ! Práve o tomto nám psychologička hovorila. Dieťaťu musí najskôr začať vadiť to , že je pocikané prípadne pokakané a až potom môžete začať s odplienkovaním.
Bohužial dovtedy môžete robiť to čo ste robili doteraz . Občas ju posadiť na šerblík , prípadne na záchod a nechať ju to spraviť samú. Hlavne žiadne nútenie , lebo z toho môže vzniknúť riadny problém !
Ahojte, aj s mojou malou sa práve pokusame odplienkovať sa. Bude mat 2,5 roka a v septembri ide do skôlky, tak som zacala skusat. Trva to uz stvrty den, prvy den bol katastrofa, same nehody, druhy a treti bol celkom fajn, sledovala som ju a davala na zachod, a pekne sa jej podarilo cikat a ani raz sme nemali nehodu, ale stvrty den bol zase samá nehoda. Jej tiez vobec nevadi, ze sa pocika do nohaviciek a ze je cela mokra, proste mi to ani skor nezahlasi. Neviem co s tym, dufam, ze po case na to pride. Tak uvidime.
mz sme na toém tak isto, A ako čítam odpovede, nie sme sami. Takže neporadím 🙂 Ale rada si prečítam tipy skúsenejším, Ja som inak sem tam už tiež na nervz, na nočník môjho Maťka učím už takmer rok. Do 18 mes so ho enchla bzťm potom sme začali skúšať, ak mu to nešlo, tak som ho nechala tak. Ale v nov so išla do nemocnice kvôli rizikovej grav, ostala s ním doma moja mamina a začali nočníkovať- sám sa nepýta, ale ak ho človeki posadí cca každú hodinu, tak to ide. Ja som v tom po návrate y nemocky pokračovala, ale žadne ylepšenie ani progres s me nedosiahli. Cey deň mu plienku nedávam, len na spanie a na von, teray, keď bude teplejšie,k yruší aj vonkajškové. Ale sám sa mi pýta len na veľkú, aj to má dni, keď sa mu do toho nechce. Inak tiež nič nefunguje, ani pozitívna ani negatívna motivácia. Teda, tej negat sa snažím vyhnúť, ale niekedy človeku už rupnú nervy. Inak, ja to robím tak, že keď sa pociká, nechám ho samého sa vyzliecť. Nekričím na neho, ani sa nehnevám, len mu poviem, že keď si popiškal tepláčiky, tak nech si ich dá dole, a odnesie do koša na špinavé prádlo, nech sa trošku podieľa na odstra)novaní "škôd". Toto celkom funguje, je lenivý a pohodlný, tak sa mu samoška nepáči, že musí "strácať" čas vyzliekaním, potom sa chvíľu usiluje.
bola som na tom velmi podobne, uz som stresovala ze pojde s plienkou aj k maturite 😀 a rozhodla som sa skusat, netlacit, ved mame cas, a tak podobne. tiez sa pomaly pytala uz v 18 mesiacoch, potom par krat bola ochotna okolo 2 rokov a potom vzdor, odpor, ani za svet...netreba, nejdem, nechaj ma.
potom som tu na MK narazila na tento clanok v nejakom fotoblogu:
https://www.modrykonik.sk/fotoblog/p4/clanok/pr...
a skusila som pouzit z neho to, co sa mi pacilo a co na nu platilo...mala presne 27mesiacov, a za 3 dni bolo po celom nacviku - prvy den tak asi 6 nehod, druhy ledva jedna, treti asi dve a od stvrteho dna ako hodinky sa pytala v pohode sama. jasne, ze odvtedy sa sem-tam stala nehoda, v noci, alebo ked je velmi unavena (uz dlho mi nespava cez den) a rozrusena, ale v zasade to podla mna fakt chce len cas a nervy rodicov, keby som to tlacila o mesiac, tyzden skor, mozno by sa opat zatala...fakt som bola v soku ze ked sama chcela, slo to tak rychlo, nema zmysel bojovat proti dietatu, v konecnom dosledku aj tak vyhra ono 😉
kedze len ono vie a rozhodne, kedy a akym sposobom dana zalezitost opusti jeho telo...
