Ahojte maminky. Prosím za každú radu, ako odnaučiť 20-mesačné dieťa spať s rodičmi? Velmi pekne ďakujem za každú radu.
Ahojte,
u nás doma je to takisto. Malý spí so mnou od roku a pol. V tom období mal obdobie tzv. separačnej úzkosti a odrazu začal odmietať postieľku, chcel ísť ku mne. Samozrejme som mu hneď nevyhovela, no bol to boj. Potom som to riešila tak, že som ho uspala u seba a keď zaspal, tak šup ho do postieľky. On si to však všimol a v noci sa často budil s plačom a domáhal sa spania vo veľkej posteli. Takto to šlo nejaký ten čas, no potom som to vzdala a doteraz spí teda u mňa. Teraz má 3,5 roka a ja neviem, kedy sa "odsťahuje", takže táto téma zaujíma veru aj mňa.
@klaudia_kaja mam tri baby 🙂 najmladšia ma 3 a spi zatiaľ s nami 🙂 ak ti môžem poradiť, vydrz to chvíľku 🙂 ja mam rada ako sa ku mne tuli 🙂 za chvíľu bude chcieť ísť sama do svojej izby a bude mi to chýbať 😍 staršie dve majú 13 a 12 rokov, tie som dala do ich izieb dosť skoro, mali okolo roku a pol.. Začali však chodiť k nám v noci, lebo chceli byť s nami 🙂 nakoniec si zvykli, ale obe ešte donedávna prosili večer tata alebo mňa, aby sme si k nim šli ľahnúť na chvíľu 🙂
Jeden známy, psychológ (už je dôchodca), mi vravel, že je to normálne, že dieťa chce byť s rodičmi v noci, koli pocitu bezpečia, a ze aj jeho dcéra, ktorá sa bála búrky, si chodila k nim ľahnúť ešte v 13-14tich 🙂
Náš malý spával pri nás do dvoch rokov ak som ho preložila mrnkal stále chcel byť s nami na druhé narodeniny sme mu do jeho izby kúpili posteľ namiesto postieľky a odvtedy baby úžas nádhera dieťa samo vie kam patrí a spí lepšie ako s nami 😀sám pochopil že to je jeho postieľka narodil si do naj päť plysakov a odvtedy sa našej prítomnosti v posteli nedozaduje
Moj 2.5 r.donedavna spal so mnou v spalni, potom sa zacal s dvojmes.navzajom budit, tak sme mu kupili velku postel do izby, s bocnicou. Nezaspava sam, vecer citame knizky, ale automaticky ide do svojej zby. Na zemi mame matrac, kde v noci podla potreby pospime, teda zatial este kazdu. Zaspava pri nas, bud zaspim s nim v jeho posteli, alebo uniknem, zatiahnem bocnicu a idem.
Zial ale nespava lepsie, mozno skor o nieco horsie ako ked spal pri mne. Mozno to chce len cas.
V noci ked sa zobudi krici na mna, kym tam nepridem. Tiez sa neviem dockat noci, kedy ich uz prespi. Este zatial vo svojej izbe ani jednu, celkovo asi 10.
@klaudia_kaja dve staršie so mnou správali veľmi dlho, neskôr, už iba keď bol nejaký problém. Takže celkovo do takých šesť. A úplne najradšej obidve😂sú dospelé a správajú dávno samé a poviem ti, ze som sa tešila keď po 13,
.rokoch pribudol ďalší adept na miesto v mojej posteli a spi so mnou a ja viem, že sa ani nenazdam a bude vo svojej posteli. Vôbec nerozumiem, že sa niekto naťahuje a prenáša dieťa v noci. Ale fakt každému vyhovuje niečo iné. Ja nepoznám po troch deťoch, že extra nevyspata. Dieťa potrebuje istotu a ja zase to malé telíčko, čo mi rýchlo vyrastie😉
@klaudia_kaja moja dva a pol rocna ma svoju postel v nasej izbe. Uspavam tak ze lezim pri nej a v noci ak sa.zobudi, tiez si ku nej lahnem. Do svojej postele sla ked mala dva roky a vysvetlili sme jej, ze ja a ocko sa nevyspime ked lezime spolu v nasej posteli. Po dvoch nociach uz si ani nechcela lahnut k nam, lebo vsak "ocko sa nevyspi" :D
Ono keby som neni tehotná mi to ani nevadí, ale som ráno dolámaná pomaly na zemi čo ma vytlačí z posteľe. Ja si ho tiež rada mojkám, ale neviem, čo to bude keď príde druhé bábo :( manžel uvažoval, že sa mu kúpi posteľ do izby, tak zvažujeme ešte tu možnosť, len chodí na nočné a to bude boj
Ja mam v posteli 3deti.muz ma ale nocne.posledny tyzden prazdnin sme deti rozhodili do izieb.no aj tak skoncili u nas v posteli ale aspon ten vecer ma clovek postel len pre seba.a najstarsi uz ma 11 a ten zas od 2rokov spi s babku.aj teraz cakal kym stredny zaspi a sup babke do postele.
@klaudia_kaja keď si nenaučili od malinká bude to ťažké, naši ani jeden v postieľke, len s nami a potom až vo ,,veľkej ,, svojej posteli
Ono proste netreba povoliť a aj keď sa bude mrviť, proste musí ostať vo svojej postielke. Tam ako iná možnosť ani nie je len to celé nejako vydržať
Ja mam 3 rocneho syna ktory s nami nikdy nespal a vzdy spaval v postielke. Teraz mesiac dozadu zacal spavat s nami a nechce do svojej posteley. Jediny sposob ako ho z postele odlakam je ze mu do tej jeho postele polozim flasu s mliekom
My máme taký istý problém. Malý 23mes. A tiež s nami spi. Večer ho dám do postieľky a v noci sa zobudí a už ho musím dať k nám lebo mrnci a prehaczuje sa.