Moja malinká má 5 mesiacov a od dvoch týždnov mala strašné koliky - z 24h.spala tak dve ostatné som ju musela prenosiť,lebo inak sa neupokojila - a musela som to byt len ja,lebo pri nikom inom sa neukludnila.Nechce mi byť v kočíku,v postielke,nechce len tak lezať,len ruky...teraz je to už trošku lepšie,koliky ustupili aj sa viac prebaví ale zaspávanie musí byť na rukách,má 7kg,ja som drobnejšia,takže ked ju mám uspavať je to dosť náročné.
V noci ked sa preberie a začne plakať tiež ju musím nosiť,lebo sa inak neupokojí a to nemože pri nej ani prst na nohe vrznúť aby sa neprebrala.Neviem čo robiť,som zničená,skušala som ju nechať aj vyplakať,ale plače až sa zachádza a prestane dychať,takže tuto metodu velmi využívať nemôžem.Poradde mi prosím ako na toho môjho dráčika...Jediné pozitívum je schudnutie o 9kg,aj ked popri tom odišlo aj mliečko...
my sme mali to iste, do 8 mesiaca sme ju uspávali vždy na rukách. Potom som objavila naše húpacie kreslo, ktoré sme mali už od jej narodenia. Teraz, keď je už ťažšia, si ju položím na ruky, alebo naopak položím si ju na hruď a uspávam ju. Je to 100% metóda a vždy pekne zaspinká 🙂 🙂 🙂 Vyplakať som ju nikdy nenechala, keď som ju položila do postieľky, nech zaspi sama, akoby dostala nový dych a lietala po postieľke ako šarkan, príp. kričala ako pavián. Keďže sme dospelí a z toho vyplýva, že múdrejší ako deti musíme vymýšľať stále nejaké nápady, ako naše detičky preľstíme...
http://www.leiner.at/produkte/m/baby/kleines-zu...
Moja malá tiež nezaspáva sama v postieľke. Neviem ako ty, ale ja zatiaľ kojím, a to mi robí obrovské plus - malá zaspáva na cicíku 😀 Viem, že niektoré mamičky to neuznávajú, ale u nás je to jediná možnosť večerného uspania - keďže cumlík od narodenia odmieta 🙂
je este moc malicka, 5 mesiacov to je miminko 🙂
moja mala toto tiez robila, aj ked niekedy zaspala na prse, v noci ked sa zobudila som ju kojila a spala so mnou v posteli. Mala ma aj ekzem, a bola na tom dost zle ked bola malinka, stale sa skrabala a bola nepokojna, takze som ju chcela mat pri sebe. Ale sekli sme s tym ked mala rok. Stale ju kojim, ale prestala som z nocnym kojenim a nehcala som ju samu zaspat v postielke. Prvu noc plakala 2 hodiny kym zaspala a to som bola s nou pri postielke....v noci sa zobudila 1x a znova plac tak 1-2 hod. Ale nevyberala som ju. Kazdy den to trvalo kratsie a po 4 dnoch bol klud. Spi celu noc, zaspi sama, vstavame o 9 tej rano.
Ale tvoja malinka je este malicka na toto si myslim, vydrz este, mozno aj sama zacne pekne spavat
ja som moju malú tiež zhurba do 6-7 mesiacov, možno aj dlhšie, uspávala na rukách a tak aj spinkala...potom sa mi ju podarilo položiť vedľa mňa a tak spinkala a teraz, keď má rok, spinká už pekne v posteli - ale vždy zaspinká na prsníku..zatiaľ mi to nevadí a vlastne aj vyhovuje 😀 ono sa to časom určite upraví, len treba trpezlivosť 😉 čo by sme ale pre naše pokladíky neurobili 🙂
Ahoj, moja malá zaspávala až do 7 mesiacov na prsníku, ale potom sa začala v noci budiť každé 2 hodiny, to už som psychicky ani fyzicky nevedela vydržať. Prečítala som si knihu " Každé dieťa sa vie naučiť spať", podľa knihy sme zmenili rytmus kŕmenia a spania, teraz má malá 9 mesiacov, cez deň spí v postielke 2X po hodinke a v noci od siedmej do siedmej s dvoma kŕmeniami o jednej a o šiestej. Cez deň ju dávam spať po troch hodinách bdenia a večer po štyroch hodinách, medzi tým si naplánujem kočíkovanie a deň pekne ubehne, večer kašička, kúpanie, poláskanie a šup do postielky. Niekedy si ešte poplače ale nieje to nič hrozné. Držím ti palce, myslím že dieťa potrebuje určité pravidlá, ak si zvykne na nosenie, tak si vie zvyknúť aj na postielku a na samostatné zaspávanie.
