Ako odnaučiť bábätko spať na prsníku?

zankalh
21. apr 2023

Ahojte zienky,ktore kojite/kojili ste a mate dieta,ktore zaspava na prsniku a “nechce vas pustit“ 😄.
Mala ma coskoro 5m a spava s nami.Vecer to je v pohode.Ked zaspi,po case sa “odpoji“ od prsnika a mozem odist z izby.Iked priblizne po hodne sa preberie a uvedomi si,ze nema nic v ustach 😅Tak ideme odznova.
Horsie to je poobede.Ak spi dve hodiny,tak s nou v tej posteli musim byt,lebo bez prsnika by nespala.
Cumlik odmieta,takze to mi nepomoze.Ako to zmenit?Rada by som nieco doma porobila,kym poobede spinka.
Dakujem 🌸

sun_shine_2020
21. apr 2023

@zankalh ahoj, ja som cez den chodila kocikovat na spanok lebo mala si zvykla spat na prse. Vecer som uz nekocikovala ale normalne som si lahla s nou.

zankalh
autor
21. apr 2023

@sun_shine_2020 dakujem.Ked nasa nema taky kvalitny spanok v kociku.Chodim s nou von kazdy den,ale nevie sa tak uspinkat ako ked je na prse

svokrinjazykmonika
21. apr 2023

@zankalh hlásim sa, tak isto som na tom. Má 6m, spí iba pri kojení a musím ležať pri nej a robiť jej cumel. Doteraz odmietala cumlík ale teraz si na neho už zvykla, len nie pri spaní, skôr vo voľnom čase sa s ním hrá. Práve som o tom založila diskusiu 😄

sono2
21. apr 2023

@zankalh veď to už je dospelá normálne ju šupni do roboty veď čo ti ma čo 5 mesačná vysieť na prsníku.

svetlonos
21. apr 2023

@zankalh
ahoj, ja som sa na to proste naladila 😂 Na robotu som kaslala, rafsrj si cez ten obed posoala s nim. Popripadevsombsa oblozila vodou a jedlom. Horsie bolo, ked som chcala ist na wc a zobudil sa. Vtedy som seriozne uvazovala otestovat i plienky pre dospelych 🤣
Obcas som nieco citala, ci strikovala. Neboj, to casom prejde. Takto by sa ti inak rychlo budila a tiez by si figu porobila. Uzi si to ako svoj volny cas.

nikasmile
21. apr 2023

@zankalh no neviem či ti poradím, ale starší syn bol toto isté, zaspával pri kojení a nemohla som sa od neho ani pohnúť ani vtedy keď sa "odlepil" odo mňa...neriešila som mne to vyhovovalo po tom čo mi kamarátky hovorili ako sa trápia s uspávaním detí. Mladšia dcéra takto zaspávala do 8m, jej nerobilo problém zrazu zaspávať bez pŕs. So synom by som v tomro veku nepohla, pri ňom to bolo v 13m. Takže záleží aj od dieťaťa.

zankalh
autor
22. apr 2023

@svokrinjazykmonika Vazne?Ako sa ti to podarilo?

zankalh
autor
22. apr 2023

@sono2 No musim ti napisat,ze tvoja odpoved je dost trapna.Ak si sa zle vyspala,chod si zdriemnut a potom si otvor flasku vinka.Mozno ti bude lepsie.
Ale teraz k veci….Ak ju budem kojit 2-3 roky,tak je podla teba v poriadku,ze budem musiet byt s nou stale v posteli?To znamena,byt DOMA vzdy,ked bude chciet spat.Nemoct ist s nou niekde inde?

