Ako odnaučím dcérku od pestovania na rukách?

mirkafu
17. júl 2016

Ahojte mamicky chcem sa vas opytat...neviete mi niektora poradit ako odnacim dcerku od ruk?? ma este len tri mesiace ale stale krici a place ked nieje na ruckach 😒

kikikat
17. júl 2016

Nechaj ju vyplakať,ju to prejde

sibalka21
17. júl 2016

tazko, este je malinka... Nas sa odnaucil sam ked mal okolo pol roka

mirkafu
autor
17. júl 2016

Ok dakujem pekne som si myslela ze skor je to lepsie ale pravda.....je este malinka 🙂 tak ju nejako prenosime teda do vyzsieho veku 😝

@sibalka21

glorikarebeka
17. júl 2016

@mirkafu podla mna je na to malinka aby si ju nechala vyplakat,nic v zlom,ale asi si si ju to naucila tak musis vydrzat,ja som nenosila ani jednu, babky chceli,ale nedovolila som az tak okolo 4 mesiaca a len chvilku a vyplatilo sa

kikikat
17. júl 2016

Ved nevravím že do bezvedomia,len trochu ja viem že žiadna matka nenechá dieťa plakat dlho,ved to nielen uši ale aj srdce trhá,ja som svoju malú nosila skoro rok kým som si neuvedomila že nič nemôžem robyt lebo je už zvyknuta

tobnuf
17. júl 2016

Take male babo sa neda naucit na ruky.. mozno ma koliku vtedy babatka ukludnuje taky pohyb na rukach..

hrjanka
17. júl 2016

trojmesacnu odnaucit od nosenia sa na rukach? Pani moji, a nechcela by si, aby v roku uz jedla sama priborom? Ved je este malinka, potrebuje citit maminu, ty si jej jedina istota, ktoru momentalne ma a chces jej tuto istotu odopierat? Ja som moju nosila dlllho, mala som na to pomocnikov (satka a nosic), nosili sme ju vyse polroka v kuse, kazdy spanok, pretoze inak sa nedalo...teraz ma dva roky a je ulietana ako sarkan, na rukach skor vynimocne. Ja neviem, mne to prislo normalne ju nosit, mala koliky, reflux, zubky sa jej tazko tlacili von. Mozno nieco z toho trapi aj tvoju malu

glorikarebeka
17. júl 2016

@tobnuf ale da uz v nemocnici vedia co sa s nimi deje ja som sa v nemocnici mojkala tak,ze malinka lezkala a ja pri nej, koliky su ovela skor to by u v 3mesiacoch malo byt po nich hlavne u bab

zapka21
17. júl 2016

dieta patri k rodicovi, preco jej chces odopierat to co je jej prirodzene? poskodzujuce odporucania "nechat vyplakat" URCITE IGNORUJ! Je to uplne nevhodne a skodlive voci dietatu. Dieta ta potrebuje! Ked sa chce nosit, tak ju nos. Kup si satku alebo ergonomicky nosic (nie klokanku. na to pozor), ak zazijes ten opojny pocit nosenia bez stresu, naladis sa na svoje dietatko, upokojis sa aj ty aj dietatko, ked bude mat nasytenu potrebu kontaktu, same sa bude pytat z tvojho narucia dole.

dominikav123
17. júl 2016

@mirkafu a preco ju chceš "odnaučiť" ?

siska53
17. júl 2016

@mirkafu odnaucu sa sama,ked sa nauci lozit,uz tolko naruc nebude vyhladavat.
Mala.mala koliky,kym tak bolo tak stale len v zvislej polohe,revala aj tak,ale bolo citit,ze je pokojnejsia. Ked kokiky ustupili,uz tolko na rukavh nebola. Ked sa naucila plazit,bolo to coraz menej. Normalny vyvoj dietata. Este ta potrebuje citit,estw sa len otvara svetu. Neboj. Do 18ju na rukach nosit nebudes. A ani v jej roku to uz take caste nebude.
Ja som rada,ze zatial sa aapon na vek chcu este tulit a mala aj trochu ponosit,ale kedze je tazka,uz je to minimalne.

mirkafu
autor
17. júl 2016

@tobnuf nema koliku je uplne zdrava nic jej nieje 🙂

glorikarebeka
17. júl 2016

@mirkafu ako pisali baby uz vydrz alebo satka a ked zacne lozit to bude este len zabava lebo pokym babo nezacne chodit tak ako tak,ale od roka oci aj na riti ako sa hovori 😀 uzivaj si malinku lebo za chvilku ma rok ani sa nenazdas

agathachristie
17. júl 2016

Nijak. Potrebuje byť s mamou. Chce tak málo tak jej to dopraj. Nenechavaj vyplakat tak malé babo prosím 😞 kúp si nosič a pôjde to.

monikaparson
17. júl 2016

Že nechaj ju vyplakať, asi sa na to naučila, my sme nenosili, ani sme nedovolili nosiť na rukách 😀 . Ty môj dúúúúchod, toto čo su zasa za šplechy. 9 mesiacov si ju nosila v bruchu a áno, deti sa chcú nosiť a je mi veľmi ľúto tých drobcov, ktorým je to odopierané. Dieťa patrí k matke a patrí na ruky. My sme tiež nenosili na rukách, mali sme šatku a nosič a vždy boli ruky voľné a dieťa spokojné, plakala minimálne. Že ja vždy na takéto témy musím naraziť.

marcelatje
17. júl 2016

@mirkafu ked neprihliadame na potreby dietata zalezi od toho co chces vlastne ty. V podstate mas 2 moznosti
1. Nechas vyplakat
2. Budes pokracovat v noseni

