Ahojte, malá má 7 mesiacov a od takého 3.tieho sa naučila zaspať na prsníku (alebo vonku v kočíku..) Systém sme mali donedávna taký,že sa napapala zaspala na našej posteli a potom sme ju preniesli a prespala krasne celu noc až na 2 - 3 kojenia..V septembri bol manžel preč tak spala so mnou ( som bola lenivá, moja chyba, k nej vstávať ..) odvtedy sa naučila spať s nami, Spíme tak 2 - 3 x za den po pol hodine, nikdy nie viac ako hodine...Ked vidim že už má zníženú pozornosť, prípadne zíva tak ju idem uspávať na prsníku ale často ani to nepomáha.. skrátka máme všeobecne problém zaspať, a najčastejšie sa to podarí práve na prsníku. Dá sa to postupom času nejak odnaučiť? Veľmi by som chcela časom položiť malú do postieľky, dať je pusu, pohladiť a zaželať dobrú noc, nech zaspinká pekne sama...ale metódy 3 , 5, 7 sa dosť bojím, keďže robí veľké cirkusy aj ked sa snažím večer uspať len tak bez prsníka( som pri nej, túlim sa k nej, hladím ju...) ale ani to nepomáha... 😒 Vďaka
My mame presne to iste so 7,5 mesacnym synom. Metoda vyplakania nie je pre nas nakolko maly vie riadne pakat ked sa mu nieco nepaci asi by som to nevydrzala ani ja a o susedoch uz ani nehovorim 🙂 tiez by som bola najradsej keby sa naucil zaspavat inak lebo teraz je v noci hore takmer kazdu hodku :( no ked sa nic nepodari vymysliet asi zostava len vydrzat ;)
No nedá mi nenapisat, co si myslim. Váž si co mas. Precitaj si tu temy mamiciek, co vsetko musia robit, hlavne teda nekojace, aby im dieta zaspalo. Odchadzaju im ruky, nohy, nervy, chrtica trpi... Naproti tomu ty si len lahnes a vytasis prsnik. Ok, ked babo začina sediet, lozit, vstavat, je to tazsie, lebo je proste aktivnejsie a kym sa mu to trochu zunuje, tak si to uziva aj na ukor spanku. Ale toto obdobie prejde a este len potom ocenis, ze ti dieta zaspi za 15 min na prsniku a nemusis na rukach hojdat 10 kilo zemiakov. Pre 90 % mamiciek je samostatne zaspavajuce dojca sci-fi a je to tak normalne, aj na toto mame prsia 😀
no, ja ti neporadim... moj mladsi ma 2 roky a 3 mesiace a stale zaspava na prsniku ... vobec mi to nevadi, max 15 minut a spokojne odfukuje ... starsi si lahne k nam zaspi este rychlejsie ... ja sa potom este chvilu pozeram na tie spokojne tvaricky ... je to pre mna najkrajsia chvila dna 🙂
preco ju chces odnaucat? sak je to krasne a ked bude velka tak uz nebude chciet sa s tebou mojkat a nebude ta takto potrebovat... ja si kazde kojenie uzivam a ked zaspinka tak som cela stastna, hlavne po problemoch s kojenim ake sme mali... teda ani ja neporadim... je to na tebe, ale ja by som svojho synceka od seba nedavala prec ked viem a vidim, ze je mu dobre a ze ma potrebuje...
Podla mna len vydrz .. je to aktualne obdobie a ver ze s odstupom casu ti toto obdobie bude chybat. Mne moja mala nezaspi uz na prsniku len tak. Jednoducho sa napapa a zlezie mi z postele a sup medzi hracky. Pekne mi poda papuce ze mam ist s nou a ja nemam sancu protestovat a je to take mile ze ani nechcem 🙂 pekne posluchnem a potom ideme spat o pol hodku hodku. Dieta ma ist spat vtedy ked je unavene. Predvcerom som bola v soku ked mi zaspala od rana (pol 8) az o jednej poobede. Zvykla chodievat spat o 10.00.