zankalh
autor
22. apr 2023

@svetlonos Ok,dakujem 🙂S tym cikanim ro poznam 😅
Mne ide o to,ze napr.prisla by navsteva a mala by chcela spat,tak jednoducho musim sa vyparit na hodinu-dve…Coz je take blbe.My nezijeme na sk a ked prideme domov na tyzden,tak samozrejme bude chciet kadekto dojst pozriem malu a to z roznych casti slovenska.Takze to nejde povedat,pridte teraz,mala uz vstala…
Som len premyslala,ako si s tym niekto iny poradil 🙂

zankalh
autor
22. apr 2023

@nikasmile ok,dakujem 🙂

svokrinjazykmonika
22. apr 2023

@zankalh čo myslíš? Ten cumlík? Išlo to samo, začala si vo voľnom čase cucať prsty a spodnú peru tak som jej ho radšej dala. Najprv sa s ním len hrala a bárs ako hrýzla ale potom prišla na to ako sa cucká. Ale práveže s tým spaním mi to nepomáha, má ho len na voľný čas. Cez deň ležím s ňou presne ako ty. Zmierila som sa s tým, pozerám netflix. Čoskoro bude cez deň spávať už iba dva krát, potom jeden a potom už vôbec a už vidím že mi to vylihovanie s ňou bude chýbať 😁

sono2
22. apr 2023

@zankalh pokiaľ nepochopiš o čom je dojčenie, nepochopiš moju trápnu odpoveď.
Každé dieťa je iné mne staršia takto vysela na prsníku, mladšia vôbec.
Pokiaľ som robila všetko pre to aby som ju odpajala trápila som sa aj ja aj ona.
Proste dcéra je stále extrémne kontaktná.
Proste to pominie. Je to náročné
Máš ešte veľmi malé dieťa.
Dojčenie je hlavne o kontakte s matkou.
Tvoje dieťa to evidentne vyžaduje. Dopraj mu to.

svetlonos
22. apr 2023

@zankalh
No mali smolu. Predsa nebudem takemu malemu menit program. Raz bola u nas kamoska no a tie 2 hodiny kecali s muzom. A ze rodina chce? Prisposibili sa oni. V takomto pripade treba fajt vijst v ustrety dietatu a matke, nie naopak.
Nevyspaty kojenec je horsi ako urazena rodina, takze ano - ked maly zaspal, napisala som, ze o 2 hodky mozu dojst 🙂

zankalh
autor
22. apr 2023

@svokrinjazykmonika Ano,ten cumlik som myslela,lebo nasa nechce.Tak sa s tym lezanim s nou v posteli proste idem snazit zmierit 😀

zankalh
autor
22. apr 2023

@sono2 Keby si mi napisala takuto odpoved,ako teraz,nemusela som ti pisat nic o trapnej odpovedi.Ja mam len jedno dietatko a stale sa ucim,ty mas dve…
Viem,ze dojcenie nie je len o tom,aby sa dieta najedlo,ako som si to niekedy ked som bola bezdetna myslela.Vdaka stranke mamila som vela pochopila.Nemyslela som to tak,ze malu “smarim” do postele a ja nech mam klud.Ako som napisala,mame trochu inu situaciu,kedze nebyvame “doma”a tak som myslela,ze obcas vo vynimocnych situaciach by bolo fajn,keby spinkala sama bezo mna

zankalh
autor
22. apr 2023

@svetlonos to je jasne.Urcite nebudem malu trapit kvoli nejakej navsteve.Ja len ci to nejde nejak odnaucit na vynimocne pripady

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
beata_k
22. apr 2023

@zankalh Musis len skusat a skusat. Ona sa nauci, ze ked sa odpoji ma spat dalej. Moj sa tiez tak budil, ale uz sa naucil. Trvalo to, ale par mesiacov.
Dieta tuho zaspi po 15 minutach. Vtedy skusaj.

beata_k
22. apr 2023
svetlonos
22. apr 2023

@elizabet173
😂 uplne s tebou suhlasim! U autorky som vnimala, ze ma len jedno, preto moja rada bola taka.
Sama teraz uvidim, ako to budem coskoro riesit sdruhym.
Rozmyslala som, ze by somvstarsiemu mohla citat knihy zatial.
Ale prve dieta je aj o luxuse pospania si s nim a odlizenie domacnosti na nedkor. No s dvoma detmi uz to je ina pesnicka, tak som sama zvedava ako sa nastavime 🙂

sono2
22. apr 2023

@zankalh bude neboj. Ale lepšie sa prispôsobiť jej ako ona tebe a uvidíš, ako bude potom samostatná keď jej dáš tvoju blízkosť.
Ja som bojovala dlho aj cumel naučila aj štrajk sme mali vďaka tomu dlhé mesiace potom zase cumel zahodila. Nechce sa mi to cele písať ale ja som dojčiť chcela veľmi a prsník bola jediná útecha, či v chorobe či iné. Fakt je to bomba.
Vydrž. To sú fázy opäť okolo 8 mesiaca je fáza veci sa menia. Ja som už taká otrla 6 rokov riešim deti 😂😂 že už reagujem koľkokrát ako ťapa viem.
Prepáč

