Ako odnaučiť 3,5 ročné dieťa od dudla?

stanulka75
29. feb 2012

ako mam odnaucit moju tri a pol rocnu dceru od dudla?

amstelka
29. feb 2012

ahoj, ja prave oducam moju 2,5 r dcerku.
vlastne sme uz 4 dni bez dudla.
este si pomrnka, ale ide to.
aj v noci je to celkom ok.
ja som jej dudel normalne odstrihla, teda tu gumenu cast a garigu-kruzok som jej nechala a stale jej ukazem pred spanim, ze dudka je pokazena.
zatial to funguje.jasne, ze to neprejde len tak, ved dudlik je ako najlepsia hracka a deticky su k nemu citovo naviazane, ale vyskusaj to.
hlavne ten dudlik nestrihaj pred nou, to by ju este viacej trapilo.
drzim vam obom palce a napiste ako bojujete ...🙂

bodka13
29. feb 2012

@stanulka75 ak naozaj chceš aby dudel už nemala,tak zobrať 😉 ...pár dní nocí sa možno nevyspíte,ale zvykne si 🙂 ...náš starší mal do 3 rokov,ale jedného dňa sa dudel vybral "na prechádzku a zakecal sa s kamošmi" a zabudol sa vrátiť....asi týždeň mrnkal,pýtal sa či sa ešte nevrátil a potom si už ani nespomenul 🙂

gretkab
29. feb 2012

Aj ja som vzala naraz - dlho som to odkladala, Ela uz mala dost cez 2 roky a fakt mala uz ten cumel furt v puse. Vzali sme z jedneho dna na druhy, odrevala v podstate len prvy vecer + nasledujuci den pri poobednom spanku - potom sa este cvicne niekolko dni pytala, ci sa cumel neobjavil a ked zistila, ze neobjavil, vzala to ako fakt. Predpokladala som, ze to bude horsie. Tak drzim palce aj vam.

silvia123
29. feb 2012

Aj ja by som doporučila zobrať a nedať, proste vydržať. Ja som ani iné riešenie nemala, malý mal 2,5 roka a bábätko na ceste -jednoducho sa musel odučiť aby nebral dudlík sestričke, tak jedného dňa sa dudka stratila a tatino pôjde zajtra do obchodu a kúpi novú, na druhý deň bolo zase zajtra" a ďalší tiež zajtra" a ďalšiu noc si už aj zabudol pýtať dudlík, spomenul si až o pár dní a to som mu len povedala, že nemali v obchode, ale potom kúpime...a mala som z toho tiež veľké obavy,ale bolo to úplne v pohode. Malú mám v pláne odučiť od dudlíka skôr a bude to aj lahšie myslím, lebo ona ho chce len na spanie, cez deň ho vôbec nechce ani nepýta.

katikagel
29. feb 2012

My máme dvojičky majú dva roky a dva mesiace a tiež s tým bojujeme ako ich odučiť dudlať.Už sme boli na dobrej ceste ale museli sme ísť s jedným do nemocnice a tam sa to bez dudky nedalo.Kubko dudlal v nemocnici a Emmka zasa doma.A sme tam kde sme aj boli.Tak dúfam že v krátkej dobe sa nám to už podarí. 😢 Nieje to až také jednoduché počúvať dve deti dvojhlasne pýtať dudku