zelam vam vsetkym pevne nervy, vela zdaru a hlavne ignorovat mudrejsich a sikovnejsich, co su uz x mesiacov bez plienky....pytal sa vas niekto niekedy na pracovnom pohovore, do kedy ste nosili plienky??? 😀
tak to asi az take rozhodujuce pre buducnost nebude 😉
Ako keby som citala o nasom Adamkovi - do 2,5 roka ani za svet cikat a kakat do nocnika... Ja som si myslela, ze ho v zivote neodnaucim od plienok... Ziadne dohovaranie ani motivovanie nepomohlo... V 2,5 roku ma to prestalo bavit a cez den som mu plienku nedala... To bol najotrasnejsi mesiac v mojom zivote... Neustale prezliekanie, umyvanie (kakali sme 3-5 krat denne). Cca po 3 tyzdnoch si pomaly zacal uvedomovat, ze by mohol aj do nocnika... Pooooomalicky sa nam sem-tam zadarilo do nocnika, ale bez plienok sme uspesne boli cca po 2 mesiacoch, do 3 rokov sme mali este plienky na spanie... Ja obdivujem, ked niekto povie, ze ma dieta za 1-2 tyzdne bez plienok... Uz teraz sa obavam, ked budem odnaucat Martina... Dievcence, drzim palce, nie ste v tom same.🙂)) A nase mudre mamky, babky, tetky nepocuvajte - ony uz zabudli ake to bolo, ked mali deti male...
Ahoj, náš Marek mal 2,5 roka 16.3.12 doteraz nechcel ani počuť o nočníku. Pritom už bežne sa aj ráno budil s čistou plienočkou, tak som si povedala dosť, je už docela teplo, ideme na ihrisko-máme ho na skok od domu-neberiem čisté oblečenie,keď sa pociká, tak sa ideme domov prezliecť. Najskôr to bral ako veľkú srandu, ale už na druhý deň ma začal vonku prosiť, aby sme domov nešli. Tak som mu vysvetlila, že inak sa nedá, iba sa ísť domov prezliecť. Strašne ho to hnevalo, ale na nočník sa vypýtať nechcel a keď som ho dala ja,že nech ide cikať, stále sa iba postavil a povedal: nejde to... a 5 minút na to sa pocikal do gatí ☹ po týždni som skúsila na neho takú vec, že keď už nebude nosiť plienočku, dedo mu prinesie určite darček. A to bol ten zlom, zobral si mobil a akože volá dedovi aby mu priniesol darček. Hovorím mu, dedo darček prinesie, ale musíš sa pýtať cikať, nemôžeš mať už plienočku, zrazu zobral nočník a že on ide cikať. Od vtedy sú to skoro 3 týždne a my sme bez plienky. Mali sme nejaké nehody, ale to je normálne, väčšinou keď sa pozabudne pri hre, no za tie 3 týždne bola tá nehoda asi 5 krát a to je úplne super podľa mňa. No a na noc mu dávam plienočku stále pre istotu, ale pocikal sa mi iba raz. Skús niečo podobné ako ja, ale ono je to ozaj individuálne. Ja som skúšala aj také, že keď bude mať plienočku, nezoberú ho do škôlky a to napríklad nepomohlo - pritom strašne by do škôlky chcel, no pomohol až ten dedo. Má ho veľmi rád, tak asi preto. No trápili sme sa skoro rok, ale teda s veľkými prestávkami... Držím palce, ale uvidíš, ono to príde zo dňa na deň. Nejaké tresty, to by som určite neskúšala, to ešte viac dieťatko odradí.
ahojte, máme rovnaký problém, dcérka mala už 2,5 roka a s nočníkom sa zatiaľ nekamaráti.... na nočník sme ju začali zvykať tak okolo roku a pol ale, normálne sa viac krát za deň vycikala, ale niečo pred druhými narodeninamy absolvovala malý zákrok u detskej gynekologičky ( mala zrastené pysky) a odvtedy ako keby uťal, Na nočník sa síce posadí, ale vysledok žiadny. Mala zopár svetlých dní, ked sa nám darilo cikať do nočníka, ale tie by som za toho vyše pol roka spočítala na prstoch jednej ruky. Skúšali sme pár dní pauzu, nočník sa nespomínal. Keď jej nedám plienku vydrží aj 2-3 hodiny sucha, do nočníka nič a potom ked dám plienku, behom pár min. je plná. Tiež sa chystáme do škôlky v septembri, tak dúfam, že sa to dovtedy nejako poddá...Tu je fakt každá rada dobrá.
