Ako odísť z ihriska bez plaču?

8. apr 2024

Caute maminy. V poslednen dobe ked odchadzame z ihriska s dcerou (2,5 r) je to za velkeho placu/revu/kriku a uz bolo aj dupanie nohami a tzv hodenie sa o zem, ze ona nejde. Horsie je, ze toto spravanie sa zacina diat aj doma ked nie je po jej voli.
Do 2 rokov to bolo uplne ok (az som si hovorila, ze ake ukazkove dieta😂).
Viem, ze je to obdobie vzdoru, ale prosim vas, poradte mi co robit, aby som nevyzerala ako najhorsia matka na svete, lebo ona reve na cele sidlisko 😂
Nikdy ju netaham na silu, vzdy upozornujem vopred, ze este 10 min, este chvilu a uz pojdeme, este sa smykni, pohraj na piesku,... (aby to nebolo take "hrrrr" ze zrazu ideme), pekne sa jej prihovaram, nekricim, ....
Ked place, tak ju vezmem na ruky a tak ideme, to je ok, potulkam, pochopim....ale ked sa minule hodila o zem, tak fakt som netusila co s nou.
Ako riesite taketo situacie?

hederamonstera
8. apr 2024

Ked vidim takuto scenu, vibec nic si o matke nemyslim, skor sa na nu chapavo usmejem😅
Preboha, vsak kazde dieta je take a kazda matka to pozna (alebo este len spozna),
U nas pomaha ho namotivovat na nieco ine. Ked je najhorsie (musim na wc😂) slubujem telku, to zatial vzdy zabralo (a samozrejme slub dodrzim)

thirstymonk
8. apr 2024

Ponúknem niečo, čo má radšej ako ihrisko. Jednoduché :D Keď napr. nechce ísť vonku, poviem, že ideme pozrieť susedovi na sliepočky. A už ide. Keď potom nechce ísť dnuka, tak poviem, že ideme spapať brumika. A podobne :D A už ide jedna báseň. Má zatiaľ dva roky a dva mesiace.

pribinak
8. apr 2024

Toto robí veľa deti, aj to moje revalo keď sme šli z ihriska, ale najskôr revalo doma keď sme mali ísť na ihrisko

Nikto si nemysli že si neviem aká matka, zlá či hrozná alebo aj najhoršia
Väčšina rodičov tá skôr ľutuje, alebo si mysli, že drahý Bože ďakujem, že nevrieska moje decko

dzejny656
8. apr 2024

U nás to v tomto veku bolo to isté. Skúšala som sa s ňou samozrejme dohodnúť, upozorniť vopred že budeme odchádzať, vysvetliť dôvod, presmerovať pozornosť na niečo príjemné čo budeme robiť po ihrisku a všetky možné odporúčania. Väčšinou to nepomohlo, tak proste keď sa hodila o zem, vzala som ju na ruky a vyniesla som ju z ihriska nasilu s plačom. Bolo to len obdobie a prešlo to, teraz má 4 a už dlhšie sa s ňou dá pekne dohodnúť.

autor
8. apr 2024

@hederamonstera
@thirstymonk
@pribinak
@dzejny656
Dakujem vam za odpovede ❤️ odputanie pozornosti tiez obcas zaberie 😁

petamich
8. apr 2024

u nas nic nezabera 🙂 ani vopred manazovat cas, ani odputat pozornost, ani slubit nieco zaujimavejsie, ...teda ano jedno by zabralo slubit telku ale to zasa sa mne nechce (vzdy), lebo aktualne by pri telke chcel byt stale a vyvola to len dalsiu zlost, ked mu ju chcem v rozumnom case vypnut (aj ked to uz aspon doma a nie na ihrisku) 😄 vyskusam vzdy cely repertoar a ked nic nezaberie, tak obcas idem z toho ihriska ako najhorsia matka (aspon sa tak citim)

a teda donedavna sme mali nizko udrzbove paradne dieta (az na obcasny vykyv) a teraz par mesiacov 😅

viky_21
8. apr 2024

My mame to iste. Syn ma tiez 2,5r. Naposledy sme odchadzali od doktorky s takym cirkusom pretoze sa tam chcel ostat hrat, ze namna pozerala 1/2 nemocnice. V 1 ruke kociar v druhej jeho pod pazuchou no hanba na celu nemocnicu 🙈🙈 ja ho tiez stale pripravujem nato, ze uz pojdeme domov ale nie vzdy to zabera. Vacsinou ho nalakam, ze ideme este nahanat vtaciky a nejak tak ho dostanem do bytovky 🤣🤣

vyrovnanaosoba
8. apr 2024

Prinajhoršom som zobrala pod pazuchou a s revom sme išli. 😁 Po týždni pochopili, že zbytočne vyjednávajú, a dupkajú nohami, keď aj tak bude tak ako poviem ja.

