ahojte maminky poradte mi,moja dcerka ma 2roky a 2.mesiace do teraz spavala vo svojej postielke az na par vynimiek ked bola chora.No uz asi mesiac sa vzdy pyta k nam do postele a vzdy stakym placom a ked ju nezoberem a poviem jej nech spinka vo svojej postielke tak chytí hysak tak hu dam k nam do postele a ukludni sa,takto to je kazdu noc.lenze ja sa vobec pri nej nevyspim a nieto este priatel co skoro stava do prace,mala sa toci kope a niekedy sa jeduje a zacne znicoho nic plakat.Myslela som ze je to len take prechodne obdobie ,ze zo zubkou no asi nie :( poradte mi co stym
Hihi moj ma 10 a nie raz pride za mnou do postele. Vtedy zase spi mm s 20 mesacnou dcerkou, neviem Ti poradit ako odnaucit, ale aj nase deti dlho s nami spavali a namladsia 20 mesacna dcerka spi stale s nami,ratam tak do 3 rokov a potom by som ju chcela dat starsej do izbicky 😉
@drobcek07:
Co sa stalo zhruba v tom case, ked sa zacala pytat ku vam do postele? Doteraz problem s postielkou nebol?
V prvom rade, to nie je nic vynimocne, ani tragicke. Da sa najst riesenie 😉
Take motovidla mam doma dve, takze viem, o com pises. Syn spaval so mnou az do vtedy, ked nepresiel vo vyse troch rokoch do svojej izby do svojej novej postele. A aj to potom este casto chodil k nam.
Syn sa tak casto budil a tak mrvil, ze isty cas manzel spaval v obyvacke. Proste manzel ma taky zly spanok, ze nedokazal existovat, aj ked syn v noci neplakal, ale iba pomrnkal, kym som ho zase uspala. Ale manzel nedokazal hned zase zaspat. Tak sme to riesili tak, ze ja so synom v manzelksej posteli, manzel v obyvacke.
Dcerka ma podla vsetkeho prave velky skok vo vyvoji, preto aj to plakanie v noci z nicoho nic a tu potrebu byt pri tebe. Dopraj jej tvoju pritomnost, prave ta potrebuje. Na postielku ju mozes zase naucit pomaly napr. tak, ze vecer zaspi v postielke, ale dovolis jej v noci prist k tebe. Alebo naopak, ze zaspi pri tebe a ty ju prelozis. Mozno ti bude vedeit dat odpoved, preco nechce byt vo svojej postielke. Ak sa niecoho boji, kup jej nejakeho plysaka, ktory ju bude ochranovat. Pokial bude pri nej v postielke, bude ju ochranovat. Nieco na ten system.
Nechat ju hysacit uprostred noci samozrejme nie je riesenie... Ale skus sa pripadne s nou porozpravat cez den. Resp. ako je to so soankom cez den? Spi vo svojej postielke, akceptuje ju?
Mozno nastala nejaka zmena a citi neistotu, preto potrebuje tvoju pritomnost. Tazko sa nam tu spekuluje... Skus napisat viac a pokusime sa najst riesenie.
je to ťažké, moja dcéra s nami spávala do 5 rokov a mne veľmi chýbajú tie časy, keď som sa k nej po večeroch túlila...ale už bolo načase, bola veľká a tlačili sme sa zbytočne...neviem, ako odnaučiť dieťa od takéhoto, dcérka si doteraz nezvykla na svoju detskú izbu...niektoré deti sú jednoducho radšej s rodičmi ako bez nich a ani sa nečudujem, spávať samé v detskej je podľa mňa frustrujúce pre dieťa
no,nasa ma 2,5 roka a uz asi rok trva,ze pride kazdu noc k nam ..cez den spi normalne vo svojej postielke,aj vecer v nej normalne zaspava,no pravidelne kazdu noc okolo takej jednej-druhej pride automaticky k nam do postele.za mesiac sa podari mozno raz,dvakrat,ze prespi celu noc vo svojej postielke,ale inak dennodenne to je.tiez nie som z toho nadsena,no neda si povedat,automaticky sa preberie a prelezie.tiez neviem,ako ju to odnaucit,lebo sa tiez dost roztahuje,mne zoberie cely paplon aj podusku,a ja spim ako take embryo zmrznute na kraji postele 🙂 🙂 🙂 takze nie si na tom len ty tak,ak ta to trosku utesi 😵
Ja som toto zazivala cele tehotenstvo...od polnoci sme mali 2 a pol rocnu dceru v posteli.Ja som sa nic nevydpala a este mala k tomu kazdy den jeden cely rok v noci zachvaty revu ale preslo to chvalabohu ked sa mi druha dcerka narodila...potom mala zachvat uz asi len raz-dvakrat do tyzdna,teraz bude mat 5 rokov a zachvat ma len vtedy ak je chora ssi sa jej vtedy nieco hrozne sniva....a momentalne spi ta 5 rocna dcera s muzom na manzelskej posteli a ja s druhou dcerkou na posteli a takto to trva rok a pol a mne to takto vyhovuje lebo ked sa mala zobudi pohra sa s vlasmi a spi dalej tak pevne nervy a neber to tak tragicky 🙂
@drobcek07 my sme mali presne takýto istý problem naša dcéra má 19mesiacov. spávali sme spolu s nou v jednej izbe my v posteli ona v postielke , pravidelne sa nám v noci budila aj tri krát za noc, najskôr že chce mliečko, tak som jej dala mliečko, potom chcela ručičku tak ju mm držal hodinu za ručičky, potom sa postavila, že chce bežkať tak sme ju dali k nám do postele, potom zrazu chcela búvať vo svojej postielke a takto spekulovala celé noci 😖 nakoniec sme to vymysleli tak, že ona spí sama v izbičke, my ako vyhnanci v obývačke - este nemáme prerobený byt, ale pomohlo to. celú noc jej svieti taka mala lampicka ona sa v noci zobudí, asi si skontroluje či má dudku, ovečku atd a spí dalej. prvú noc som jej dala este mliečko ale nakoniec som aj to mliečko vypustila a sama spí pekne celú noc. od osmej večera do osmej rána. a zrazu ked je sama nepotrebuje ani ručičku, ani mliečko nič ani bežkať . 🙂
@drobcek07:
Hmm, tak to bude asi nejaka faza, ked to uz inak fungovalo a nevidis inu suvislost s nejakou zmenou...
