Ako odplienkovat 15-mesačného chlapca?

18. nov 2022

Ahojte dievčatá, viete mi prosím poradiť ako odplienkovat do februára chlapca? Ma deformitu na močovej rúre ktorá si vyžaduje operáciu asap, avšak bude sa to môcť spravit až keď bude bez plienky.. Ak ste niečo také niektora zažila ci úspešne sa vám aj podarilo, poraďte prosím..

anjelicek26
18. nov 2022

Moji synovia boli v 18+20 mesiacoch bez plienky a aj to bolo hodne skoro, ked to porovnam s okolim :( Odplienkovali sme na styl - kupili nocnik, dali dole plienku, slipy, nohavice, mali len podkolienky... videli, ze cikaju, posadila som ich na nocnik a pochvalila do neba aj za tu jedinu kvapku... prve tri dni slo takmer vsetko mimo, potom pochopili... po tyzdni boli bez nehod (a to aj v noci)... bolo to odmakane, stale som ich davala pred spanim, pred tym, nez sme sli von cikat a potom krasne vydrzali dve-styri hodiny necikat... ja som im proste vtedy na vyber asi ani nedala. Plienka uz nebola, tak smola, proste bozska trpezlivost, akceptovat nehody, ukazovat ze cika a co s tym, on si to uvedomuje - kazde dieta si to uvedomuje - len musi vediet, ze musi vcas smer ten nocnik/zachod resp. naznacit mame nejakym gestom, ze musi... moji sa chytali za rozkrok, uz som videla a spytala sa, ci ideme cikat, uz len kyvli... vravim nehody sme nemavali ziadne, aj ked pytat sa zacali vedome az par tyzdnov potom, dovtedy to bola skor neverbalna komunikacia a moja rutina, ze sme proste na ten zachod chodili pravidelne... a teda nikdy som ich tam nenutila vysedavat, vzdy mohli vstat kedykolvek chceli na zaciatku - bez ohladu na to, ci sa vycikali o 5 minut mimo nocnika, vtedy som ich vzala, nech docikaju do nocnika, aj za tu kvapku pochvalila... no vravim tona cokolady pevne nervy, ked tam proste - musite - tak nemas moc na vyber, tipujem, ze kvoli sireniu bakterii po zakroku je to odplienkovanie proste nevyhnutne.

jexica
18. nov 2022

nedat plienku a vysvetlovat nijsk onak synovi to trvalo 3 mesiace on bol zive dieta a nemal cas na nocnik dcera sa odplienkovala za tri dni tak drzim palce

hilda08
19. nov 2022

Presne ako pise vyššie…vyzliecť do hola, nech vidi a citi, ze cika, hned posadit na nocnik a vychválit…mne sa podarilo v 20tom mesiaci, skor som však ani neskusala, mozno to pojde🙂 take, ze ho nutit sediet na nocnik a čakať na cikanie je kontraproduktívne, naucil by sa ale moze si vybudovať odpor k nocniku a vsetko vam to skomplikuje

Budete mat Sice parkrat ocikanu podlahu ale to sa da zvládnuť 🙂

mogaa
19. nov 2022

no operáciu odložiť až bude odplienkovaný....ak si ho na nočník ešte nedávala, tak za 2-3mesaice ho asi neodlienkuješ.....k tomu ide zima, zo začiatku sú v tomto veku nehody, takže budeš ho nechávať aj v zime ísť von bez plienky keď sa ti vonku pociká? lebo to patrí k tomu....ono záleží či si ho doteraz aj dávala na nočník alebo nie a samozrejme ak nebude na odpienkovanie pripravený, môžeš robiť čokolvek a nepomôže nič....sú deti ktoré jednoducho potrebujú čas.....naša sa odplienkovala až po 2,5roku, dovtedy asi 1/2roka chodila bez plienky a v kuse sa pocikávala....cikať hovorila až ked cikala, jednoducho necítila potrebu pred tým....odplienkovala sa až pochopila že cikať musí povedať pred tým🙂

mogaa
19. nov 2022

ono sama aj uvidíš či ti bude chcieť vôbec sedávať na nočníku.....

orangiiina
19. nov 2022

V 15tich mesiacoch je dosť skoro, sú určite detičky, ktoré to dokážu zvládnuť, ale ak sa do toho pustíš, určite to nebude jednoduché, bude to trápenie pre vás oboch. Operácia sa nedá ešte odložiť o pár týždňov? Čo mu spôsobuje deformita?
Ja som mojmu dala dole plienku v 2 rokoch, okolie na mňa skaredo pozeralo, ale tiež som mala na to určitý dôvod, kvôli ktorému som musela dať dole plienku, ale nešlo to ľahko. Držím palce 🙏

mogaa
19. nov 2022

@orangiiina ono volakedy sa detičky bežne odplienkovali okolo 1-1,5roku, ale....bežne v lete behali po dvore bez nohavičiek ale hneď ako vedeli cupitať tak sa dávali na nočníky....

lelluska
19. nov 2022

@mogaa Máš pravdu. Ja som z tej generácie, od roka som plienky nenosila. Dcéra mi zas v roku ani nechodila, takze som ani len nepomyslela na to, to vôbec skusat😂Takze suma sumárom, kazde dieťa to ma inak, a niečo ako správna doba neexistuje

mikadooo
19. nov 2022

Pozri, ak sa nepodarí, jednoducho nakúp viac tých savých podložiek pod riťku a priprav si aj nejakú handru do nemocnice, aby si vedela v prípade potreby utrieť zem po "cikajúcej fontánke" a viac by som sa tým netrápila. Ideálne, keby si ho v nemocnici sledovala, aby si vedela prúd moču čo najrýchlejšie zachytiť do bažanta alebo kam 🙂. Neboj, to dáte, či už s odučením (bolo by to ľahšie, keby vedel povedať, že ide cikať), ale aj bez... (trošku budeš upratovať). A múdre reči sestričiek jedným uchom dnu, druhým von.