Malá mi chce večer zaspávat iba pri TV,ale stále pozerá na telku a neskoro mi zaspí,a nedaj bože keby ju chcem vypnúť.už som z toho na nervy.stále mi hovorí že sa boji,aj ma svetielko v izbe a nic
@zuzkababy a to ma telku u sebe v pokojiku? A nepises, kolik ma roku..
@zuzkababy ahoj skús automatický časovač....najprv 30min... prečítaj rozprávku.....a vysvetli jej že zatiaľ ešte ide tv a že potom sa sám vypne a dovtedy majú všetky šikovné detičky zaspať.....skús jej to tak hravou formou.......uvidíš ako bude reagovať.......samozrejme neskôr časovač skrátiť na 15min............. 🙂 🙂 🙂
@czechzuzanaba ano u seba v ibe,má 5,5roka,je predškoláčka
skus cd-prehravac s uspavankami alebo hovorenou ropravkou a k tomu nejaku lampu 😉
@zuzkababy a jak jste to delali do ted? Ci to uz tak zaspava od malicka? Asi zacala az ted vymyslet, ne? 🙂
Ja mam zatim jen trojrocnou a vim, ze kdyby jsme ji dali TV do pokojika, budeme mit ten sam problem. Takze ja TV do detskeho pokojika teda na nejblizsi roky neplanuju. Nevim, netroufam si moc radit, kdyz mas o dost starsi, nebo uz jsem vylecena z toho, jak si clovek neco predstavuje, co deti budou a nebudou delat a potom az ten vek prijde, tak je vsechno jinak 😀 Ale nemyslis, ze by ti to dost vyresilo, kdyby se TV "pokazila" a sla z pokoje? 🙂
@zuzkababy tak trošička viac trvaj na tom že sa tv vypne vtedy v takýto čas......skús byť s ňou izbičke zo začiatku kým zaspí....no veď uvidíš......veľa detí má tento zlozvyk......aj väčších......radikálne by som to riešila vtedy ak nespí poobede a aj tak večer zaspáva po 22.00hod. 😉 😉 😉
Moj ma 4 roky a zaspava pri telke....v noci sa zobudi a kedze nema tmu tak sa sam vycika a spi dalej.mna nezobudi...nekrici neplace....ja spim...alebo kojim v klude maličku..mne to vyhovuje.drzim sa rady mamky: rob si ako je tebe dobre.vychovavaj podla seba a nie podla knih,googlu a podla forumov kde je milion diskusii kde sa rieši kazdy prd.....kedy kakat kedy nemat plienku kedy to a kedy tamto...neriesim nic!!!!uzivam si deti.zachvilku vyrastu...nepremarnim cas kravynami..rob si preto podla seba...niekde nemaju ani lekaren ani doktorky ani net a doziju sa aj sto rokov...no..to uz je od veci haha...papa
A len tak mimo🙂 ja chcem kukat filmy alebo byt v klude a kojit malu alebo mam navstevu atd atd...a maly sa chce hrat s detmi v detskej izbe a chcu pri tom kukat fiha tralala alebo cnechce byt pri nas ale tancovat na spievankovo...on ma svoje a my svoje...a spolu zaspavame kreslime si hrame sa,mame kadejake hry atd...ale neviem si predstavit ze on by nemal telku haha...to by som ja ani nechcela...recituje a spieva uz od 2 rokov..a melie aj po anglicky uz...isto lepsie Tv s dvd...ako trapny tablet....to je moj nazor...a kazdeho koho poznam.
zaspávanie pri telke je úplne zlé, zlé. Dokonca na to vraj existuje závislosť. Ja by som to stopla okamžite. Napríklad tým, že si ľahnem s dietkom, prečítam rozprávku, pomojkám, uspím. Telku z izby by som dala preč. To nemá v detskej izbe čo hľadať.
