Ahojte, ako odnaucit dieťa od rúk mala ma 4tyzdne zvykla si na ruky lenže od rána od 5:00rana do 22:00 večera na rukách neviem si doma nič urobiť navariť upratať ako náhle sa dá do postieľky tak koniec... V podstate sme ju na ruky neučili no od kedy sme potom prišli z pôrodnice tak nič iné nefunguje len ruky.... Prosím vás mamičky nejaké rada finta co sa s tým dá robiť.... Za každú radu vopred ďakujem
Alebo ešte nosic/šatka.
A musí sa naučiť spať v kociku/postieľke...inak.fakt nič neurobis doma
Štuple do uší alebo ten nosič (to druhé sa mi pozdáva viac). Len treba vybrať poriadny nosič, aby jej držal hlavičku a aby mala nožičky správne.
@ivanak49 plakat sa mi chce za to babatko. Ma 4 tyzdne, nie 4 roky.
Asi je to prve dietatko.ano, mozes ho nechat vyplakat, ale aku spravu my tym das? Ze ked sa trapi, ked ta potrebuje, nechas ho, aby si poradilo same. Je to babatko, cerstvo narodene, novorodenec, potrebuje ta, potrebuje ta citit, ty si ostrov jeho bezpecia.
@ivanak49 jedine satka/ nosic.. Kedze dieta SA NEDA naucit na ruky, ale je to jeho prirodzena potreba, nemas ho ako odnaucit. Bud sa s tym zmieris, ze tvoje dieta potrebuje intenzivnejsie tvoju blizkost a ver mi, vecne to tak nebude, ved ma len 4 tyzdne o chvilu sa to moze same ustalit v akceptovatelnej miere. A lebo ho nechas vyrevat sa v kociku a ono rezignuje..
@stanislavicenka súhlasím s tebou, ale zas ak to dieťa naozaj plače každý deň, celý deň mimo rúk, tak tam bude asi aj iný problém. Ja som deti satkovala, kojila na požiadanie a veľa pri nich ležala ale v štyroch týždňoch už obe vydržali spiace aspoň dvadsať minút bezo mňa a bdele tak päť.
@ivanak49 mam 2 deti, obe som nosila, syn bol naricne dieta, snad do roka spaval iba na mne pocas dna, satkovala som, kocik som vobec nemala. Dcera to prijala, kym spal v postielke, vzdy som bola s nou. Ani jedno dieta som nenechala nikdy same plakat
Nedávať ho na ruky 🤷♀️
boze zeny naco si robite deti ked potom by ste ich najradsej nechali same v druhej izbe nech reve a reve ??? take male dieta POTREBUJE citit mamku....ty si na svete uz X rokov ale ono malicke len par tyzdnov..vsetko je pren nove nepoznane nezname...ty si jeho jedina istota..9 mesiacov si dieta VKUSE nosila v brusku...
take male dieta si nevytvori "zavislost" na rukach to su len bludy starych rodicov....
neboj zo zaciatku nechaj par minut v postielke a zober ...takto stale cas predlzuj...
kup si kolotoc nad postielku, kup hrazdicku na zem povesaj hracky a ono sa zabavi neboj sa...
A kto chce zaparat viem o com hovorim moja tiez bola zo zaciatku taka cicka..lenze som si uvedomila jednu podstatnu vec -nezijem v hnoji nemusim mat vsetko krasne a dokonale...ked spala mala spala som aj ja...ked bola hore hrali sme sa....a ked mi trebalo varit tak som sa snazila jednoduche a rychle jedla 🙂 a teraz ma dcera 9M a absolutne nechce byt na rukach a s laskou spominam ked som ju mojkala v naruci
4 týždňové babeno nebrať na ruky, nechať plakať? Skús ju položiť keď je kľudná, ale byť pri nej. Postupne by si mohla zvyknúť byť chvíľku sama. A ten zvyšok času šup do ergonomického nosiča, alebo šatky. Ja si prvý rok bez nosiča ani predstaviť neviem. Klokania matka, všetko sme robili spolu. Ak boli nervózni, tak často len odgrgnut potrebovali, hoc aj hodinu po dojčení. Alebo bolo treba s nožičkami pocvicit, nech sa vyprdkaju a potom boli kludni. Práve vtedy som ich nechávala v hniezde samých so sebou, koľko len zvládli. Trošku mrnkat mohli, ale som sa im ozvala vždy, aby ma počuli a potom som si ich už zobrala zase k sebe.
ak plače tak si ľahni ku nej. Priviň si ju, ale neber na ruky. 4 týždňové bábo si ešte nemalo kedy zvyknúť na ruky. Je to moc malé...