A ked ju skusis oblozit nejak vankusom, aby to vas moc nekopala?
Mozno iba potrebuje citit tvoju pritomnost, potrebuje "natankovat mamu", a asi ma cez den tolko "roboty", ze nestiha, tak to dohana v noci 😉 😀
Inak mne to tiez trvalo, kym som si zvykla zase na syna v posteli... Spal s nami ako novorodenec, potom sa naucil na postielku a v pol roku utalo, budenie sa kazdu hodinu, tak som ho zobrala zase ku mne, aby som aspon nemusela vstavat. Prve noci horor, potom som si zvykla. Spal na mojom pleci/ruke az do vyse troch rokov, ked dostal svoju velku postel...
Bola by to este pripadne moznost, ze dostane svoju "velku" postel? A ze si sama vyberie napr. nove obliecky alebo tak? To dost zabera, aj na syna, vybral si (po nasom predvybere 😉) postel, farebnu kombinaciu a obliecky a postel akceptoval od prvej noci. Sice prve tyzdne k nam v noci chodil, ale zaspaval bez problemov vo svojej posteli...
nepomôžem, bo sama neviem dostať krpca z našej postele, ale môj drahý chodil k rodičom do postele ešte kým chodil do školy a keď mu to zakázali spával bežne na koberčeku pri posteli :D :D nuž niektorým to proste vysvetliť nejde :D
ahoj, my sa niekedy tlačíme v posteli štyria, v noci nikdy nič neriešime...až ráno.Malý k nám chodí, ked je chorý, bolia ho nohy alebo sa pozerá na nejaké ťažké rozprávky...ak chodí dlhšie a nie je chorý, tak sa automaticky kontroluje, na čo sa díva a má potom všetky také so strašidlami zakázané.Manžel zase hrá, že to je jeho detská, že odteraz tam bude spať on, že všetko je jeho.Treba to na deti trochu zahrať, že tam sú za odmenu, že sa nemusia báť, že to je super spať sám, že to môžu len velkí, a treba mu prízvukovať, že on alebo ona ešte veľká nie je alebo záleží to aj od povahy.Niekedy pomože nová čarovná obliečka, niekedy napr. kúpa zvieratka, či plyšáka, korý zaženie nočný des a dieťa nie je samo.Ja sama som trpela, ked ma nasi nechávali samú v izbe vo velkom byte a bolo mi jedno, že mám svoju izbu, proste som nechcela byť sama.U svojich detí to preto viac tolerujem, malú tú beriem k nám automaticky, skôr zaspí a my naopak máme väčší klud, naštastie naša postel je letisko, nadrozmerná,takže podla mna je to normálne,že dieťa má strach a príde.Treba len vyzistiť v klude čo je vo veci a stále rozprávať, ako je super v detskej.Ked je väčšie a vadí nám to, treba nechať otvorené dvere a dohodnúť sa, že ked zavolá prídete, alebo ked príde odviesť ho spať a lahnúť si k nemu.....to som praktizovala, ked malý chcel prísť a ja som bola tehotná a bála som sa , že ma kopne.No na záver, nebude to večne...
moja ma vyse roka a od roka spava sama vo svojej izbicke v postielke, predtym bola v postielke pri nas, nikdy nespala s nami v posteli, par krat mala problem zo spankom tak som ju ucicikala a polozila do postielky, ale keby chcela byt pri mne tak by bola pri mne, snazila by som sa najst take riesenie, aby dieta bolo spokojne a kludne.
@ichbinich toto sa mi paci 🙂. asi to zacnem praktizovat
no moje maju 7 a 6 a tiez radi spia s nami 🙂) mne to neva, som rada ked sa pritulia, kym este same chcu 🙂) za chvilku pride puberta a potom budu chciet byt sami 🙂