Moj ma 4 roky a zaspava pri telke....v noci sa zobudi a kedze nema tmu tak sa sam vycika a spi dalej.mna nezobudi...nekrici neplace....ja spim...alebo kojim v klude maličku..mne to vyhovuje.drzim sa rady mamky: rob si ako je tebe dobre.vychovavaj podla seba a nie podla knih,googlu a podla forumov kde je milion diskusii kde sa rieši kazdy prd.....kedy kakat kedy nemat plienku kedy to a kedy tamto...neriesim nic!!!!uzivam si deti.zachvilku vyrastu...nepremarnim cas kravynami..rob si preto podla seba...niekde nemaju ani lekaren ani doktorky ani net a doziju sa aj sto rokov...no..to uz je od veci haha...papa
urcite by som zobrala z izby telku bez ohladu na to cii je predskolacka alebo nie.....nasa mat telku nebude, ani my nemame telku v spalni
Neni nic lepsie ako ked ma dieta v izbe telku!!!je mi luto deti co ju nemaju...sa chudiatka nudia!!!!nemozu pozerat ani rozpravky,naučne veci...nic...potom nic nevedia...ani mama povedat!!!moj ma slovnu zasobu ako 10 rocny od 3 rokov haha.ale nie vazne ja ked si chcem oddychnut alebo pospat s malou alebo kukat filmy a drobec chce anglicke hluposti kde ucia pocitat alebo spievankovo atd...tak preco nie???mna mi drblo keby nemal aj sam to svoje.a keby mal byt stale pri tom co ho nebavi...zaspava somnou..na telku nepozera.ale cez den a hlavne vikendy ked my kukame ine to treba je to na nezaplatenie...inak by sme skapali od nudy...boooze...
Telka v izbe??? Celé zle...najlepsie rychlo kym nepojde do školy odstrániť z izby,moja musi bezpodmienečne o 20 hodine vypnúť telku a moze sa este chvilu hrat na tablete ale radsej som ked ,,skape,,baterka a hraje sa z plyšákmi.
@gabrish ty si dobre pribrzdena prosim ta - ked bude mat dieta problemy so sustredenim sa a s ucenim tak to hodis na nejaku dis...... Chorobu nadopujes nejakymi liekmi a hor sa dalej - este si raz budes trieskat hlavu o mur preco si nestopla taketo veci este vtedy ked sa dalo. Spanok pri telke nie je vobec vhodny ani pre dospelakov nie to este pre deti ak toto niekto prezentuje ako osvedceny tip na to ako mat klud od dietata tak nie je nieco v poriadku - s tym co to presadzuje
To je moj nazor!!!nie som pribrzdena...pre hlupaka kazdy hlupak cica😉 my cez vikend chceme mat aj filmy a deti miluju zasa rozpravky...maly uz od dvoch rokov vue basnicky,vie pocitat tancovat!!pustame mu cez den vzdelavacie veci a rozpravky nie tablety co je chore na mozog a vymivac mozgov!!!tablety a pc hry a debiliny...radsej trebaist do prirody chodit stanovat,opekat...na korcule v zime uz vieme aj korculovat a nie sme chori mame super imunitu..a hrame clovečko,futbal,pexesso,schovky,skladame na motoriku a citame knihy atd atd atd...nie tablety ale ked sa bude mat ucit tak ja s nim a v kuchyni🙂alebo bez telky jednoznacne...a v noci ked mi maly krical,plakal koli tme...behala som hore dole!!!takto ked ma telku tak spiiiiii...a ja neviem ani ze bol cikat!!!!a lieky nepozname mica....jeme zazvor med citron...a otuzujeme sa.v byte mame max.20 stupnou na spanie 18....proste neriesim!!!!kiss
A klud od dietata???micka...nepoznaaas ma haha kiez by sa kazda mater tak venovala svojmu dietatu....ale len sa pousmejem.ti ktory ma poznaju a aj moje dieta vedia svoje!!!klud od decka je to co vidim denno denne!!!cigareta v papuli,bar,diskoteka...decko mamke alebo svokre...alebo namiesto ucenia sa s detmi drbnut pc hru a tablet...alebo ist na kavu a decko dat do toho kutika....ja sama som robila operku jaaj moja nepis dristy...het z tejto diskusie....bo ma vyvali....idem radsej na forum kde mamicky pisu ako deti uchranit pred touto dobou...a ako im zachovat detstvo ake sme mali my!!!!!! Paaaa
