Ahojte, dcéra má 5m a stále ju musím viazať do plienky a ešte do zavinovačky lebo stále si rukami bucha po hlave, vyráža si cumel potom plače a celkovo sa nevie uložiť na spánok. Ráno a poobede spí bez nej, ale to má 30min. spánky, na obed a na noc ju musím použiť keď chcem aby spala dlhšie ako 30min.
Prosím dajte mi nejaké typy, rady, postupy ako sa zbaviť zavinovačky.
Ďakujem
No tak to zaujíma aj mňa. Môj má 13 mesiacov a zaspáva len v perinke 🤦. Trčia mu nohy ale inak nezaspí. Perinku sme brali aj na dovolenku do Španielska 🙄. U nás dávať jednu ruku von a potom druhu nezabralo. Stále čakám, či sa bude tej perinke brániť a on si ju ešte stiahne na seba a chuchli sa do nej 🤪.
@fifina75 Aj u nas to preslo same v 8 mesiacoch. Dovtedy boli vsetky pokusy marne.
@veronika_sk000 dnes som skúsila dať obe ruky von, ale začala sa hrať a vôbec sa neukladaka na spánok tak som musela znovu zaviazať. Fuha až v 8 mes. a nebáli ste sa že sa pretoči na bruško a môže sa zadusit?
@marianarem a ako sa to prejavovalo?
@fifina75 No zo zaciatku bol ten Morov reflex a tiez strhavanie sa kvoli refluxu. Neskor presne ako vy, vyrazal a kradol si cumel a nevedel si ho vlozit naspat. Neskor sa zacal automaticky tocit a davat na styri. Mohol byt aj neviem ako unaveny, vzdy ho otocilo, z toho automatika na 4 a uz len kukal a nespal. Proste nezaspal. V tych 8m sme uz po niekolkykrat skusili, ci uz nezaspi a uz zaspal. Nie hned, ale bolo vidiet, ze sa postupne uklada, nie ako to psycho predtym 🙂 Po tyzdni uz zaspaval rychlo.
@fifina75 on sa pretáčal v nej úplne bežne po prebudení, ale vždy si vedel vytiahnuť ruky, prípadne sa vzoprieť na nich, aj keď ich mal zviazané..udusenia som sa nebála, mala som odsledovanú jeho taktiku 😂 a už v tom 7./8. mesiaci chcel spávať naboku alebo na bruchu, darilo sa mu to aj v tej perinke, občas som ho v noci rozviazala, ale do hodiny plakal a musela som znova zavinúť.. čím bol väčší, tým bolo ťažšie udržať mu ruky dnu, takže častokrát aj pri uspávaní som ho musela 500x viazať nanovo, lebo vyťahoval ruky, ale nevedel s nimi zaspať..neskôr som mu ju nechala ako mojkáčika a zaspával tak, že sa hral so šnúrkami a túlil sa k nej
@veronika_sk000 preto ja dávam ešte plienku lebo zo zavinovačky si vytiahne ruky ako nič.
To musel mať silu keď sa vzoprel aj zviazaný 👍 ste si tiež užili svoje. Už sa na to odhodlavam asi mesiac, ale tých noci sa obávam že budem viac uspavat ako spať.
@fifina75 mozno si zvykne po par nociach, ale asi sa treba pripravit na srdcervuci plac a nespokojnost..ja som to skusala aj takto natvrdo na denny spanok, ale vydrzala som to asi 5 minut..nemohla som ho nechat plakat, videla som, ze je unaveny a zbytocne ho trapim..a metoda vyplakania mi pride dost drasticka u babatka
@veronika_sk000 len aby to moje nervy odolali 😄 v noci nejako extra neplače skôr je strašne nespokojná, puči sa, mrvi a tým pádom aj budí. Ja som cez deň skúsila raz spala 30min. namiesto 3,5hod ako zvyčajne a vyplakať sa to tiež nieje nič pre mna
@fifina75 vseobecne sa radi ucit spat najprv s jednou rukou vonku, po cca tyzdni s druhou a potom dat prec...tiez som skusala aj nemozne, nakolko bolo leto, v byte 29°C a bez zavinovacky nespal..preslo to samo v 8. mesiacoch 😂 zacal jednoducho protestovat a branit sa tomu