Ako odnaučím dieťa spať inak ako v perinke?

1111111111111
27. dec 2015

Maly ma 10 weeks a mam problem,od malicka ho balim spolu s ruckami do perinky,inak sa slahal rukami po tvari a hned sa zobudil..tak si na to zvykol ze inak nespi,lwn v perinke,peeianka je mu uz tesna a poti aa v nej..ako ho naucit spavat nejako aj inak?

petruldo
27. dec 2015

Kúp si ulitku. prvorodený spal s rukami pri tele do roka

tetapetra
27. dec 2015

Skus ho perinkou prikryvat. Alebo aspon nech na nej spi. Moj spal na zavinovacke 6m

ewisam
27. dec 2015

nie bude v perinke do 18tky 😀 Teraz vazne- je malicky potrebuje teplucko... Bal tak ako mu vyhovuje. Neskor sa to zmeni...

katrin21
27. dec 2015

neboj sa, odnauci sa, ako vyrastie... ja som davala malu do perinky do 3mes, hoci uz jej bola mala, na spanie to bolo super, lebo som ju mohla dat na bok o kraj postielky a polohovat prava - lava strana... nozicky , co trcali , som prekryla dečkou... parada...
Ak sa v perinke poti, tak vypni radiator v spalni.... alebo viacej vetraj, aj tak sa lepsie spi v nizsej teplote detom.... a teraz je zima, tak by to malo byt Ok, skor v lete je moc teplo....
Odnauci sa sam , lebo vacsie dieta sa uz chce hybat , kedzto male ma casto v perinke lepsi pocit bezpecia a nebudia ho jeho vlastne mimovolne pohyby rukami, ako sa mi dovyvíjava nerovova sustava ..
@tetrapetra zakryvat perinkou male babatko v ziadnom pripade !!! ak by sa mu dostala perinka na tvar, zadusi sa.. to sa neodporuca.... vobec nie.. max. tenka dečka... na perinku na zakryvanie ma cas... 🙂

zuzanaete
27. dec 2015

Nemas problem. 🙂 Niektorym detickam sa tak lepsie spinka. Nie je na tom nic zle. Ak sa poti v perinke, tak menej obliect alebo menej kurit alebo viacej vetrat. Ak je perinka mala, tak pouzit metodu opisanu vyssieso zakrytymi nozickami alebo zavinovat, ako to robia v niektorych inych krajinach. napr. tu je ukazka, ale najdes aj ine na nete http://www.babycenter.com/how-to-swaddle-your-b...
Na odnaucanie je metoda, ze najprv nechas uvolnenu jednu rucicku a neskor obidve.
Ale ak sa vasmu takto lepsie spinka, tak nie je co teraz este riesit. Len nech spokojne spinka.

ukulela
27. dec 2015

odporucam ulitku http://www.ulitka.sk/
spaval zavinuty, kym z nej nevyrastol. spaval tak cca pol roka a potom v pohode presiel do spacieho vaku a vtedy uz mohol mat rucky von a nebudil sa na ten "rozhadzovaci reflex"
takze ak je mu zavinutie s ruckami pri tele prijemne, tak v pohode ho tak davaj, kym bude treba. hlavne davaj pozor na polohovanie. aj ked teda uz je dost velke tvoje mimco.