A ano! Zasa je tu moje oblubene "ako si si naucila..." 🙄 niektore zeny jednoducho nedokazu pochopit ze kazde dieta je ine. Niektore vyzaduju nosenie a inym je dobre vsade.... ano, mam doma obidva pripady a nie, nijako som sa o to nepricinila. Boli taki od prveho dna a ja som sa prisposobila.
Okrem toho je zjavne nepochopitelne ze dieta vobec neocari nacancana postielka s najnovsimi vychytavkami nad ktorou vzdychaju mnohe nastavajuce mamicky. Dieta pred tou nadherou uprednostni matku. Hoc aj unavenu, upotenu a s mastnymi vlasmi 😀

monikaparson
17. júl 2016

@marcelatje Pekne si to napísala, ale niektorých aj keby palicou ovalíš, tak to s nimi nič nespraví. Bohužiaľ pre tie deti.

siska53
17. júl 2016

@marcelatje aj ja som mala.oba pripady.🙂 maleho som.na ruky brala.ja sama,on sa prehnane nepytal to skor ja som.mala.potrebu si ho nosit a mojkat.🙂

monikaparson
17. júl 2016

@siska53 veď to je také prirodzené, však? Nerozumiem, ak to niekto nerobí, ale ok, kto chce kam, nech si pomôže sám. 😀

dominikav123
17. júl 2016

@marcelatje to si fakt pekne napísala 🙂

siska53
17. júl 2016

@monikaparson presne. Ja som nastastie pred tymi 6rokmi fora nepoznala,tak som.robila tak,ako som citila. A pri malej pred 4rokmi tiez.
Rodina sice tiez hustila (muzi), ale ja som si robila po svojom.

agathachristie
17. júl 2016

Dieta sme si "na ruky" naucili v bruchu. Kto nechce mat dieta naucene na blizkost, matku a pohyby prirodzenej chodze nech si dieta vypestuje v inkubatore.

stepanka274
17. júl 2016

@mirkafu to snad nemyslis vazne ze v troch mesiacoch chces odnaucat, ved mimi zaplace ked ta potrebuje, nevie rozpravat, chce tvoje bezpecie, tvoju lasku, si ju uzivaj, ja som mala 4 deticky a vobec mi nenapadlo nenosit na rukach, jed som uz bola vycerpana dala som do cjoditka, ale vsade som deti nosila, pri vareni tiez, v jednej ruke dieta v druhej varecha, nevidela som v tom problem, deti si zbytocne nezvykli a postupne objavovali nove formy zabavy, neboj sa je to normalne, vyrastie z toho aj bez oducania

glorikarebeka
17. júl 2016

@stepanka274 ja si myslim,ze ona ju nechce uplne odnaucit,ale tak pomenej nosit a ako varit z dietatom to teda urcite nie radsej by som varila v noci, to neznamena,ze ktore matky nenosia tak svoje deti nelubia ja som nenosila lebo nebolo treba boli obe pokojne ale keby plakali jasne,ze nosim a 3 mesacne nechat vyrevat by som urcite nenechala ved to je HROZNE ☹ ved nerozumie co sa s nim deje

wudz
17. júl 2016

a čo tak skúsiť nosič alebo šatku? ruky budeš mať voľné a malá bude spokojná, že je v tvojej blízkosti.. uvidíš, funguje to priam zázračne 😉

marcelatje
17. júl 2016

@glorikarebeka tlieskam ti! Prvy krat som natrafila na mamicku ktora deti nenosila preto ze nemusela. Nebije sa do prs ze si tak deti naucila a dokonca v pohode pripusta moznost ze ak by bolo treba tak nosi 🙂

monikaparson
17. júl 2016

@glorikarebeka Ty si nemusela, ale sú také, čo musia. My sme napr. museli a teda keby nezvolím šatku, tak ja úprimne neviem ako sme teraz obe na tom a tiež som nebola do toho nosenia zrovna hŕŕ a niekedy mi to aj vadilo, ale tak zvykla som si. A hej, variť, žehliť, vysávať, všetko sme robili spolu, lebo ono to ináč nešlo. Podľa mňa stačí aj dieťa dať do vajíčka, veď to má hádam každý a položiť ho k sebe na kuchyňskú linku a variť s ním, baviť sa s ním pod.

glorikarebeka
17. júl 2016

@monikaparson ano vo vajicku sme spolu varili,ale ona spala striga 🙂 🙂 🙂 ked som mala prvu dobrucku kazdy vravel,ze aaaa ta druhe ti ukaze a hop ta este lepsia,ale ako povyrastli KATASTROFA bitka o vsetko,ale to ich prejde

monikaparson
17. júl 2016

@glorikarebeka to u nás neexistovalo toto, že by spala vo vajíčka, u nás aj cesty boli des a vraj ako sa deti rady vozia. Ha-ha. 😀

sardinka335
17. júl 2016

@mirkafu nečitala som všetko, ja osobne som nosila na rukách ,,tak situačne,, ako sa dalo. Kazdopadne v nosiči vydrzala kratko - moje ubohe ramena a krčna chrbtica🙂 ako chvilu by sa to dalo ale proste dlhodobo mi vadi ta zataz na ramenách. mala som v obyvačke na zemi velku deku a tam som lezala s malou, mojkali sme sa, a ked som išla niečo robit tak som si ju naučila do lehatka a pri mne, mala som ju aj na kuchynskej linke, na stole a takto sme boli stale ,,v kontakte,, som sa prihovarala, pohladkala ona pozerala samozrejme brala som ju aj na ruky ale takto nejako sa to dalo zvladnut ako sa vravi tak aby bola ,,koza celá, a vlk syty,,. Inak je to velky mojkač, rada sa tuli.