Ako odnaučiť dvojičky od kakania a cikania do slipov?

katkaholiova
8. jún 2012

mamicky poradte mi, neviem odnaucit moje dvojicky od kakania a cikania do slipov, je t o hrozne, vzdy po nich utierat alebo nosit zo sebou nahradne gate a to ich uz oducam 8mesiacov a v septembri mi uz idu do skolky,.???

maranat
8. jún 2012

hadam ich oducia v skolke. alebo si zvykli, ved nevadi, mama da plienku naspet 😉

zuzin78
8. jún 2012

chapu tvoji chlapci co od nich chces? mozno este nie su pripraveni,aby boli bez plienky.

nice202
8. jún 2012

este fakt nie su pripraveni. ked budu, nebudu to robit. asi sa este pozabudnu. nepolav, plienky nedavaj

anjelicek26
8. jún 2012

Pokial po 8 mesiacoch nepochopili, o co ide - tak treba dat plienku nazad. Nie su na to pripraveny. Dieta odplienkovavane zobratim plienky - metoda ako odplienkovat za 7 dni - to ma skutocne do tyzdna pochopit. Ak nepochopi, plienku nazad, nie je zrele.

vieruna
8. jún 2012

Ja som dvojickam v 2,5 roku plienku zobrala. Dovtedy som to vobec neskusala. Oteplilo sa, mali ist tiez od septembra do skolky, tak som si povedala, ze stacilo, uz su dost velki. Nejaky tyzden sa pocikavali aj pokakavali a potom sa postupne zacali pytat. Naramne sa im pacilo, ked mohli ocikavat ploty, alebo stromy. Ked sa volaktory vypytal, tak som ho straaaaaaaasne prechvalila a tomu co sa nepodarilo, som povedala len, ze nevadi, nabuduce. Tak ho to trochu heclo, lebo aj druhy chcel, aby som ho chvalila. Nahradne veci sme nosili zo sebou snad mesiac.

juliagregor
9. jún 2012

moji mali cez 3 roky, ked im to konecne v hlavke preplo...

ide leto tak tak to bude jednoduchsie, co ti poradim, bud vydrzis obidvoch naraz prezliekt, alebo zacnes s jednym....

vsetky deti sa raz oducia, do spetembra daleko...pevne nervy prajem...

dodrzuj ritualy, rano, vecer, na obed, pred spankom, po spanku...
pri starsom mi pomohli, tabulka na chladnicke, kde som mu davala nalepky, ked sa vzcikal, dvojky ma mali na salame a odplienkovali sa az ked im samzm to vadli...

lenka311
9. jún 2012

Podľa toho ako sa chovala moja malá /rada mi robí akokeby naprotiveň - vzdor/ som si myslela, že sa mi to ani nepodarí, ale fakt ako Ti píšu vyššie, nie sú na to pripravený... Proste ja som jej dala plienku dole, upozorňovala som že sa to robí tuto /do šerblíka/, vonku sme cikali na trávičku a fakt mi to trvalo týždeň, ten druhý týždeň už len občastná nehoda ale nie schválne. Teraz sme už mesiac okrem nočného spánku bez plienky, už ani popoludní sa mi väčšinou nepociká a plienku sama nechce... Vyciká sa mi už aj bez toho aby som o tom vedela, len príde za mnou do miestnosti a tlieska, teší sa a oznámi, že cikala... Nemusím ju už ani upozorňovať, sama si stiahne nohavice a ide...
Proste každé dieťa má svoj vlastný čas... a to nejde urýchliť.. Vráť im plienku, skús to opúť tak za mesiac a ak by sa to nepodarilo ani do toho septembra, tak tento problém rieš s učiteľkou v MŠ... ale fakt pokiaľ na to budú pripravený, bude to trvať nanajvýš dva týždne, nie 8mesiacov!!!
Hlavu hore, pôjde to, hlavne ich nasilu nenúť..
Príde to fakt ako keby samo...

nibiru
9. jún 2012

podla mna tiež niesu pripraveny aj u nas išlo odplienkovanie strasne rychlo cca do 2tt nemala plienku ani v noci ...sice od roka bola na doma bez plienky kakala vylučne do nočnika ale len vdaka mojmu sledovaniu takže to tak neratam v 18m začala ukazovat že kaka cika ked to aktualne robila 20 sa sama začalka pytat ako bolo prve teplo dali sme dolu plienku a hned bez nehody ale davala som ju často cikat nečakala som kym sa vypyta po tyždny už aj v noci sucha plienka napriek nočnemu kojeniu čo som nechapala proste dozrela asi po 2-3tt pytala aj sama stym že vydržala kym som ju vyzliekla...teraz mi už napriklad do nočnika cikat nechce iba na zachod bud skus dat naspat plienku a skusit neskor alebo teda davat ich cikat skor ako im treba a častejšie nečakat kym sa vypytaju čo pri dvoch asi nebude jednoduche ale za pokus to stoji.

nikush
10. jún 2012

@katkaholiova nepolavit, nejako motivovat, ide leto, bude to lahsie...osobne si myslim, ze takto stare deti uz chapu co od nich rodic chce a vedia si spojit ze sa cika a kaka do zachodu alebo nocnika, ved to vydia aj u svojich rodicov. v skolke ich neodnaucia, pokial nie je sukromna, tak ich ani nevezmu