Ahoj ako odnaucit skoro 6 mesačnú dcérku uspávanie na rukách , asi do 4 mesiacov zaspavala sama že som pri nej len ležala držali sme sa za ruky alebo som ju hladkala po tváričke . A potom zrazu prišiel taký zlom že len na rukách uspávanie keď skúsim že ľahnem si pri ňu a tlapkam ju po zadku robí nenormálne cirkusy a keď ju zoberiem na tie ruky tak zaspí . Neviem či to je len obdobie, nechcem ju takto učiť čo budem robiť keď bude mať 10-12kg ? Čo radíte ?
Ďakujem za odpoveď . No uvidíme 😊 snáď ju to prejde . Ona tak zaspáva celý deň . Uz mi idú niekedy ruky odpadnúť
Ked bude mat 10kg,tak hadam uz bude mat rok a bude spat len 2x ci len raz za den. ;) A mozno aj rychlejsie a bez nosenia ci s malym ponosenim. Ozaj nik nevie. Moj zaspi rychlo. Ma 14m. Doobeda bez nosenia,poobede treba ponosit,aby sa upokojil.
Tipnem, ze by to mohla byt prechodna faza, ktora by mohla trvat do 12-15 mesiacov. Jedna moja dcerka zaspavala do 15 mes. na prse, potom som odstavila a stacilo len lezkat vedla. Mladsiu ja som tak uspavala do 2 rokov,uz som mala ruky jak Rambo, skor som ju ponosila ca. 10 min a potom sme si lahli a uz nemala silu protestovat 😄 vtedy mi sama od seba povedala "maminka, len lezkat"... a vratili sme sa zas len k lezkaniu
@menojejedno ja som sa tiež v duchu stále pýtala čo budem robiť keď bude mať 10kg ? Uspávala som ju na rukách aj keď už mala 17kg . 😆A mám krásne bicepsy fakt. Moja rada,čas,prejde...
@menojejedno skus nosič, tebe sa ulavi a budeš mat volne ruky a ona bude spokojná. Sú to obdobia a zmení sa to, možno je to zubami, môže to byť aj iným. Ja som maal rischino a bola som spokojná. Do 9 mesiacov spala len na mne neznasala aj kočík potom sa to zlomilo a spala aj v posteli.
Moja má 14 kíl a o 2 tždne tri roky a veru v ťažkých obdobiach sa ešte vždy pýta na ruky, ale už neberiem, iba na chvíľku, už je veˇká, cháe že maminku bolia ruky
@menojejedno ja som pri synovi tiež mala takéto obavy.. od narodenia na večerný spánok potreboval uspať na rukách, inak to nešlo. A ono to v cca 7. mesiacoch prešlo, už mu na rukách nebolo pohodlne, lebo už bol dlhý a trčali mu nôžky. Odvtedy zaspáva v postieľke s tým že ho držím za ruku. Ja si myslím že to prejde tak prirodzene, neboj 🙂