Tak drzim palce. A nestresuj z toho. Jednoducho sa musime prisposobit tym malym manipulatorom 🙂
tak u mňa podobne mala mi zaspi len na rukách potom ju položim spať ale do postielky nie ku mne na postel lahnem si k nej kým skutočne poriadne nezaspi a potom už spi aj 8hodin vkuse ale v postielke ani 5min už som skúšala hocičo ale reve tam ako divá a to pri tom ona takmer vobec neplače , proste muž má smolu posteľ je len naša a on sa musi uspokojiť s gaučom :D
Moj maly ma 22 mesiacov a od narodenia fungujeme na prsniku. Ja si to neviem vynachvalit a absolutne to nemienim menit, preco aj, ked to funguje🙂 doteraz sme ani nikdy nemali vaznejsi problem so spanim. Nechcem dietatu brat to, co ho dokaze tak upokojit. Teraz ked je unaveny, hned si pyta prsnik a po chvilke zaspi🙂
K tomu spolocnemu spaniu - tiez sme k nemu dospeli, lebo som bola leniva a aj nie schopna v noci xy krat vstavat k malemu a vyberat z postielky. Od 4 mesiacov fingujeme spolu v posteli a je to super. Navyse je to vyborne pre dietatko, citi matku, stavia sa tak doverA dietata k matke, ma to vela pozitivnych rovin. Takze nerobis nic zle, prave naopak, neprestavaj🙂
Moji tiez zaspavali na prsniku (maly okrem spania v kociku a mala zas okrem poobedneho spanku,lebo to od 14.m.spi doma v kociku,sama si to vymyslela).
A ani odstavenie nic nezmenilo. Stale zaspavame s nimi,pri 4,5r.synovi je muz,pri 2,4r.ja. A dnes kupodivu zaspal maly poobede. A pri mne pozerajuc rozpravku na mojom mobile. Tak somsi to vychutnala,lezala a driemala som aj ja.
A mala,ked je chora,ako aj teraz,takcasto ani prenesena do postielky nebyva,spi pri mne. Vtedy je pokojnejsia. Lebo ak je v posyielke,zvykne mrnkat a to ja pocujem. A hoci k nej hned neskacem,predsa ma tona par sekund prebudi.
Moja rada je,nechaj si ju pri sebe,lepsie sa vyspis,ked ju nemusis prenasat. Ak sa mi nahodou zobudili,v noci,bolo pohodlnejsie len vystrcit prsnik ado par minut sa spalo,ako prenasat z postielky do postele.
Ak sa syn v case nedojcenia prebudil,bez slov som ho preniesla k nam a uz neprenasala naspat.
Uzi si to,zachvilku nas pomaly do izby nepustia a pusa ci objatie pre nich budu trapne. Cest vynimkam.
Malej je lepsie,ked ta citi,preto sa jej to zapacilo a teraz sa toho nechce vzdat. Tak si to uzite,kym sa da. Ja uz na dojcenie len nostalgicky spominam.
Ahoj, urcite sa to odnauci sama casom. A mozno ti bude aj trochu luto 🙂 Ale nie, fakt, deti su babatkami len chvilku, tak si skus tie chvilky uspavania na prsniku este uzivat namiesto toho, aby si z nej hned urobila "velku" slecnu. Sama vycitis, kedy uz bude pripravena zaspinkat sama, mozno sa tak stane uz o par tyzdnov.
nauci sa, ked ju odstavis, tak vtedy urcite. Najdete si iny system. Ale ze zaspi pekne sama vo svojej postielke, to som sa pousmiala, tiez som mala take idealne predstavy, ale u nas sa take nekona. Musim byt pri detoch kym nezaspia. Ale urcite su aj take deti, z pocutia viem 😀 nejako neriesim, do puberty sa naucia 😀 😀 😀