Ako odnaučiť 9 a pol mesačného syna od nočného kojenia?

nica123
1. okt 2019

Ahojte maminy, mam 9 a pol mesacneho synceka, kojeneho aj prikrmovaneho UM na vecer. Od 4m sa zacal casto v noci budit (niekedy az 5x). Cez den papa prikrmy celkom pekne, na noc spapa kasu a vypije UM. Od 2m na rezim, pevne casy zaspavania cez den aj vecer, zaspava krasne sam bez placu.
Problem ale nastava v noci, budi sa a chce papat, potom vacsino zaspi. Dam bud prso alebo flasku s UM,
napije sa a spi.
S manzelom to uz nedavame, sme unaveni, ja uz aj parcujem na na 3 dni v tyzdni. Moja otazka znie- ako ho odnaucit od nocneho papania? Bojim da ze ked prestanem kojit nic sa nezmeni, ked sa zobudi budem musiet davat UM..? Ako to bolo u vas ked ste prestali kojit? Zacali deti lepsie spinkat?

a a spi

mogaa
1. okt 2019

@nica123 ono je to individuálne, neterka má malú 21mesiacov stále ju ja kojí ale celé noci jej prespí cca od roka

peppita
1. okt 2019

@nica123 prvu som odstavila v roku a pol a nie nespala,prislo to az v dvoch rokoch a druhý mladsi ma rok a tiez snivam o odstaveni,je príšerný spáč,ale pocujem v noci,ako mu skvrka v brusku, takže to nevidím ruzovo.a všetko je individuálne,pockaj podla mna do roka a skus odstavit,

jenny257
1. okt 2019

Ja mám 4 ročného , dlho ho nekojim a aj tak sa v noci budi . Odstav nie je riešenie 😅proste musí len dozrieť .

mogaa
1. okt 2019

to nočné budenie nie je vždy o hlade....ak má dieťa horší spánok(budí sa) ten prsník je skôr na skludnenie a skôr zaspí - rovnakú službu urobí flaša alebo dudel...ak má počas dňa dosť príkrmov, nemá dôvod byť hladný, možno skús večer miesto kaše zemiačiky s mäskom(o 18-tej)a pred spaním ešte mlieko - vtedy ti hladný určite nemôže byť.....naozaj to budenie v noci nemusí byť o hlade, dieťa môže pobolievať bruško a zobudí sa, môže mať zlý sen, zlý spánok, zobudí sa na nevie zaspať.....dôvodov je veľa - ale určite v tomto veku to už nie je potreba kojenia(hlad) takže zrušenie kojenia v noci nič nezmení...ak by bol mladší a budí sa v noci lebo je hladný - vtedy to porieši UM(lebo je sýtejšie) ale v tomto veku už to nie je o hlade......

tinkatinus
1. okt 2019

@nica123 pri mojom prvom som kojila 20 mesiacov,chcel prso aj 8x za noc.Vyzerala som ako zombie.Ked som ho odstavila nasilu, tak sa budil tak 2-3x za noc do svojich 3 rokov. Druhy ma teraz rok a kazde 3-4h je prsu, ale ked mu idu zuby je to aj každú hodinu.Uvidime ako to bude pokračovať.

rakahaka
1. okt 2019

Moje dieta som odstavila v 1,5roku, noc zacalo prespavat az po 2rokoch. Nema to ziadny suvis ;) a budievala sa od 10 do 50x :D keby len 5 som stastna zena

nat28
1. okt 2019

Moje starsie deti som odstavila po 2rokoch veku, dovtedy buntosili neskutocne. Odstavenim zacali spavat ako sipkova ruzenka. Ale boli podstatne starsie ako tvoje dieta. Teraz mam najmladsiu 23m a v noci buntosi, odstavovat budem az po 2r a pevne verim ze potom sa konecne aj vyspim

nika898
1. okt 2019

@nica123 nemusi byt hladny moze byt smadny. Takze odstavenim nic nevyriesis. Je este malicky. A bud rada ze vstava "len" 5x za noc. Poznam mamicky ktorym sa budili deti kazdu pol hodinu, pripadne sa v noci zobudili a chceli sa hrat a opat zaspali o 2 hodiny alebo aj take co im dieta do 1 v noci nespalo a vstavalo o "rano" o 10 a aj ked ho budili rano v noci zaspalo az o 1. Takze len vydrz po roku sa to zvykne upravit.

lulula1990
1. okt 2019

@nica123 môj má 8 mesiacov a budí sa aj 10x 😅 je to únavné, chápem tá. Prvý syn mi spal od 5 mesiacov celú noc, ale kojeny nebol. Druhý je kojeny a ja nemám pocit že by bol v noci hladný, skôr je to len také uistenie a upokojenie, že áno, mama je tu. Celkovo je na mňa viac naviazaný ako prvý syn. Takže podľa mňa sa ešte dlho nevyspim

ukulela
1. okt 2019

@nica123 podla mna je to vo velkej miere o dozreti nervovej sustavy. starsi spal celunoc v podstate od narodenia. ked sli zuby, tak sa max 1x zobudil, no mala som neskutocny konfort 8 a viac hodin spanku. mladsi - teraz 1 rok - uplny opak, budi sa pravidelne - ma problem prejst z jedneho spankoveho cyklu do druheho. takmer vzdy sa preberie. bud ho hned ukludnim a uspim tak ze nezacne plakat, niekedy staci, ze zaregistruje, ze som pri nom, alebo sa rozmrnci a to uz byva problematickejsie.obaja plne dojceni, no uplne rozdielni. prajem len pevne nervy. mozno skusaj vodu/mozno caj /medovkovy/na dobry spanok/....ale ak sa nebudi na hlad, ale preto, lebo este nevie tak dlho spat, tak to odstavenim neporiesis. akurat teda nebudes musiet zarabat UM.

777januska777
1. okt 2019

Môj tak isto, ale tak po roku som ho odstavila a už sa budil len 1 krát za noc a to mu ocko (kým si nezvykol že nedostane mliečko) potom už ja, dala fľašku s vodou alebo som ho len pohladkala a normálne zaspal. Ako mne to odstavenie pomohlo, lebo to už bolo na nevydržanie.

laura84
1. okt 2019

Starsia odstavena v 15 mesiacocb zavisla na prsniku. Odstavenie nasilu s vreskotom a nepomohlo nespala do 2 rokov celu noc.
Mladsia odstavena v 8 mesiacoch presla na 1 flasu UM v noci a sama prespala celu noc od 10mes. Nic nasilu som neprestavala ponukat. Odmena za tu starsiu😀
Mame 15 mesiacov a spime od 19 do 7 rano cize 12 hodin. Tazky luxus

jaja23
1. okt 2019

@nica123 nečítala som kométy, môj malý bol tiež prokrmovany um, ako začal aj papať prikrmy, mlieko sa mi strácalo.tiez sa budil od cca 5 mesiaca v noci aj 10x,myslela som, že ma malo mliečka. Preto som ho keď mal6 mesiacov od stavila a v noci dávam len um. Odvtedy sa na mliečko budí tak 2x.uz ide mat 15 mesiacov, stále v noci papa 2x,ale už sa budí aj mimo, asi nás potrebuje cítiť.