moja dcérka 2,5ročná radšej nepije,len aby nemusela cikať,a to som ju nenútila na šerblík ☹ Radšej si dá sama plienku,ako keby bola viac ako 5minút bez nej,a bojujeme s pitím,ledva do nej nalejem 3dcl za deň,a to už viac ako mesiac je takto. Už som jej sľúbila aj vysnívaný dáždnik HelloKitty,keď sa odnaučí od plienky a na to mi povedala,že ešte plienku a nechce teraz darček :(((( Som zúfalá :(
ja ti napíšem len toľko aby si sa nebála do škôlky... som učiteľka a v malej triede sa stáva dosť často, že sa detičky ešte pocikajú, tak to nikto nerieši a ono to v tom kolektíve a bez maminky ide nejak rýchlejšie, cca do mesiaca už sa mi ani jedno cez deň nepocikávalo - a to som tam dve vyslovene ja odúčala od plienky, len na to treba upozorniť pani učiteľky a dať vela vela náhradného oblečenia... a hlavne do septembra sú ešte 3 mesiace a za tie sa toho môže vela zmeniť... takže nezúfaj a všetko v klude, hlavne malú motivovať aby nezískala odpor k nočníku.. my sa odúčame teraz, a je to fakt zaujímavé, ja odúčam dve naraz 😀
@valentyne - nutenim, trestami si dosiahla presne tu najhorsiu alternativu - odmietanie nocnika. Mozes si gratulovat. To, ze jej mokro nevadi a ze ho zaryto odmieta len a len znamena, ze nie je pripravena. Ze niektore deti su 1,5 rocne bez plienok? No a? Lebo teraz si zavidime? Porovnavame? Alebo budes radsej brat ohlad na schopnosti vlastneho dietata?
U nas deti s plienkou pod tri roky do skolky neberu. Nad tri roky beru uz aj s plienkou. Trochu nelogicke, ale je to tak. Mate pred sebou este cele leto. Nechaj to pre boha NA NU, mna by strasne zaujimalo, ako ju za to trestas? Ako mne Max hnackuje a hnackovaval aj cely cas, co sme odplienkovavali a MESIAC kyym sa naucil si odsledovat kakanie mi okakaval izbu, postielku, hracky, koberce, nevies si ten nenormalny smrad, bordel, boj z dezinfekciou a tepom po tom predstavit - ale nikdy nikdy nikdy by ma nenapadlo ho za to trestat, ved to naschval nerobil!!!
ahoj, tak my sme bez plienocky druhy den 😉 tiez som nevedela ako na to, kedysi som tu citala, ze mamicky davaju deticky od pol roka, tak som v deviatich mesiacoch panikarila, ze vsak on na tom serbliku nechce sediet, reval ako tur, tak som to skusala potom neskor, o serbliku nechcel ani pocut...ked mal dva roky, tak si uz posedel, ale robit nemienil nic, tak som to nechala zase tak a ked mal 2 roky 7 mesiacov, zatala som sa a prestala kojit a teraz som si povedala, ze zvladneme aj plienocky. Povedala som, ze plienocky nemame a musi si sadkat na serblik a urobit pisi pisi. Najprv sa mu to nepacilo, ved sa cika a kaka do plienocky, nie? Ale potom si sadol a aj sa vycikal aj vykakal, tak sme sa tesili, ked to dieta vidi, ze mas radost z toho, ze spravilo co malo, tak ho to podla mna motivuje a ked uz teda spravil co mal, tak som ho vzala na wcko a dovolila mu splachnut, to sa mu na tom paci asi zatial najviac...pretoze teraz sa vycika a o pat minut vytlaci aj co nema, len aby sa vycikal a mohol ist splachnut. Uz sme dokonca zvladli ist aj na nakup a nemali sme nehodu, par ich uz sice bolo, hlavne prvy den, ked nestihol, ale uz si to pomalicky strazi, spinkame zatial s plienockou, to zmakneme neskor 😉 urcite sa netreba nijako vyhrazat, alebo trestat dieta, treba to spravit hrou a tesit sa 😉 inak cez den beha zatial s holou ritkou, aby to mal jednoduchsie a stihal 😉
v prvom rade preskoc prispevky ktore zacinaju alebo obsahuju cokolvek s narazkou na tresty.Predpokladam ze si este len v druhej faze a to ked si myslis ze ste skusili uz vsetko.Presne viem ako ti je a ze zo zufalstva clovek spravi cokolvek hlavne aj pod tlakom okolia ale kto nezazil tak nepochopi.
