Ako odnaučím 8 mesačnú dcéru od štípania a šklbania vlasov?

blueskyka
29. mar 2012

Cca mesiac ma pri dojceni alebo zaspavani stipe, skriabe, az tak, ze mam po celom tele modriny a sklbe mi tak neskutocne vlasy, ze mi niekedy vyhrknu slzy od bolesti. Pritom jej vzdy rucku odtiahnem a poviem nie, to sa nesmie, krutim hlavou, aby mi rozumela, ale nepomaha to. Uz som zufala.

oskvarka
29. mar 2012

asi nijak aj moj synovcek to robi.. pomaha mat zapnute vlasy mimo dosah.. lebo ked mi vysia a ja sa odtahujem aby ich nedociahol tak sa normalne este hneva...ale skrabat neskrabe .. stipe dost ale tak on len rad vsetko chyta a snazi sa si to dobre uchopit podla mna si to to dieta neuvedomuje takze sa to podla mna nejakym vysvetlovanim naucit moc neda,..

mima1311
29. mar 2012

my sme na tom presne rovnako 😉 bolest neskutocna , uvitam aj ja rady , ale skor si myslim ze to chce cas , hadam z toho vyrastuie , inac to isti parochna 😀

nikush
29. mar 2012

@blueskyka neskusala si jej dat do ruky plienku, nech si ju zmoli? mne mala v kuse dava ruku pod triscko, niekam si ju musi proste zastrcit a potom pije kludne.

mandragora22
29. mar 2012

mne to robi s nechtami na rukach. zhruba od veku tvojej dcery az po dnes, to uz ma vyse 2 rokv. vzdy pri uspavani mi ona svojimi prstekmi akoby chcela moj nechet "oddelit" od prsta, tlaci ho od prsta von. je jej jedno, ktory, najradsej ma vsak malicky a tam to aj najviac boli. niekedy sa jej vytrhnem, ale vzdy si ma najde. uz som jej to aj "vratila" parkrat, ale ani necekla a znova mi to robila... tak si striham nechty az do kože, v podstate aj v minulosti som si, ale teraz kazdy tyzden, kdezto kedysi raz za dva tyzdne som si strihavala. neporadim ti, mozno cim skor ho od toho odnaucat, lebo potom uz moze byt neskoro a bude ti to robit do puberty 😀 😀 😀 😀 inak raz mi znama hovorila, ma 3-rocneho syna a od babatka ho uspavala tak, ze si ho polozila na hrud, klasicka poloha: ona na chrbte, a on na nej na brusku. dodnes ho tak uspava, ona je velmi drobna, sa smeje, ze synovi uz trcia nohy dalej, nez jej nohy a stale zaspava na nej a ze ani za krista ho nevie odnaucit od tohto 😀 😀 😀 😀

juj, pardon, az teraz som si vsimla, ze pri dojceni... ale u nas to plati aj pri krmeni z flase. stale vyzaduje moju pritomnost, jednou ruckou si drzi flasu a druhou mi robi manikuru............. :(

cikyta
29. mar 2012

Musí pochopiť, že ťa to bolí...zjojkni,urob sa, že plačeš...
Moja dcerka si motá vlásky okolo prstu a 2 krát to už bolo také, že sme ju museli ostrihať dohola. Proste vytrhané, zničené, zamotané ... zas ich má dlhšie a zas s tým začala 🙄 (no myslím, že už má aj inu kvalitu a hádam sa jej nezničia,navytrhaju, ako tie "pierka"do 2.rokov 😉 )

ripmajka
29. mar 2012

sme na jednej lodi. Môj synátor to robil tak do roka, roka a pol?! Ono to bol taký jeho rituál pri zaspávaní. zrejme by sa oplatilo skutočne ponúknuť tu plienočku , vlasy silno zopnúť . Ale čo z nohami ? ten môj barbar ma šriabal aj nohami , tak som medzi nás dala paplónik a tak vypolstrovaná som bojovala 😀

jaruska74
29. mar 2012

my mame taky problem od kedy som prestala dajsit, dovtedy pohoda a teraz stale ked pije cajik,ale ide spinkat tak ma štika do ruky a tiez to dakedy strasne boli :(

31majka12
30. mar 2012

ahoj ja som sa dnes toto pytala na poradni,lebo mame ten isty problem...odpoved znela ze maly objavuje nove veci...trva to tak do 10mes ,treba to vydrzat

miska246
30. mar 2012

My sme mali presne ten isty problem, mala ma v istom obdobi pocas kojenia stipala, skriabala, trhala mi vlasy... Bolo leto a ja som chodila s domodrinovanou rukou 😎 😎 😎 Ale vydrzala som a po case ju to preslo samu. Musela som ju ignorovat, lebo ked som nahodou zjojkla, strasne sa na tom smiala a mala z toho sou. Ju to casom prejde, treba sa len obrnit trpezlivostou... 🙂 🙂 🙂

anieli_1
30. mar 2012

no mala robi presne to iste a treba len opakovat nie nesmies boli a podobne........... proste sa to musi naucita le to potrva aj maly to robil a uz z toho vyrastol....ten tahal aj nausnice a teraz aj ked niekomu pozera nausnice tak netaha ale pacia sa mu stale..............takze bohuzial len vydrzat 😉