Inac sama som proti technike a uznavam ked sa rodicia maximum venuju detom ja som sama na dve 24 hodin denne...a vzdy som sa venovala a aj venujem nadoraz...spavam niekedy 3-4 hodinky no tak mi z casu na cas ked.napr.kojim malu ta telka v detskej aj pomoze.ze maly tam kuka napr.spievankovo...lebo mi stale robi zle..taky cert🙂)) ale to len v zime cez leto telka neni je milion hier a do pol 9 sme vonku s detmi a mamickami..zbohom...dokonala🙂
tiež nevidím dôvod na vlastnú televíziu pre tak malé dieťa..zrušila by som ju úplne. Pokiaľ chce pozerať niečo detské, môže chvíľku cez deň na "veľkej" tv a nepotrebuje vlastnú. Určite budú boje a plače, ale len chvíľku. Ak sa bojí, skúste dve nočné lampičky. Prípadne čo povie, čoho sa bojí? tmy? ticha? len dokolečka vysvetlovať, že v tme je všetko rovnaké ako za svetla..hlava sa musí pripraviť na kľudový režim pred spaním, telka je veľmi rušivý element
Ozaj...my mame az dve nocne lampicky🙂)) do troch rokov ale spaval somnou v posteli to je taky moj cecek🙂 a lampy som mala schovate...ale deti co k nam chodia stale pozerajurozpravky staaale..a cez vikendy juuj...kacerovo a gumkaci a potom smolkovia a mozem menovat aj do rana.a stale tancuju na spievankovo🙂 no a my sme v obyvacke a mame filmy...kazdy nech si robi ako chce!!!!kazdeho vec.🙂
@gabrish je zaujímavé, že si tak neohrozene presvedčená o svojej pravde. No televízia je len pasívnym prijímaním poznatkov, ale to ti tu zrejme zbytočne píšem. Som učiteľkou v škôlke, občas mávam v triede deti, ktoré doma TV nemajú. Ich rodičia sa im musia oveľa viac venovať, je totiž jednoduchšie šupnúť dieťaťu do ruky tablet, alebo mu pustiť telku ako odpovedať na stovky jeho otázok. Ty si predsvedčená o svojej pravde, ja zase o svojej. Ľutujem, že som nemala kedysi toľko vedomostí, čo mám dnes a že som nedokázala žiť bez TV, aj keď u nás nikdy nebežala ani nebeží ako zvuková kulisa, programy sa vyberajú a vlastne ich je veľmi málo hodnotných. Tvoje dieťa prostredníctvom TV prijíma informácie, ktoré nedokáže spracovať, je v stálej hladine hluku a čo to robí s jeho zrakom a vnímaním uvidíš po rokoch. A vlastne to je tiež tvoje vec, ale čítajú to aj iné mamičky, preto to píšem..Ja vidím to, akým spôsobom sú schopné prijímať informácie deti, ktoré TV takmer nepoznajú a ako sa TV maniaci menia v škole v prírode, kde TV nemajú.
@zuzkababy ahoj prečítala som si tvoj príspevok, a veľmi ma zaujal nakoľko mi riešime tu istú dilemu ako si ty u dcérky... Dcéra má 5,5 a nechce len s TV zaspávať a už som na silu skúšala vypnúť no začala mať z toho psych. Problémy preto ma zaujíma ako ste vy dopadli nakoniec? Už som zúfalá z toho...
@gabrish ahoj, rešpektujem tvoj názor ale nesúhlasím s tvojim výrokom,, Neni nic lepsie ako ked ma dieta v izbe telku!!!je mi luto deti co ju nemaju...sa chudiatka nudia!!!!nemozu pozerat ani rozpravky,naučne veci...nic...potom nic nevedia...ani mama povedat!!!,,
Môj nazor:neni nič horšie ako keď ma dieťa telku v izbe, aspoň pre mňa, nemôžem ich od kontrolovať, nemám pojem co sleduju(deti sú vynachadzave), a v poslednom rade je to obrovský dlhotrvajúci hluk, normálne mam ja niekedy chuť vypnúť TV v obývačke aby bol pokoj, a to sledujú tak 2 hodky cez deň. Áno pustím im niečo ked chcem navariť alebo prší a už je nám dlho... Ale aby mali sami TV. naozaj nesúhlasím. Hmm moje aj bez vzdelávacích videí sú šikovné a vyrecne, aktuálne dvojročná sa rozrozpravala ako 3,5 rocka.. Pripisujem to aj tomu, že im spievam a tak spia od mala.
Podľa mňa iba skúša a vymýšľa, kam až môže zájsť. Musí mať nejaké hranice, vypni telku, možno bude prvý večer robiť cirkus, ale určite zaspí aj bez telky.