paty277
8. apr 2024

Nemyslí si o sebe nič zle hlavne každá z nás to pozná mne osobne stále pomohli “úplatky” napríklad že ak pojde pekne domov doma môže napríklad čokoládku alebo pustiť si rozprávku.
Inak robila som v obchode kde chodila jedna mamička s chlapčekom a on jej stále utekal a stále pre všetko plakal (ja som to už v tej dobe veľmi dobre poznala od mojej ta tiež potrebovala súrne všetky veci v obchode ktoré potrebuje ) a raz ten chlapček si zobral to veľké kinder vajco za 20€ bolo to pred veľkou nocou mamka mu ho samozrejme nechcela zobrať a malý dal rev na celý obchod začal sa tam hádzať a ta mamička vyzerala že už to nedáva aj mi hovorila že sa ospravedlňuje za neho a tak ale ja som prišla k nemu a povedala som mu priateľsky že mne vôbec nevadí že robí cirkus lebo ja mám rada zábavu a ak nechce ísť pekne s mamkou a obrovské vajíčko mi tam nenechá môže kľudne odstáť so mnou v obchode a zabávať ma celý deň a musím povedať že od vtedy som chlapca nevidela behať a vymýšľať pokiaľ som tam bola ja😂😂 a myslím že ani ta mamička sa neurazila na mňa lebo zdraví mi do dnes 😂😂😂

nevenka
8. apr 2024

@pribinak presne toto, aka ulava, ked zistis, ze to nevrieska to tvoje, tentokrat. Lebo o par sekund uz mozno zacne 🤣.

denden77
8. apr 2024

ked to nejde po dobrom, beriem dieta pod pazuchu a idem 🤷‍♀️🤣

vyrovnanaosoba
8. apr 2024

@paty277 a potom ze nestrašme deti cudzími tetami 😁🤣 v ktorom obchode to pracuješ? Pôjdem tam s mojimi 😁

zuzinka888
8. apr 2024

Dietatu treba povedat,ze uz o chvilu pojdete, ze potrebujete ist. Je vraj dobre nakrutit mobil/budik/ kuchynsku minutku a ked zazvoni ist. Treba to natrenovat doma najskor s inymi cinnostami/ vana/ telka. Neskor ked dieta pochopi cas- a kolko asi trva 10 nimut- zvoncek mozete odlozit.

ivangeline
9. apr 2024

Hodila do kočiara a šla preč. ;D

paty277
9. apr 2024

@vyrovnanaosoba už tam nepracujem 😂

simona20201309
9. apr 2024

A ma dosť času vyhrať sa?
Ja to riešim podobne ako paty. Keď už upozorňujem 15 minút že pomaly musíme ísť domov a naozaj sa smykne už len 3x.... tak poviem, že ja už naozaj idem a nech potom príde sama. Nech poprosí Jankovu mamku aby ju odprevadila domov, alebo môže ísť k ňom domov a zajtra pre ňu prídem. Hovorím to tak vážne, ze mi naozaj vždy uverí a bez debaty ideme domov.
Toto naozaj odporúčam. Ok Lucka, tak ti prajem pekný večer ešte a dúfam ze ti dá teta najesť. Nechám ti nejaké euro, skocis si nieco kúpiť na večeru? Ja už musím naozaj ísť, pod dat pusinku na rozlúčku...
Hotovo. Ide pekne so mnou. 😎

simma42
9. apr 2024

Och joj, že myslieť si, že si zlá mama 😂 my s mužom v takýchto chvíľach vždy pozrieme na seba, a vďačíme za každý jeden hysák ktorého sme svedkami, či už v obchode alebo na ihrisku... A utvrdzujeme sa v tom, že fakt v tom nie sme samy, keď tá naša dvojročná dostane záchvat 😂 lebo inak je to fakt stobodové dieťa, šikovné, zlaté... Ale prosto stále dieťa, niekedy situáciu, ktorú bežne zvládneme s úsmevom na tvári, odplače polhodinovým krikom a lapaním po dychu 🙈 takže si to nepripúšťaj, a užívaj si, keď plače iné dieťa... Lebo vidíš, že je to normálna vec, žiaľ občas to inak nejde, nech sa rodič akokoľvek snaží 🙂