Ako odnaučiť od uspávania na rukách?

nikolabulkova
20. okt 2015

Ako odnaucime od uspavania na rukach 3 mesacneho synceka?

seahorse27
20. okt 2015

Skus si s nim lahnut do postele, chytit za rucku, hladkat ho...mozno zaspi a ked nie, tak ho budete nosit na rukach dalej 😅 Je to az taky problem? My sme nosili asi do 10. mesiaca, potom to malému prestalo vyhovovat a zaspávame spolu v posteli. Metodu kontrolovaného placu u tak malého dietata neodporucam.

luba41
20. okt 2015

a prečo neuspávať na rukách? potrebuje maminu, nie zaspávať sam niekde v postielke..lahni si s ním, uspávaj na prsníku..ved je ešte maličký a dlho bude.. a ešte dlho bude potrebovať aby si s ním bola..užívaj si každú chvílku kým je malinký..

melalex
20. okt 2015

Ja som prvu uspvala do 18 mesiacoch a druhu do roka na rukach a vobec mi to neprekazalo.Take malinke babo este potrebuje matkinu naruc.

lulistek
20. okt 2015

@nikolabulkova ja som asi šialená ale malu uspavam dodnes na lopte na rukach a spievam jej. Ma 2,5 roka. je tazka, ja som tehotna, ale vacsinou je tuha do 10minut. je to efektivne a je uzasne vidiet ako dieta citi bezpecie.Je to namahave ale naco sme si tie deti robili :o) Akurat tento vikend isla mala do postielky velkej uz a vravi ze mami ja sama na postielke a zaspala. bolo to len raz, ale aj to je pokrok. A to bez "ucinneho" vyplakania sa a pod.

bubulatko
20. okt 2015

Ja som malu odnaucila tak ze som ju dala do postele a lahla si k nej a hladkala po chrbte kym nezaspala ako tiez to neni dobre,ale do teraz tak zaspava vo svojej postieli tak..

kacena4
20. okt 2015

ahojko neviem ako moze byt 3mesacne dieta naucene zaspavat na rukach. skor je to o "potrebe" blizkosti vztahovej osoby ak nechces hompalat a uspavat dieta na rukach poloz si ho na hrudnik sadni si a ak bude chciet zaspat polozi si na teba hlavku a pri tlkote tvojho srdca zaspi ak nebude chciet spat nezaspi bude dvihat hlavicku. preloz do postielky,postele hladkaj po hlavicke spievaj hmmkaj drz za rucky a zaspinka. mne kazde dieta zaspavalo od malicka bud na hrudniku, alebo v postielke s tymto ritualom alebo uplne samo. polozila pobozkala a nechala a zaspalo, ale vzdy som ho tam vkladala az ked bol jeho cas spanku nie ked som chcela aby spalo.

slniecko192
20. okt 2015

Jedno nepochopím prečo, furt chce niekto tak malinké bábätka od neičoho odnaučiť. Môj drobec má 4 roky, uspávala som ho na prsníku, niekedy na rukách, neskôr v našej posteli a preklada do postielky a teraz spí sám vo svojej izbičke a nikdy som ho od ničoho neodnaúčala. Všetko prišlo plynule samo ako sa dieťatko vyvýja. Neviem no veď si užívaj, tak ako ja a to ti hovorím ako matka dieťaťa ktoré večne revalo, furt nespokojné, často sa v noci budilo, a mala som niekedy dni že som bola v koncoch a pozerala na hodinky každú minutu kedy príde spánok. Niekedy sme spali tak že ja som ležala a malý na mne, holý len zakrytý paplónom, lebo tak bol spokojný, ani pohnúť som sa neodvážila. Ja som svojho drobca odnaúčala jedine od plienok, a drobec nieje lenivý, nie je rozmaznaný a momentálne nemám žiadny problém, to je len v dnešnej dobe taký blbý tik odnaúčať furt. A drobec je samostatný žiaden maminkyn miláčik ani nič podobné, bez problémov vydrží bezo mňa nie dve hodiny, ale dva dni, oblečie sa sám, cikať chodí sám, urobí si full servis. Trojmesačné dieťatko ešte skutočne od ničoho netreba odnaúčať. Toľko môj názor. 😉