Nie na každé dieťa tá kniha o zaspávaní platí. Môj malý sa nevzdával a plakával aj dve hodiny. On sa takto nenaučil zaspávať nikdy. Zaspával v mojej prítomnosti, ležala som pri ňom. Až v cca 2 rokoch sa naučil zaspávať sám, ale tam už dieťa aj chápe, čo od neho chcem. Na dcérku som to vyskúšala cca v jej 6 mesiacoch a za dva dni bolo po probléme. Odvtedy zaspáva sama. ale ona plakala tak 10 minút a vzdala to. Každé dieťa je iné. Pravdou je, že môj syn má obrovský temperament a momentálne aj riadne obdobie vzdoru. Tak ako na neho neplatila metóda uspávania, neplatí na neho zatiaľ nič🙂 Takže sa trápime pomaly so všetkým. Takže ak pače tak, že až zachádza, skúšala by som ju naučiť aspoň na to, že si k nej lahnem a tak zaspať. Ja som dala preč celú bočnicu z postieľky, prirazila ju k našej posteli. Lôžko je cca o 15 cm nižšie ako naša posteľ. jednak sa nemusím naťahovať a dieťa je spokojnejšie, že ho od maminky nedelí nejaká mreža. Otázka zaspávania a spánku je asi nočnou morou viacerých rodičov. Treba skúsiť vydržať, raz to prejde. Mne momentálne malá vstáva v noci každú pol hodinu a chce sa kojiť a to zaspáva sama. Takže nie je to o zlozvyku zaspávania na prsníku. No dajte múdre rady čo s ňou, nespala som 5 mesiacov poriadne.
Počkala by som do pol roka a ja, odhliadnuc od ostatných, by som skúsila metódu podľa knihy Každé dieťa sa vie naučiť spať. Od 3 - 6 mesiacov to bol u nás horor, aj zaspávanie aj nočné ne-spanie aj všetko... a síce nie za dva dni. ale asi za týždeň to perfektne zabralo. Môžeš si to podľa seba upraviť, nemusíš byť úplne prísna, môžeš ísť na to postupne, nemusíš čakať 10 minút, môžeš iba 3 (pochopíš, ak si knihu prečítaš, a ak chceš, môžem ti ju poslať). A keď aj hneď nie, určite tam nájdeš veľa dobrých rád. Keď dieťa v polroku vie všelijaké veci, že sa ani nestíhame čudovať, neviem prečo by si malo myslieť, že ho mama opustila...
Načo odúčať? dieťa vie, čo je najlepšie 🙂 🙂 🙂 okolo 2 ROKA TO PRíDE SAMé, ANI SA NENAZDáš... 😉 😉 😉 ZAžILA SOM TO RAZ, DRUHý ZASPáVA TIEž TAK . PEžILI SME
no uz si pisala davnejsie ale ja prave citam tu knihu http://www.mamadar.sk/fotky8875/Kazde-dieta-sa-... ale neviem no...nedavam tomu velku najdej moj maly haja podla nalady..zasva na rukach max na prsniku..niekedy sa zobudi dva krat niekedy 8 krat....sam i este nikdy nezaspal....ako si to vyriesila nakoniec?? ja si neviem rady..dokonca pred dvomi mesiacmi mal taky vdak ze dva krat mi hajal do pol piatej rana!! ale potom sa to postupne slkracovalo a skracovalo....
no skoda, ze metoda prsnika uz nie je mozna :(
Naucit ju zaspavat inak...da sa to. My sme mali nosenie, nosic, kocik, prsnik, aj metodu vyplakania sme skusali, no neuspesna bola u nas. Tak sme ho naucili na zvonkohru, ja alebo mm lezime pri nom (postielka je bez bocnice pri nasej posteli), hladkame po chrbatiku a ked sa posadi, tak dame lahnut, pripadne ani mu nedovolime vstat.
Ked si zvolite hocico ine, pocitajte s tym, ze bude protestovat a plakat. Par dni vydrzte, aby si zvyklo. Caste zmeny nerobia babetku dobre. Len musis si byt ista to, co chces a ze nema iny problem nahodou. Tvoja istota a neistota sa prenasa aj na babo. Je to dieta a istotu nadobudne v tom, co je stale, opakujuce sa, ked vie predvidat matkyne reakcie...ked si ono placom vydobija zmenu, v tom istotu nenajde. Rodicia urcuju hranice a podmienky a nie nezrele babo. Citala som, ze dieta skor prijme trochu tvrdsi rezim ako neiste konanie matky (stale nove formy uspavania). Cuduj sa, na nasho zafungovalo v ramci toho, ze sme akceptovali jeho potrebu aby som bola pri nom ( ci mm).
no v prvom rade by som poriešila koliky,,ak ti plače tak sú ale miernejšie,,,skús masirovanie olejom Weleda ktorý je na to určený, čaj na uvolnenie, ak má umelé mlieko vela pit vody...ak sa upravia koliky upravý sa spanie........z bolavým bruchom sa tažké spí..vlastne sa ti utiši až ked strávi...ty by sa mala vyspat a byt v pohode a rozhodnejšia presne ako piše euka
Ja som malu naucila na kresielko a hindzat ale zacali sme odnaucat tak ze ju dam do postielky a som pri nej hladkam ju spievam jej ale len tak hmmmkam ked si sadne za ulozim a som pri nej prvy dem katastrofa 2 hodiny dnes rano iba 10 min a teraz po obede pol hodku tak som zvedava ale myslim si ze to dame aj sa lepsie vyspinka
nenechaj ju vyplakat ona je este malinka...potrebuje ta ...moja je este stale taka a ma 10 mes a uspavam ju na rukach aJ ked si pomaly zvyka..nechat ju vyplakat som skusala asi ked mala pol roka tiez som ju aj pol hodinu nosila nez zaspala ale ja som vydrzala asi 5 min viac nie 🙂 vzdy som k nej utekala...treba este chvilku vyckat kym vyrastie....to je moj nazor 🙂