Ahojte, chcem sa poradit ohladne zaspavania dcery. Ma 9,5mesiacov a nevie si zvyknut zaspavat inak, ako na rukach. Ked mala mesiac, zacali jej silne koliky, kedy sa ju inak, ako uhojdanim zaspat nedalo. Trvali jej 3mesiace a po ich skonceni uz ziskala zrejme navyk, alebo neviem cim to je, ale napriek vsetkej mojej aj manzelovej snahe, nedokaze inak zaspat. Dalsim problemom s tym suvisiacim je, ze zaspava velmi dlho. Cez den zaspi aj do 15min., ale na noc to trva casto aj hodinu a viac. Hoc je velmi unavena a oci zavrie hned, len co ju zacneme hojdat a vidime aj ze zaspava, stale ju akoby nieco rusilo a ked ju ulozime do jej postielky, v momente je na nozkach a zobudena. Myslela som si, ze ked sa zacne viac hybat, skor sa unavi a skor zaspi, no napriek tomu, ze je cely den v pohybe, (kedze sa zacala dvihat na nohy a vsetko okolo objavuje) a sme aj kazdy den von a vidiet, ze je velmi unavena a chce spinkat, nic sa nezmenilo. Ked ju ulozim do nasej postele, ked je uz zaspata, zaspi zvacsa lepsie a rychlejsie. To by nam vobec nevadilo mat ju pri sebe v noci, no nie je to riesenie, kedze by z nej mohla cez den spadnut. Prosim poradte, ako ju naucit zaspavat bez hojdania (hoc aj v nasej posteli a potom ju prenesiem) a najme, aby to netrvalo tak dlho. Neviem si predstavit ju este dlhodobo uspavat hojdanim, kedze uz teraz je to vaha a moj chrbat ju uz nevladze tolko niest 😒
ohladne dlzky vecerneho zaspavania ..... skuste ju davat neskor, aby bola unavena viac, bude to rychlejsie a ked bude fakt grogy mozno aj v objati akoby na rukach ale v posteli zahaja. nemam vlastnu skusenost podobneho razu. moji dvaja chalosi zaspavali na ciciku hadam aj do dvoch rockov, ale sinkat sa pytali a pytaju,alebo teda vidim ze uz by hajali . tak ideme, a neprotestuju. je to obcas dost neskoro ale netrva to dlho a nie su stresy okolo ukladania, ako to casto u znamych sledujem. maas este malicku, knizka v posteli este urcite neohuri :O), ked to pride je to super, take ukludnenie navecer, aj odputanie od toho stresu , ze ejha idu ma ulozit, budem tu sama v posteli... moji sa tak budili asi kazdu pol hodku po uspati, ze nemaju v puse cicik, ked som zatrhla cicik po par dnoch spali celu noc bez zobudenia. ale boli uz vacsi. a teraz mam 6 rocneho, ten sa ulozi sam , mensi povie ideme hajat poskrabkam mu chrbatik a zalomi, niekedy ich nalakam aj skor na knizku, to maju radi, rozrpavanu rozpravku tiez .ale to u vaaas este len pride, vela trpezlivosti zelam. a este taky postreh.. aj ked je to niekedy nafigu , fakt je , ze cim viac im odopierame nasu pritomnost , tym vacsmi po nej bazia, a ked citi malicka , ze chcete cochvila zdrhnut z izby , alebo ju polozit, je aj podvedome v strehu :O)). takze vela zdaru , a hlavne pomalinky.. skuste si vsetci lahnut a mozno aj spievat posepky, alebo len hmhmkat.. 🙂 . ma nappada, ze vymenit jeden zvyk druhym... na rukach jej nieco spievaj a po par dnoch to iste az pri lezani v posteli a mozno to presmerujete aspon na to lezanie, ze nebudete musite nosit. papa.
no toto poznam nosenie na rukach -potom som zacala spavat s malým v posteli lebo už mi bol tazky a spime tak do dnes a ma tri roky ale vobec mi to nevadi aspon niekto mi fuci do uska a druheho maleho musim drzat za ruku ked zaspava tak je to lahsie ako nosit na rukach
nasa mala je presne taky isty pripad ako tvoje dietatko a to uz ma 11 mesiacov, nocne uspavanie des, vacsinou sa k tomu prida aj plac...a navyse teraz ma aj potnicky a svrbi ju to, takze nosenie na rukach jej to asi len zhorsuje
@flower24 moja mala včera rok a tiez som ju uspávala večer na rukách, ale bolo mi to jedno, dieta bolo spokojné, zaspala do 5 min, mam to odskusané uz aj u starsieho chlapca, ze nič netrva večne, a aj toto prejde zo dna na den. uz začína lozit, chodit, je k večeru unavenejsia a tak jej aj prispôsobujem večerny spánok, neukladám ju ked je vyspata z druhého poobedného spánku. len polozím do postielky, pohladkám, idem preč a zaspí sama. a to sme tiez mali koliky do 3 mes, potom nasledoval do 6 mes doječensky strajk, takze dcérka bola ručičkára ako vysita a uz ju nenosím. nič nesil ani ty, a hlavne ju nenechaj vyplakat.