zankalh
autor
22. apr 2023

@elizabet173 Vazne?Si nejaka mudra a asi poznas moje dieta lepsie ako ja-jej matka.Ked ju uspim aj na rukach a ulozim do postele,tak ver ci nie,po niekolkych minutach sa preberie a hlada prsnik/mna.V kociku spi najviac pol hodku.Proste jej to nevyhovuje.
Ale rada si “vypocujem´ tvoje odporuciania ako by som to mala robit lepsie-podla teba

zankalh
autor
22. apr 2023

@elizabet173 a este nieco zlatko…V zivote by som si dieta do postele ´nesmarila” a neodisla len preto,aby som mala KLUD!Precitaj si vsetko co som komu napisala,nech pochopis o co mi ide,ak to pochopis.Ide o vynimocne pripady,kedy sa clovek nenachadza doma,tam,kde zije!

zankalh
autor
22. apr 2023

@beata_k dakujem za normalnu odpoved 🙂Budem skusat

zankalh
autor
22. apr 2023

@sono2 V pohode.Je ti odpustene 😀Pre mna je to furt vsetko este take nove.Stale sa ucim nieco nove.Aj ja kojit velmi chcem.Keby si vedela,co si si s tym vytrpela,ako som za to bojovala.Dva mesiace som sa nevedela zbavit pliagy na prsiach.Mala som mykozu na nich.Nonstop obrovske bolesti,akoby mi ostnaty drot mala tahala z prsnikov.A bolesti celkovo celodenne.A nemal mi tu,kde zijem kto pomoct.Sama som si musela zistovat.Strasne obdobie,ale dali sme to chvala Bohu 🙏A uz je dobre.Som rada,ze som to nevzdala.Kojenie je top ☺️

sono2
22. apr 2023

@zankalh teším sa.
Malá ta potrebuje, je proste cickoš.
Jeden z vás bude kontaktný tiež, je po ňom neurobíš nič 😅 ona si časom zvykne, uvidíš, moja prvá kočík neznášala, to boli boje, s babkou nikam, len mamina tatino.
Ma 6 a vieš aká je samostatná? Múdra, aj tvoja bude, bábätká čo zaspávajú sú smutné s cumlom, ruky dudaju, dieťa potrebuje kontakt.
Ja keď som moju zobrala ešte 18 mesačnú som plne dojčila, jedak bola strašný, tak len prsník zobrala a hneď oči zatvorila, to si videla, tu istotu tu pohodu, proste bola v bezpečí.
Mladšiu som dojčila 3 roky a viac to nezažijem. Ak vydržíš uvidíš pri väčších deťoch je to zážitok, ako si to vážia a musí to byť úžasné ten kontakt mama dieťa. To nepochopi nikto. Ja som dojčila všade, mne bolo jedno. Muž ma podporoval, proste toto zažijú len tie čo dojčila. Super. Držím palce.

sono2
22. apr 2023

A ešte. Dieťa keď ma dostatok kontaktu nepotrebuje stále dudlať cumel. Načo? To si tiež potom otrok. Vypadne hľadať, v noci cez deň, zuby sa z toho krivia. Moje zaspali potom hocikde v kočíku netrebalo hľadať cumle. Zatiaľ je malá malá ale v takých 8 mesiacoch už môžte komunikovať, od roka deti spia opäť úplne ináč.
Opäť hovorím o staršej.
Mladšia spala od počiatku perfektne dlho. Žiadny cickomaniak. OK trosku 😃
Odporúčam do ruky naše majú dečky, výborná pomôcka. Čiže dojčiš úpravaš a daš dečku do ruky

mimi3008
22. apr 2023

@elizabet173 Veru🤔

zankalh
autor
22. apr 2023

@sono2 Dakujem ti za to,co si mi napisala.Tak clovek vela pochopi a uvedomi si ☺️
Si zlata,este raz dik 🙏🌸