Ako odnaučiť bábätko od TV?

katka0131
7. nov 2024

Dobrý deň, neviem ako odnaučiť 4 mesačne dieťa od TV.. zvykli sme mu púšťať na YouTube detské pesničky. Veľmi sa mu to páčilo, smeje sa pri tom. Nechcem aby to často pozeral. Len už je to v takom štádiu že si ti sám pýta je strašne nervózny a vrieska kým mu to nepustim.

julish
7. nov 2024

@katka0131 nepustit a basta. Zabudne rychlo.

ukgirls
7. nov 2024

pusti mu kazetu alebo citaj knizku ... je to batola-tv naozaj nepotrebuje

sabinami
7. nov 2024

@katka0131 takéto veci sú veeelmi návykové žiaľ, ja na toto dávam veľký pozor maly ma rok a pol a až teraz ma telku pustenú asi raz za 2-3 dni aj to len pár minút, ale spat k tebe..treba v takejto situácii zaujať inak vytiahnut naňho niečo ine, zaujímavé a venovať mu čas 🙂 možno skus nejaké vzdelávacie aktivity či knižky citanie a ukazovanie obrázkov 😊

sissy27
7. nov 2024

@katka0131 prosim ta, ako si 4mesacne dieta pyta tv ??? Proste nepusti a vybavene. A nechapem, naco ste mu to vobec pustali…

pribinak
7. nov 2024

4 mesačne bábätko šéfuje v rodine? Nooo tak keď bude mat obdobie vzdoru tak sa asi zblaznis

Nepustím TV a basta. Zaspievaj mu ty, možno sa bude tiež tešiť

rivini
7. nov 2024

@katka0131 4-mesacnemu dietatu si pustala pesnicky na youtube? 🤦🏼‍♀️. Moje bude mat tri roky a doteraz si mysli, ze nasa telka je velky cierny obraz na stene.

katica06
7. nov 2024

@katka0131 doma kraľuje The boss baby?

mane01
7. nov 2024

@katka0131 😂 co budes robit, ked bude mat 14 rokov? Ked si nevies poradit s 4 mesacnym, ktore ani nechodi, ani sa nepohybuje same ani si tu telku nevie samo zapnut. Jednoducho mu najdi inu zabavu.

mirro
7. nov 2024

@katica06 ešte len začne 😁

livia341
7. nov 2024

@katka0131 namiesto tv mu pustite hudbu z radia. A je to vybavene.

zuzanaete
7. nov 2024

4 mesacne zavisle na tv???

katica06
7. nov 2024

@mirro a v 2rokoch už bude chcieť vlastný tablet?

abbey1
7. nov 2024

@katka0131 Čítam dobre? 4 mesačné???

hederamonstera
7. nov 2024

Ale prosim ta, urcite neplace za tv, pravdepodobne ho nieco ine trapi a telkou ste mu zamestnali mysel. A ze vas to vobec napadlo mu pustat telku, tomu nerozumiem

lucia13022023
7. nov 2024

4m???
Od naučíš tak, že už nepustis.

euka210
7. nov 2024

@katka0131 4mes? to je vtip ze? ved take este nevie ani sediet. Nezapnem a hotovo. To nie je 3r, ze bude trucovat aj cely den. A potom ze deti su zavisle na mobiloch...ked rodicia neurcuju hranice...

ivik4
7. nov 2024

Napis nam ako si ho sam pyta 😇

annm81
7. nov 2024

@katka0131 Neverím, že hovoríme o štvormesačnom, asi nejaký preklep, nie? Štvorročné by si asi nepoužila slovo bábätko. Tak 14- mesačné? Alebo 24-mesačné dieťa? Odučiť jednoducho - nepúšťať tv v prítomnosti tak nalého dieťaťa. Pesničky sa dajú pustiť aj bez obrazu (alebo s mužom spievajte).

kitycat
7. nov 2024

@katka0131 uz pred nim nepouzivajte telefony, dajte hrazdicku, hracky. 4m babo sa skor uz nudi na brusku a na chrbate a uz ho treba animovat viac, ale nie obrazovkou. Casu dost

bobaas
7. nov 2024

@abbey1 žiaľ, už som videla mamičku s bábom ešte v hlbokom kočíku, ako na prechádzke vonku jednou rukou drží telefón s pustenými pesničkami dieťaťu rovno pred očami. Odvtedy sa nečudujem ničomu. Potom prichádzajú takéto témy

slovakboy
7. nov 2024

@katka0131 ja nemyslím, že 4 mesačné bábätko už vie prijímať obrazy z telky tak ako 2 ročné. Ešte nie je závislé na videách ale páčia sa mu svetelné obrazy a biely šum. Nevytvára to v ňom závislosť sledovateľa ale závislosť podobnú akú má na hojdanie, alebo na mojkanie alebo na cumlík. A možno ten cumlík ani nie.

silvike
7. nov 2024

@katka0131 Toto snad musi byt vtip🙈 aby 4 mesacne babatko uz trebalo odvykat od TV. Vy ako rodicia ste odkial prisli ? Sak take deticky treba najskor tak v 2-3 ROKOCH na TV rozpravky navykat a nie 4mesacne odvykat. Ale 4 mesacne je velmi este tvarne, takze zial, naminka s ockom sa musia dietatku venovat osobne a tv pesnicky skratka NEPUSTAT a ani pri babatku necumiet a netukat do "obkladacky". Ono, asi aj Vy rodicia ste uz zavisli podla vsetkeho. Tak dietatu co ine zostava. Hruuuza des toto zavislactvo na obrazovkach 🙄

silvike
7. nov 2024

@katka0131 A ja som sa cudovala, ked znama pustala 6mes. na mobile nejake videa, somariny, blbosti. A ono to je asi uz bezna vec. Od narodenia tresnut decku pred oci mobiiil. Jupiii. Psychologiu a psychiatriu cakaju zlate casy🤪

terezkaarthuramax
7. nov 2024

Nechapem ako si moze pytat.

diewcatqoo
8. nov 2024

Tiez mam 4 mesacne dieta a neviem si absolutne predstavit, ako dokaze byt takto stare dieta zavisle na TV 😳
Nehovorim, ze to moje v zivote nevidelo obrazovku (mam starsie dieta, ktore uz chodi do skoly, takze ked ono ma obcas nieco zapnute, aj mladsie tam pozrie), ale ako dokaze byt zavisle a pytat si to? Wtf? To vy ho drzite cely den pred telkou, lebo inak place?

jamidea
8. nov 2024

@katka0131 wtf??? Chcela by som vediet aky rozmaznany zavislak z neho vyrastie. Kolko mas rokov, 15?

jamidea
8. nov 2024

@jamidea moje ma teraz 8,5r., smie hodinu denne pozerat na mobil, tablet, telku...celkovy cas, nie kazde 1hod.

macilaci
8. nov 2024

@katka0131 nepustat. 🤷Vydržať par dní.

sisa_s
8. nov 2024

Používateľka katka0131 už nemá účet na Modrom koníku. K tomuto kroku sa rozhodla sama používateľka.