Ahojte mamicky. Chcem sa spytat ci by ste mi vedeli poradit, ako odnaucim dcerku aby mi zaspavala na rukach. Je to moje prve dietatko, a po injekciach od dr. mi jej bolo strasne luto, bolo vidiet ze ju tie nozicky boleli. Tak som ju mojkala a vtedy mi zaspinkala na rukach. A odvtedy stale. Teraz ma 1r aj 2 mesiace a pomaly 14kg. Takze mam co natriasat. Ked ju len tak polozim tak zacne plakat a neprestane kym ju nezoberiem a neuspim. Potom ju dam do postielky a spinka.
@st44 môj muž v tomto prevzal iniciatívu... Tiež malá zaspávala len na rukách, dokonca s kývaním... Postupne každý deň ju zložil o par sekúnd skôr. Najprv ju mal na rukách a počkal asi dve minúty, kým tvrdo spala a tak zložil a pri každom zaspávaní to skrátil o päť sekúnd. Trvalo to síce dlhšie, ale šlo to bez plaču. Postupne aj mlieko vypila v postieľke, keď sa rozplakala, tak ju zobral, pomojkal a dal naspäť ešte nespiacu. Postupne si úplne zvykla. Teraz ju pri zaspávaní hladká, niekedy už zaspí aj bez toho... Má 17 mesiacov. Začal, keď mala asi 14 mesiacov... 🙂 držím palce
@st44 ja ti síce neporadim ale sucitim a mám kus strach. Maly ma 10 mesiacov, 11.5kg a tiež zaspáva na rukách keďže mal skrytý reflux a trebalo ho veľa nosiť. Teraz stále zaspáva na rukách, cez deň niekedy aj celý spánok spí na rukách tak že sedím na fitlopte a držím ho aj keď už sa nám sem tam darí aj preložiť ho postel. A z pokusov uspat ho na posteli sa viac nepodarí ako podarí, ale keď si predstavím že to mám robiť ešte aj 1.5roku obchádzajú ma mrakoty. Už teraz som vyčerpaná a vychudnuta na maximum ale proste keď plače až sa zachadza nedokážem ho nechať na posteli..😔🤔
@liliana2222 v tomto som na tom trochu lepsie. Lebo ona ked zaspi tak sa s nou vykotim na postel, a dam ju lezat vedla mna s tym ze hlavu ma stale na mojej ruke. Ale vecer ju zas po "utraseni" dam do postielky a potom pekne spi. Niekedy sa v noci zobudi, nasmatra dudel a spi dalej, alebo zacne plakat, tak musim ist, but ja nasmatram dudel ked nevie najst, alebo ked sa velmi preberie, tak vybrat z postielky a uspat nanovo.
@liliana2222 mne sa v tom období osvedčilo zložiť malú do pár minút ako zaspala... Keď som sa snažila neskôr, tak už ju to zobudilo...
Ja mam to iste.. maly ma o mesiacov.. o,2 kila a zaspava mi na jednom ramene. Nastastie staci ak je ospaly.. nemusi tvrdo spat.. polozim ho, schuli sa ku mne a spinka . Ale tiez ho niekedy nosim aj 20 minut a nic
Dakujem vam za odpovede, aspom viem ze nie som jedina co takto uspava
Nas maly do 8.mesiaca zaspaval len na rukach dokonca musel by v zavinovacke😁nohy ruky trcali ale musel.inak nezaspal.potom jedneho dna mu to zacalo vadit ze je na rukach tak som ho polozila do postele lahla si k nemu a buchala po zadku a tak zaspal.teraz ma 13.mesiacov a ucime sa zaspavat v postielke.dam ho tam.ja som na posteli pojeduje sa a zaspi😁treba poskusat vselico😁a trpezlivost
Vzdy mi mamka aj svokra vraveli ze som si deti blbo naucila na ruky. Blbost!!! Ktora z vas ich to ucila? To tie deti podla mna citia v naruci bezpecie, vonu ci teplo. Ved sme ich 9 mesiacov nosili pod srdcom. Mam 3 rocnu dcerku. Ta sa uz pestovat davno nechce a je mi to luto, sem tam sa pride pomojkat a syncek ma 9 mesiacov. Cez den spi 2x v kociku a vecer zaspi bud pri kojeni alebo na rukach.... Unavena som, vystavena, vaha mi klesa (co nieje zle) ale ked vidim tu sladku tvaricku tak si poviem ze uz to dlho trvat nebude, rychlo rastu a osamostatnuju sa aj pri spani. Pevne nervy, hlavu hore. Ked chces skusaj ale netrap ani seba ani dietatko.
Ja som týmto nikdy nemalasi problem. Mala som aj nosic a nosila som ju rada. Zaspala tam vzdy okamzite. Ale ako som otehotnela tak som uz nosit nemohla. Vtedy strasne vymyslala. Mali sme aj projektor s nocnou oblohou, ale 0 bodov. Citala som rozpravky, ale ju to nezaujimalo. Buď mi knizku trhala z ruk, alebo zdrhala z postele..
Najviac sa mi osvedcila taktika unavit ju, a potom len spoločne lezat s tým, ze sa tvarim ze spim. Normalne som "funala, chrapala" --->> bacha na to, lebo vela krat som zaspala skor ako ona 😂
Ale išlo to.
Poprípade sa daj do polosedu ( podloz sa vankusmi) a nech si tak na teba sadne a oprie sa o hrud a kyvaj jemne nohami do stran.
Vela stastia
@st44 skus to len nejak vydržať, ľahni si ku nej, buď tam s ňou, nakoniec zaspí. Drz ju, hladkaj, objimaj, spievaj, pustaj uspavanky, zapni projektor,...... rob čokoľvek, len ju nezober na ruky. Každým razom to bude o kus lepšie. Len sa priprav na to, že pravdepodobne bude velmi plakat. Ak sa na to necitis, tak to ešte odloz. Pocuvaj svoj rozum aj srdce 🙂