@smejko25 si myslíš že v nemocniciach, v d. domovoch niekto nosí dieťa na rukách? To isto... 🙄
ak má niekto viac detí tak domácnosť musí fungovať aspoň koľko sa len dá , nemáš kedy nosievať 24/7 dieťa na rukách...
@deti95060810 to hádam nemôžeš ani myslieť vážne že porovnávas detský domov a matku. Jasné že v domove nikto deti na rukách nenosí, ale ako všetci vieme detský domov nie je zdravé prostredie pre vývoj dieťaťa.
Fakt neviem, naco si niekto robi deti, ked potom najdolezitejsie pre neho je, aby dieta bolo ticho a hlavne dalo pokoj. Chore. Riesenie je jednoduche - satka. Neubudne z teba, ked ponosis vlastne dieta, neboj sa. Ono tam nebude navzdy. U nas do 2 a pol a uz mame satky len na okrasu.
@ajka0207 prečo nie...aj tam sú deti. A neraz sa tie deti tam majú lepšie ako pri svojich rodičoch....😉
Detské domovy a nemocnice sú kontrolované....
Ahoj mne obcas zabralo zabalit do hrubsej deky alebo paplonika a az ked zaspala pomalicky polozit do postielky v takej polohe ako bola na rukach a cumlik vzdy po ruke a tiez druhy kocik v obyvacke a tam uspat a teraz jej zapinam biely sum-dazd ale tiez obcas musi poplakat ked k nej nema kto ist
@deti95060810 odpadla slm ze kontrolovane..ano pride kontrola vsetci sa pretvaruju a ked odijde je to v starych kolajach...kauza cisty den ci ako sa volalo ti nic nehovori ?
@deti95060810 neverím tomu že nejakému dieťaťu je v detskom domove lepšie ako pri MILUJUCEJ a STAROSTLIVEJ mame.
A čo myslíš tým kontrolované? Že sa robia psychológicke posudky na deťoch alebo nechápem presne o čom hovoris.?
@ajka0207 kontroly...
nie každé dieťa je milované a má milujúcu matku. ... 😉
kamoška robí v DD....kontroly takmer na dennom poriadku...😉 o tie deti je veľmi dobre postarané...
@deti95060810 tak ale my tu radíme milujúcej matke, či? Porovnávas neporovnateľne.
@deti95060810 a ešte že tie kontroly asi ťažko zistia dopady na detskú psychiku v dospelosti
@deti95060810 v detskych domov su deti ktore vyrastu v chladnych citovo deprimovanych jedincoch. Robila som tam viem o tom svoje. Domovari v dospelosti co sa citov tyka su povacsine rovnaki...dostanu najest maju opeate vychovavatelky im robia program ale s milujucou matkou sa to neda porovnat. A ano odrazi sa to v dospelosti v oblasti citov.
skus zavinovanie. t j swaddle. plus biely sum. skus hacku hojdacku a zatienit kocik. sleduj bano a sous ho najedene po 90min bdelosti alebo aj slor uspat. pripadne.spev tapkanie po zadocku chrbatiku plus masaz tretieho oka.plus dudlik
Obe moje deti stravili prve tyzdne na rukach jedneho z rodicov. Naozaj vynimocne spali v posteli cez den. Normalne podrastli, o par tyzdnov zistili, ze okolo je svet plny zaujimavych veci a na rukach uz nepotrebovali byt tolko. Podla mna uplne normalne a prirodzene. Ak som potrebovala volne ruky, satka alebo nosic pomohli 🙂 v takych cca 3 mesiacoch uz travili cas aj na podlozke na zemi, kde si zvesela kopkali nozickami 🙂
@beronsche zaujalo ma to svalové napetie z pôrodu... Určite nechcem malú nechať plakať v postieľke a mať od nej pokoj ale tiež si musím hodiť do práčky uvariť obed lenže keď ju človek musí mať na rukách tak sa nedá aj krájať mäso aj ju drzat keď je v perinke....ten reflux sme sa pýtali doktorky prešli sme to sunaru na nutrilon ár aby nezvrackala tak často myslím si ze trosku to ustúpilo... Ale stále sa nám láka ako keby zo sna ako keby padla z nejakej výšky na zem ale to je až také silné trhnutie vždy ze sa lakne a začne plakať môže to mať niečo spoločné s refluxom alebo ak je to nejaké svalové napätie z pôrodu ako to potom riešiť? Nosič aj hojdacie kresielko mame ale príde mi to dieťatko strašne v tom dokrutene prehnute bojím sa ze keď ju tak budem nosiť aby nemala potom problémy chrbtica a podobne....
nebrat ju na ne.. ma len 4 - zvykjne si ... poplace si a prejde ju to .. daj jej daco co ju zabavi