dobre znamenie je ze dokaze ist na nocnik aspon rano.Nasa sa zacala pytat v roku a pol a potom prestala.Trvalo nam roky nez sme oburali blok cikania a kakania v sede.Vydrzala necurat kludne aj 12 hodin a potom si isla do svojho rohu a vycurala sa v stoji do plienky.Podstupili sme vsetky mozne vysetrenia a nakoniec sa to nechalo na psychike.Pisem to len preto aby si videla ze su rozne extremy.Treba len cakat.Nic ine neostava len cakat,netlacit a dat jej cas.
Aj napriek tomu, že mám 3. deti, presný návod neviem. Postup bol vždy rovnaký. Vysvetliť načo je nočník, ako sa na ňom sedí. Potom sme synov nechali behať len v slipkoch. Postupne si uvedomili, že niečo tečie a vtedy sme znova opakovali, že treba použiť nočník. 1. syn to pochopil hneď. 2. syn mal plienku ešte v 3. rokoch. Najmladší syn bol najtvrdší oriešok. Na nočník by sme ho museli prilepiť. Keď som už myslela, že ani do školky nenastúpi, sa to otočilo. Na nočníku v živote nesedel. Prešiel rovno na WC. Zo dňa na deň, dokonca aj v noci bol bez plienky. Ak nejde nočník, skús WC.
ahoj. my mame tiez uz skoro 2,5 roka a az teraz navela-navela prve pokusy cikat inde ako do plienok. vonku, ked je teplo, je ochotny nas drobec obcas ocikat travicku. ale nesmieme za nim behat kazdych 5 minut. A doma? obcas havaria ako svet...koberec, podlaha a pod. Ale za tie pokusy ho chvalime...urcite nie tresty, ak minie ciel a nie do plienok...ale drzime prsty 😉
My mame 2,5 roka, ale sme stale na plienočkách. Keď vidí nočník hrozne plače, a tvrdí že ho bolí rita, ked tam sedí. Nechávame to tak, teraz ked je tak teplučko chodí vonku bez plienočky, a ked sa pocika hned ho prezlečieme. Pytala som sa doktorky a povedala mi, že to tým detičkám musí samé dojsť do hlavičky, velmi nematurovať, lebo sa to môže len vypomstiť. Čakám 🙂
Ahojky!
Ja mozna mam "Recept" v podobe klidu a hlavne nestresovat sebe a DITE..
Plenky se vyrabeji az do 36kg... 😉
http://www.ebay.it/itm/CHICCO-150-PANNOLINI-DRY...
U nas fungovalo, dat nocnik na WC - vzdy, kdyz jsem sla ja ( i jen "jako") , sly i moje deti😉 imitovat mne 😉
a nakonec i curat.. 🙂
ahoj. mam drobca zhruba v rovnakom veku. ani otcovi nechcel sadnúť na nočník.. potom mu ocko ukázal ako sa ciká na veľký záchod a od vtedy sa nejdú dopretekať. našťastie mame chalana tak to ide skôr ako u dievčat... cez den sme teda bez plienky a tiež som stresovala ako odnaučiť plienku na poobedie a noc.. boli sme však u sestry ktorá ma malé bábo a syn prišiel s tým že už je veľký a poobede mu plienku netreba - dozrel..... a tak spáva bez nej... ale len hodinku lebo potom sa zobudí lebo cíti že mu treba cikať. Ale stačí mu to.. a na noc plienku mame, lebo keby som mu nedala tak mame mokré všetko 🙂 skús to tak že ty sa vycikáš a nech sa normálne pozera... možno to bude chcieť skúsiť rovno na veľký záchod....
