Som v 30tt tehotenstva s druhym babatkom, doteraz a vlastne odjakziva viacmenej som spavala so synom, tkory ma teraz dva roky, vyhovuje mi to tak, on ma potrebuje , je velmi citlive dieta 🙂 cize vecer ho dam spat do jeho izby a ked sa zobudi idem k nemu a on je do minutky zase mrtvy...v noci ked uz spim a som uvaneva, chodit som k nemu prestala a rovno mi ho muzprinese do postele a pekne spime spolu az do rana..Stale sa mi budi..ovela menej nez dokym som kojila co som prestala v 19m.
Zacala som teda koli tomu ze pride nove babatko, skusat aby si nezvykal na moju postel nakolko nemozem mat oboch v izbe asi by sa rusili......Skusali sme aj ze muz tam bude chodit k nemu namiesto mna, ale on chce proste mna, mamicku, ja pre neho reprezentujem bezpecie a je na mna zvyknuty, nepride mi fer aby neskutocne plakal a nchapal preco tam ja odrazu niesom, JA som si ho koniec koncov naucila nato, naco som siho naucila tak citim ze JA musim byt ta od ktorej zmena pride........
no ale ako nato?
skusala som tam chodit k nemu do izby namiesto toho aby mi ho muz v noci ked som unavena nosil ale uz 3krat som to vzdala, nechcelo sa mi tam ist :D skusim aj nabuduce........ale co tym dosiahnem? mozno to, ze si odvykne na moju postel..a potomco? aj tak tam budem musiet chodit.....zobudi sa aj 5krat za noc..neviem kolko neratam to, ak spi so mnou nebudi sa, resp budi, ako kazdy ale ani o tom neviem lebo ja spokojny,pri mne 🙂
cize problem, babo sa narodi, ja budem vstavat k nemu a nemozem vstavat aj k malemu..
prosim neradte mi take veci pri ktorych by mi maly plakal, ja s nimi nesuhlasim, hladam nejaku jemnu metodu alebo inspiraciu ako to funguje u vas, ktori mate takychto maznacov citlive deticky 🙂
Mna co jedine napadlo ze tam teda zacnem celu noc chodit a eventuelne by som nejak iba prisla do izby spravila sss ssss a on by zaspal bez toho aby som k nemu musela sadnut a hladit a byt tam aj 5min dokym som si ista ze je mrtvy lebo on hned vyciti ak tam niesom ak nespi tvrdym spankom :D
@u2jana No ibaze bacha nato aby si dcerka nespojila prichod noveho babatka so "stratou maminky" pocas uspavania a noci....prave preto to riesim teraz nechcem aby sa to nahodou stalo, je to sok ako taky nove babo nie este stresy zo spanku :D
ale hej aj my sme skusali muza tam posielat a plakaaal aplakaaaaal ako nikdy predtym, ale eventuelne zaspal, stalo sa dvakrat ze plakal iba minutku ani to nie a potom zaspal.....ale ja rozmyslam co sa tym zmeni ze tam pojde muz...mna vymeni za muza ktory k nemu bude musiet chodit.........ak si teda na neho vobec zvykne :/
ale rada pocujem ze niesom jedina 🙂 , ja uz fakt neviem co ....
S tym nic ale nenarobis, do porodnice proste musis ist. Takze aj tak tie 4-5 dni budes pre neho stratena.
Tiez by som bola rada, keby sa to poriesi, este teraz, ale ked sa neda, tak sa neda.
Pritom vsetko, cim sme si s malou presli, to uz proste beriem tak, ze to budem riesit, ked to pride.
Inak s so spanim mala dcera problemy od sameho zaciatku, a to nebola kojena a napriek tomu, celu noc prespala asi 2x za zivot...
ozaj, ved ked pri tebe spinka dobre, nerozmyslala si, ze budete spavat vsetci spolu?
dcerka je v tomto extrem, v nasej posteli proste spat nevie, hned sa preberie a je po spani 😠
@u2jana to nieee :D ja som v uk a tu pustaju domov na druhy den ak je vsetko v poriadku 🙂 a to viem ze aj tak bude ok, lebo to mame odskusane s muzom, ked napr idem von vecer s kamoskami tak on ho uspi....toho sa nebojim, myslim tak vseobecne ako to bude potom cele fungovat..dlhodobo
no moj ani raz neprespal celu noc 😀 max co dal bolo 6 hodin tusim, a to iba raz ci dvakrat 😝
a ano uz aj to ma napadlo ze kaslat nato ze budem spat s oboma resp maly so mnou v posteli a babo pri posteli v postielke bez jednej ohradky hned vedla...ale potom ked sa babo zobudi s krikom tak sa zobudi aj maly 😒 neviem si to nejak predstavit...
moj muz ked si berem maleho k sebe tak on ide spat do jeho izby, maly totiz ma na zemi velky matrac, normalne pre dospelaka, lebo ked som kojila a on sa furt budil a chcel cece rovno som tam s nim spala ale tearz uz sa tam dvaja nezmestime :D
ja fakt dufam ze mi to niekto nieco zazracne poradi 😅
My sme spali spolu v jednej izbe všetci 4 a ked to chceš bez plaču, tak musíš počkať, kým na to bude zrelý on sám.. teda len a len trpezlivosť..
