Ahojte. Ako ste odnaucili drobcov aby zaspavali vylucne na prsniku? Maly ma 6m, nechcem prestat kojit, len aby sa naucil zaspavat aj bez prsnika.
P.S. U nas nosic a satka 0 bodov, tam vydrzi byt v dobrej nalade 10min a v kociku zaspi len ked po vonku chodime, takze tadial cesta nevedie.
Vdaka!
a preco to chces ukoncit? nejak to tebe osobne prekaza?
ja som syna uspavala kojenim, kym som ho kojila - teda do 18m a potom sa odstavil a naucil sa zaspavat proste sam... deti nebudu visiet na prsniku vecne
@zuzuliennka1 potrebujem mu dvihnut bocnicu na postielke, lebo uz chce preliezat a neviem ho vlozit do postielky bez zobudenia. A ked sa zobudi, hned je rev a zas na prsnik a dookola. Toto aj 1.5hodiny. Spanie v spolocnej posteli nechcem a ani jemu to nevyhovuje, skusila som a budi sa na kazdy moj pohyb.
A cumliky nechce, ked ho necham lezat vedla mna a hladkam alebo ho trochu ponosim to nepomoze.
To fakt ma pol ročné zaspať samo?
A ako?
ja som to mojho krpca naucila v 5 mesiacoch ale on zaspaval na prsniku asi len mesiac. Do 4 mesiacov zaspaval pekne sam zavinuty. Ked sa zacal pretacat a uz som nemohla zavinovat tak sa preucit na prsnik. Zaspaval tak asi mesiac a potom som uz oducala. Trvalo to cca 4 tyzdne lebo som ho nechcela nechat plakat. Takze musis vediet odhadnut kedy je akurat unaveny. Ked bude prilis unaveny nemas sancu na zaspatie inak ako na prsniku. Nakojila som, nenechala zaspat a supla do postielky, nechala som ho kym nezacal nejak hystericky plakat. Mrncanie a jemne prostesty som si nevsimala pokial to nebol plac. Niekedy som len polozila a uz bol plac, niekedy vydrzal aj 10 minut kym zacal plakat. Vybrala som, znova dala napit a opat do postielky bdely. A tak som to opakovala cca 30-40 minut a ked nezaspal, nechala som ho na prse zaspat lebo preunaveny uz inak nezaspal. Postupne sa nam to zacalo lamat, ale nejaky tyzden nebol progress ziadny. Presne rovnaky postup som mala pocas dna na spanok. Kedze mi zaspaval na bruchu tak som postupne prisla na to ze ho tapkanie ukludni a aj uspi, na to sa naucil. Potom postupne na hladkanie, ktore bolo stale jemnejsie. A nakoniec som skusala len hladkat ale nenechala som ho pri hladkani zaspat. A jedneho dna to prislo, pekne sa povrtel v postielke kolko chcel a do cca 10 minut zaspal sam. Teraz ma 9 mesiacov a krasne sam zaspi bez nejakeho placu. Ked idu zuby tak musime obcas hladkat lebo je nervozny a nedari sa mu zaspat ale inak zaspava 100% sam. Za mna odporucam malicke ktorky ale nepopustit a zvykne si. Ale hlavne treba veeeeeela trpezlivosti, ani nehovorim kolko sivych vlasov mam ale stalo to za to. Vecer dame o 7 do postielky a pekne spinka o par minut. Vecer mam pre seba 🙂
on spal do 4 mesiacov super, 1-2 hore za celu noc. Potom sa nam to spankovou regresiou v 4 mesiaci a zaroven aj tym zaspavanim pokazilo. To bol hore kazde 2 hodiny a boli noc ked aj castejsie a samozrejme vzdy len prsnik pomohol aby zaspal. Odkedy vie sam pekne zaspat tak spi lepsie a lepsie. Je hore maximalne dvakrat za celu noc. Spi od cca 7 do cca pol 8 rano. Vcera akurat prespal celu noc bez toho aby sme raz museli vkrocit do izby. Ked ho hnevaju zuby tak sa zbudi 2-3 krat.
viem o dalsich 2 mamach ktore zaspavanie na prsniku oducili, mame deti v rovnakom veku. A tiez spia super, 1-2 hore, niekedy vobec.
ak vies po anglicky tak odporucam https://www.littleones.co/products/ultimate-sle... Tam zaplatis raz a mas pristup k navodom, aj do fora kde ti poradia ohladom spanku. Za mna top vec, len samozrejme tiez treba rady prisposobit vlastnemu dietatu a neist 100% tvrdohlavo podla navodu.
@sono2 a ako podla teba bude spat o mesiac v noci? Mne na rukach celu noc ked ho nebudem vediet prelozit do postielky?! toto ohananie sa argumentom, ze nic krajsie od kojenia nie je mi uz lezie hore krkom. Je to krasne, ale ked ti z toho ide puknut chrbat a krize od bolesti, maly sa nevyspi, uz to nie je take uzasne, ze?!
Ja som syna odnaucila presne v pol roku. Dudloval naprazdno strasne dlho a bolo mi to neprijemne. Tak som si povedala dost a proste som ho nakojila a potom som si ho polozila vedla seba a tulila a hladkala. Jasne, ze prve 2-3 dni plakal. Ale hmkala som mu melodie a proste som bola pri nom. Asi som teda divna, ale nemala som vycitky. Vedala som, ze mi to extremne pomoze na dusevnej pohode. A pomohlo to nielen mne, ale aj on zacal cez den dlhsie spat, nie len svoje polhodinky. Win win.
@lylyjana no teraz asi nijako, ak to nechces urobit drasticky. Mozno skusat vytiahnut a ulozit vedla seba, hadam sa sem tam podari. Pockala by som par mesiacov, dieta bude starsie a skusala potom.