no tak mi sme od roka doma plienku nemali no vzdy to bolo skor otom že som to mala odsledovane a nehod vela nebolo kakala vylucne do nocnika vzdy rano,obednajsi spanok bez plienky a v 15m. akoby utalo vsetko zaujimavesie a nehod viacej ako predtym V 20m sama zacala kričat kaka ked prave cikala,chcela kakat sem tam sa nam podarilo stihnut nocnik,asi po mesiaci uz zacala kricat tak že stihame aj počka kym ju vyzlečiem teraz ma 22m. a uz par dni nemame plienku ani na von teda odkedy nastali tepla cikat ju davam vzdy pred odchodom z domu a pytam sa ked nechce povie nie ale ak sa mi zda dlho daj ju a vycikat sa na travičku a aona sa vycika už vonku aj kakala ...zachod zaujimave je že doteraz cikavala,kakavala do nočnika v pohode ale odkedy chodi na zachod ked ju posadim na nočnik nevycika sa ale idem ju dat na zachod a hned sa vycika 😀 tak som včera nočnik zrušila 😀skus ho častejsie davat na zachod nech splachne a umyje si ručky mozno sa mu to zapači hlaven je sa zatial pytat a davat cikat to že chce mu musi dojt smaemu zatial to bude len o zviku a že si to odsledujes.
..syn mal na noc plienky skoro do 4 rokov..cez deň sa naučil rýchlo,to som ho dávala každú chvíľu na nočník,aby si zvykol,potom už išiel sám.Ale tá noc bola hrozná..aj som vstávala v noci,aby sa vycikal,ale pocikal sa až tak,že bol mokrý až pod pazuchami a triasol sa,tak som sa na to vykašlala,aby nebol chorý..a zrazu v jednu noc o pol tretej ráno prišiel k nám do postele vyzlečený,len s plienkou.Už som ho nechcela riešiť,tak som mu ukázala,nech si ku mne rýchlo lažká ,ale ukázal mi na plienku,že aj tú dole!Hovorím mu,že v našej posteli nie,lebo keď mi preciká posteľ,dostane na prdel.A on že dole a dole,tak som mu ju dala dole a ODVTEDY JU NEMÁ!Prišiel na to sám,takže ja by som nepanikárila,skúšala to,ale nerobila z toho tragédiu.. 😝
Ahojte, moj maly ma 2,5r. Serblik ma pred ocami uz od roka, par krat sa mu podarilo vycikat sa donho, chvalili sme ho, tesili sa... Potom odmietal. Netlacila som nanho. Ked mal 2roky, skusila som znova ho davat, no ani za svet plienku dole. Ked mu ju dam dole, plac, rev a krici plenku, plenku. Ja som uz zufala. Kupili sme iny serblik, davam mu tam zvieratka, ze robia cur, on vie co sa tam robi, ale ani za svet si tam nelapne a neposedi. Radsej sa mi vycika na gauc. Ked idem na wc, ani za svet nechce ist somnou. Mame lekarke doniest moc, lenze ako, ked si ani za svet nesadne na serblik? Slipky nechce ani vidiet. Tak strasne je tvrdohlavy v tomto 😠 Co mam robit?
Ahoj, my máme doma 2 roky a 8 mesiacov starého chlapa, ktorý sa začal sám od seba pýtať až posledné 3 týždne...Skúšali sme všetko, jemu dokonca nevadili ani pokakané slipky 🙂 Jeden deň sa jednoducho ráno zobudil a išlo to akosi samo. Vonku máva ale ešte plienku, lebo sa bojí cikať vonku. Tiež som naňho vyskúšala všetko. Hnevala ma svokra, aj mama, lebo mi stále čistili žalúdok a nehovoriac o tom, koľko nás to motivovanie stálo euráčov...Myslím si, teraz samozrejme som múdra až odstupom času 😀 , že na to každé dieťatko príde samo a do jesene máš kopu času ešte, takže hlavu hore a nenechaj sa odradiť...
P.S. existujú všelijaké drastické metódy, keď sa pociká osprchuj ju studenou vodou 🙂, alebo látkové plienky nasaď (mám vyskúšané, nám nezaberá)
Existuje toho moc, ale na každé dieťa zaberá niečo iné...