@cherry1981 obdivujem tvoju trpezlivost a vydrz, ked si to zvladala do 3rokov, ja mam slaby chrbat a uz tato vaha co ma teraz, mi robi velke problemy (seknutia v krizoch atd) 😒 . To je hlavny dovod, preco ju chceme naucit spinkat v posteli, bez nosenia + kedze teraz uz malinko spi aj cez den a som non stop pri nej kvoli bezpecnosti, nemam cas na varenie, upratanie atd. Viem, dieta je priorita a ja to svoje milujem z celeho srdca, no aj to sa musi spravit. Vyplakat sme ju nenechali nikdy, to neuznavam.
@landrea aj to sme skusili, resp. ona zaspavala od narodenia napriek snahe neskoro, aj okolo 10-11pm, potom si sama vytvorila rezim a unavena je skor. Vyskusali sme uz asi vsetky finty, aj si lahnut k nej v nasej posteli, aj drzat v naruci, aj tichy spev, pomaha len ta nasa postel, ale to je musime tiez predtym nosit. V nasej ju vsak nemozem nechavat cez den, kedze lezie a uz sa ani neozve do monitoru, takze jej hrozy pad. To s pritomnostou mas uplnu pravdu a presne ako pises, je totalne v strehu, len co vyciti, ze odchadzame z izby (hoc aj po tom, co "spinka" uz 30min. Nechapem to prave preto, ze sa jej plne venujeme, mazname sa s nou, hrame, nikdy sme ju nenechali vyplakat sa, vzdy boli hned pri nej, tak preco sa tak boji, ze od nej odideme a ostane sama? ☹ Teda, uz sa neviem dockat, ked jej budem moct citavat rozpravky 🙂 , snad aspon to zaberie.
@sante81 a ako si prosim ta spravila ten prechod z nosenia na ulozenie do postielky a pohladkanie? Lebo ked ju budeme nosit kazdy vecer, ako zistime, ze uz je pripravena zaspinkat aj bez toho?
@jakojka dufam teda, ze aj tebe tieto rady pomozu.
@flower24 Poviem Ti pravdu nejako som si zvykla aj ked tiez su chvile ked mi to ide uz na nervy a najradsej by som bola keby zaspala sama. Mne ani to uspavanie nevadi ktore tiez dakedy trva aj hodinu ale hodinu uspavam a potom dalsie dve alebo tri hockam v kociari aby mi spala inak bude spat pol hodinu a spusti rev, ze nikto pri nej nieje. Vies kolko ludi mi uz radilo. nech ju dam do postielky a necham vyrevat a nauci sa? Ked ja na to nemam srdce. Prvu dcerku som uspavala do troch rokov tak, ze som ju drzala za ruku a cely cas co spala som musela lezat pri nej a drzat ju za ruku toto trvalo do troch rokov, kedy som povedala dost, kedze som v tom obdobi mala uz synceka mal pol roka a nedalo sa to sklbit. Tak mi prestala spavat uplne, syna toho stacilo uhockat v kociku a spal, tiez sa stalo, ze som ho uspavala v kociari aj hodinu, ale ked zaspal tak spal uz pekne sam, a teraz to mam asi najhorsie, ale najeko som si uz zvykla aj ked ako pisem v uvode aj ja mam chvilky kedy som vycerpana z toho a upratovat? Varit? To vsetko robim ked mi mala vecer zaspi a to je pri nej uz mm. Inak nemam kedy cez den, to furt len pisti a chodi za mnou a ked spi tak zas musim byt pri nej. Jedine cez vikendy si oddychnem kedze to ma nastarosti manzel 😅 😅 😅 Ale poviem, ti ze sa tesim na ten den, kedy trosku vyrastie a bude :mi rozumiet a skoncim s tymto mojim ritualom. Ale ako sa hovori, clovek si zvykne aj na sibenicu ked musi, takze zatial budem pokracovat a uvidim dokedy to vydrzim ale ratam ze do troch rokov urcite 😅 😅 😅 😅 Tebe drzim palce aby sa malinke naucilo pekne zaspavat aj same. Ja si vzdy poviem, ked uz nevladzem, ze vecne to trvat nebude 😀
drzim palce, nech to citanie cim skor pride a pomoze pri uspavani. ti stupli mali su pre nas vsetko, ale niekedy treba aj pokoj od nich, tak si povedzme :O))), konecne ulozene a hajat az do rana :O)). papapa
No neviem Ti poradit, mam 14 mesacnu dcerku, ktoru uspavam na rukach stale a ked zaspi cez den prelozim do kociara a hockam v kuse kym spi, v noci spi s nami v posteli, ale vzdy uspavam na rukach. Syna som uspavala do troch rokov v kociari proste musela som ho hockat az kym nezaspal a teraz ma 10 rokov pekne spi uz sam v izbe, takze mne to nevadi ze deti musim uspavat viem, ze pride cas, kedy bude spat sama a bez uspavania ale kazdy jeden spal s nami aj v posteli 😅 😅 😅 Vsetky tri deti najmladsia 14 mesacna spi stale s nami a vidim to tiez cca do tych 3 rokov ako pri prvych dvoch detoch 😅 😅 😅 Ja dakedy zavidim mamickam co maju deti tak naucene, ze polozia do postielky a dietatko spi, ja som tak nemala deti nikdy naucene, vzdy chceli byt pri nas, a plakat som ich nikdy nenechala bolo mi to luto, takze asi tak 😅 😅