a síce malú niekedy plač rušil.. ale nie natoľko, že by kvôli tomu bola ochotná ísť spať do svojej izby.. a väčšinou sa nezobudila vôbec
@peepka ahojky, my sme to "vyriesili " tak, ze ja s babatkom spim v spalni a manzel so synom v detskej, maju akoze "chlapcensku" izbicku a my "dievcensku". Celu noc to tak je. Trpi tym sice nas spolocny vztah s manzelom, ale nejako si to vynahradime cez den. Navyse, manzel vstava do prace, takze je to vlasnte aj pre neho lepsie, ked sa v noci maly iba pomrvi, on ho v polospanku ucicika, a nemusi sa budit uplne, keby spal so mnou a s malou v spalni, bol by v noci aj 3x uplne zobudeny. Neviem ci je to dobra rada, ale skus malemu povedat, ze prechodne bude u neho v izbicke spavat aj tatino, a ze ked sa bude v noci bat alebo mu bude smutno, moze sa k nemu pritulit.
ahojte, dakujem za reakcie! No uz to vidim ze to mozno bude tak ze budem s oboma spat ja...resp so synom tu polkku noci , dokym som hore tak k nemu pobezim...Najviac by mi asi vyhovovalo kebyze muz spi s malym aja s babatkom ale neviem ci by si maly na neho zvykol.......akoze muz sa postara, lubia sa najviac ale mama je mama, znamenam pre neho nieco ine ako otec, ked place, tak leti ku mne pricom to neznamena ze kebyze tam niesom neukludni sa v muzovom naruci ;) viete co myslim........
@ stvura ako si maly zvykol ze ho otec zacal uspavat, neprotestoval??
kvojtanikova, no my ideme s muzom vzdy spat spolu ale od ccca 12 -2 hodiny si berem maleho cize travime spolocny cas v posteli, tym ze maly ide najprv spat do jeho a to by som veru nerada menila... 🙂
A kebyze babatko maleho nerusi tak to by bolo asi ozaj idealne, spokojny on, ja bez pocitu viny a dostatok spanku 😀 😵
myslite ze teda to mam nechat tak a spat s oboma, myslite ze maly sa nebude moc rusit na ten plac, juuuuuuuj mne sa to tusim zacina pozdavat 🙂 ze vsetko necham tak ako je, k malemu budem stale chodit do izby pokym budem aj ja hore pripadne ak sa mi bude chciet, a ked uz sa mi nebude vnoci tak mi ho muz prinese, a kto vie mozno budem mat babo co sa nebude budit s placom 😝 😀
ja spavam s oboma detmi a nevidim v tom ziadny problem, jedneho mam z jednej strany v detskej postielke, z ktorej sme dali dolu bocnicu a druhy je na vedlajsej valande, mensi starsieho nebudi, resp, aj ked na chvilu precitne a posadi sa, tak ho pohladkam a spi dalej.
@peepka no tak ja si pochvalujem tuto variantu, starsi je tiez kludnejsi, ked som pri nom, on je dost citlive dieta a tazko by niesol uplne odlucenie odo mna pocas spanku, mensi vyzera byt mensi mamickar, ale aj tak ho potrebujem mat vedla seba, myslim,ze takto budeme fungovat kym nebude mat mladsi 2 roky a potom by som ich chcela uz nechat spat samych v detskej izbicke, starsi bude mat 5 rokov, uz by sa mohol odo mna postupne odputavat. Nechcem nic silit, nevidim v tom problem, ze spavam s nimi, vyspim sa a aj oni a to je prvorade a muz, ktory vstava zavcasu rano do prace, nas aspon nebudi.
@zuzana76 dakujem 🙂 asi to teda necham tak.....na jednej strane som mala aj taky pocit ze co AK robim nieco zle, co ak maly potrebuje uz spat sam, ale intuicia je asi lepsia nez cokolvek ine 🙂 hlavne nech su deti spokojne 😵 😵 dakujem este raz, normalne zo mna opadol kamen a nebudem stresovat tolko okolo toho ze co bude ked pride babatko
@u2jana noo dokonca aj skorej , kamosku pustili pri druhom dietati o niekolko hodin po porode 😀 ja som sice bola v nemocnici dva tyzdne pri prvom ale to bol spec.pripad, normalne ak je vsetko ako ma byt a tak nevidia dovod tam mamicku drzat aj s babatkom, ak dobre papa a vsetko je ok 🙂
@peepka ja som toto riesila tiez, a nakoniec starsi spaval s nami v posteli, babo v postielke, a vobec sa nerusili ked boli v jednej izbe. resp. prvy tyzden sa starsi budil na plac mladsieho, ale to som mu len povedala ze davam babetku mliecko z didky, nech spi dalej a on to potom uz ignoroval. a ked som potrebovala kojit po leziacky, tak sme lezali tak ze muz, vedla neho v strede starsi, potom ja a na kraji babo. a aby mi nahodou nespadlo, keby nahodou mikrospanok alebo co, tak som si k posteli po dlzke prisunula postielku, do ktorej som dala tazsie veci aby sme ju ani nahodou nevedomky neodtlacili. no a starsi isiel spat do svojej postele do svojej izby ked sa na to zacal citit a neplakal
babky frflali, ale ja som bola spokojna, obaja spali kludne, pri mame, ja som nemusela v noci pobehovat...
ahoj
ja sa v posledom case zaoberam tym istym problemom.
Dcerka ma 2,5r. Uz sice spava vo svojej izbe, ale uspat ju musim ist ja, chyti ma za rukav a do polhodiny zaspi.
Budi sa tak nad ranom, a zakrici mama,mama, pridem lahnem si k nej a spime este taku hodinku, dve.
Cakame babo, termin mam za dva tyzdne, ako to bude potom, fakt si to neviem predstavit.
Nejak sa spolieham na to, ze kym budem v porodnici, tak ju proste bude musiet uspat tatino, a tak isto aj v noci, bude musiet ist k nej len on.
Ked sme to skusali teraz, kym som doma, tak proste nechce.
Ale potom nebude mat na vyber, tak si snad zvykne.
Asi som ti neporadila, ale aspon vies, ze nie si sama 😉