silvia62256
20. okt 2015

Teraz chces odnaucat spat na rukach a za rok tu budes pistat ze male sa k tebe nechodi tulit a jaka si s toho nestastna...ved trojmesacne je male mimi tulive a jedine co teraz od teba chce je kontakt a mleko...to neni az tak moc ne? ☺

lulistek
20. okt 2015

@slniecko192 súhlasím. jeden den dieta na vsetko dojde samo. Ja som malu stale davala na serblik a skusala som skusala , odvsadial ze aka velka a ma plienku fuuj, nemala este ani 2 a pol a jeden den ked mala v lete suknicku a nic pod nou tak hovori idem cikat. cupla si a vycikala sa. odvtedy cikavala vonku a ked bolo uz zle pocasie a na serblik ani za nic len vonku tak som vyskusala dat na wc ( asi akurat v ten spravny cas ) a odvtedy chodi na zachod. Clovek je sam neisty co ma ako robit pri prvom dietati, kazdy je mudry. Nechaj decko vyrevat ved ono si zvykne a potom maju ludia v dospelosti psychicke problemy ktore nevedia kde sa vzali. Dieta si predsa nerobime ako ozdobu

slniecko192
20. okt 2015

A presne ako píše aj @kacena4 to nie je rozmaznanosť, to je potreba, pocit istoty a bezpečia.

nikolabulkova
autor
20. okt 2015

Mne to nevadi ja ho rada nosim na rukach ked ho citim ale starsie generacie ze to nie je dobre mi vravia.Maly je vacsi ma 3 mesiace a 8 kg tak je aj tazsi.

lulistek
20. okt 2015

@nikolabulkova je dost tazky na take male babatko, aj kamoskin syn mal 9kg v 3 mesiacoch ale on bol taky salamista ze zaspal hocikde :D Je to tvoje dieta a ty si rozhodnes, ty si s nim cely den, kazdy den, ty ho vychovavas. Starsie generacie nepocuvaj ak je to v rozpore s tvojim vnutrom. Ak ti pomoze, skus ho uspavat na lopte, je to super. navyse ja som malu ved aj doteraz, zabalim do deky taka akurat som kupila v kik a dieta je zabalene a je aj lahsie lebo je v kope 🙂 alebo ho daj do zavinovacky alebo spacieho vaku

slniecko192
20. okt 2015

@nikolabulkova môj malý mal tiež v 3 mesiacoch 8 kíl 😉 . Niektoré rady staršej generácie sú fajn, ale niektoré radšej jedným uchom dnu, druhým von.

sardinka335
20. okt 2015

@nikolabulkova sadni si s nim na gauč, pohovku, kreslo čo ja viem čo máš doma, ak je ti ťažký ...ja tiež si sadnem na gauč vyložim nohy a ,,drncam,, v náručí a popri tom kludne mrknem nejaky film, svetlo mam zhasnute. 🙂 Zase chrbat mam tiež len jeden 🙂

luckymummy
20. okt 2015

Som rada, že čítam samé "pronosiace" reakcie 🙂 Je to tak, keď to tvoje bábätko potrebuje, nos, ja som uspávala v nosiči do 18 mesiacov (keď ti je bábatko ťažké, skús šatku alebo nosič). Staršej generácie sa treba opýtať, prečo to nie je dobre. Zvyčajne odpovedia, že "lebo sa na to naučí". A no a čo, že sa naučí? Nebude sa chcieť nosiť do maturity. Užívaj si to malé klbko, uletí to tak neuveriteľne rýchlo a na tieto chvíľky budeš najradšej spomínať 🙂

siska53
20. okt 2015

@nikolabulkova ja som tiez uspavala dmho na rukach,casto som pri tom sedela. Az po takom cca9.m.,som.presla na.uspavanie leziac vedla dietatka. Maly zaspaval vzdy na rukach pri dojceni,ale dcerka takto.
Jedine lezat vedla nej ak nech es na rukach. Potrebuje ta este citit. A este aj dmho bude mat taku potrebu.

luba41
20. okt 2015

@nikolabulkova obstaraj šatku na nosenie alebo nosič a môžete sa nosiť, uspávať do aleluja..iné je nosiť na rukách, iné v nosiči..