Ako obliekate von dvojročné deti?

3. dec 2021

Ako obliekate teraz detičky vonku ,2rocne.
Dávate už overal ?

veverickav
3. dec 2021

ano, jasne. sice sme juznejsie, ale cez den 3-4 stupne,,,, brrr, aj mne je zima.

tara42
3. dec 2021

Moja ma sice len rok a pol ale overal nosíme uz aj tyzden. A co vidím také malé detičky rocne, dvojročné tak overal majú tiež.

alexandra2468
3. dec 2021

Ja mam 2 rocnu a davam overal len ked je menej nez 1 st 😃ked je nad, tak ma paperovu bundu.

beata_k
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
marianarem
3. dec 2021

Ja nedavam zatial overal. Cez den, ak nemrzne, nefuci, tak hrubsie teplaky/gate, sveter a bundu bud flisovu alebo zimnu..Po zotmeni alebo ked je nejako mrazivo, tak pod gate davam este spodky.

autor
3. dec 2021

@beata_k pod overal dávate iba pančuchy a tričko , mikinu ?

ajka0207
3. dec 2021

Ja dávam overal len do snehu, inak normálne nohavice a bundu.

bbebe
3. dec 2021

@ajka0207 aj ja

beata_k
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
tamvtme
3. dec 2021

Ja momentalne davam pancuchy (mame hrubsie aj tensie, tak podla teploty), flisom zateplene softshelky, tielko, tricko, mikinu (hrubku tiez podla teploty) a bundu

simona92101
3. dec 2021

Softshell zateplene nohavice+bunda.oteplovacky a overal az ked je sneh.

scorpionflower1
3. dec 2021

ja mam skoro trojrocnu, ale davame si pancuchy, tricko s dlhym rukavom, nepremokave zateplene gate s trakmi, svetrik, bundu, ciapka, sal, rukavice

magdus89
3. dec 2021

Ja dávam overal len do snehu, a keď je pod nulou, a keď je plus dávam pančuchy a rifle alebo také zateplené nohavice. A overal mam z lidla tak nožičky na overali niesu zateplené tak pod 0 stupňov som dala pančuchy a tenšie tepláky

nwnw
3. dec 2021

Teplaky, pancuchy a gumene gate z Lidla, demary, hore body, mikinu tenku a vetrovku taku stredne hrubu. Ked prsi, tak namiesto vetrovky dam gumenu bundu a jedno tricko s dlhym rukavom navyse.

heidy222
3. dec 2021

Aj podla toho kam chodite, ak autom a len Par minut vonku tak je to jedno. My chodime na biku, cize jasne ze Ma teply overal

zuzki1
5. dec 2021

Keď nie je v kocari tak bud overal alebo teplu bundu a dole pančuchy a leginy zateplene . Keď je v kocari tak bundu a dole zateplene leginy . Pod bundou ma tričko/ body a mikinu , nákrčník davam a čiapku už takú teplejsiu - ako sebe .

mmoni89
5. dec 2021

Ja používam celoročne softhelky podľa obdobia - jarné, aj letný softhel je a zimné - pod to pančuchy. Alebo overal, dnes máme sneh

brazil
5. dec 2021

Moja nosí lyžiarsky overal a doňho body s dlhým rukávom flísová mikina a pančuchy prípadne aj tenké legíny. Som s tým veľmi spokojná, nie je ani spotená ani studené nohy keď ju z toho vyzlečiem.

elementissa
5. dec 2021

Tak veľmi závisí od toho, aký je to overal. Ja dávam overal do škôlky, pod to tenké tepláky a bodycko, lebo len vyzleciem overal a už dieťa netreba prezliekať. To má taký tenší overal. Keď sme išli stavať snehuliaka a mrzlo vonku tak som dala hrubší nepremokavy overal, pod to bodycko a pančuchy. Keď ideme iba von, tak podľa teploty bud ponožky a mencestraky alebo ponožky a rifle, bodycko a bunda. Keď bolo pod nulou, dala som bodycko + tričko s dlhým rukávom+ bundu. Ale my ho obliekame vo všeobecnosti celkom tenko aj doma máme stále chladno.

lujzamaxim
5. dec 2021

U nas vcera -7, dnes -1 sneh... Pancusky (aj leginy, ak je viac ako -5), ponozky, oteplovacky, tielko, natelnik, mikina, vetrovka, nakrcnik, ciapka, teple rukavice, snehulky... a tvaricku natierame kremom do zimy

patricia91
5. dec 2021

Nedávam overal.. ten má na svah a do snehu, v meste behá hore dole, dostane pančušky a rifle, tričko s dlhým rukávom pletený sveter a zimnú bundu a je spokojný ☺️

labkosuch
5. dec 2021

hrube flisom zateplene leginy na to pogumovane gate rovnako zateplene flisom body s dlhym rukavom svetrik nakrcnik ciapku paperku a tensie ponozky do kozusinovych ciziem ak je mokro hrube do gumakov (cakam kym mi pridu zimne cizmicky)

vanilka83
5. dec 2021

Ked napadol prvy sneh normalne uz overal. Body, zateplene leginky, ponozky, tepla mikinka, alebo sveter overal zimny ciapka sal rukavice,zimne cizmy.

malinovka333
5. dec 2021

@ajka0207 aj pancuchy?

katrin21
5. dec 2021

Ja trochu nechapem.. seba vies obliect? Das si len vetrovku alebo aj nieco pod nu..pancuchy pod oteplovacky si davas? Vsak riad sa podla seba.. ano, aj mikinu alebo nieco, aj pancuchy, ved niektore overaly su aj tensie ,ale predsa, ty by si si asi pancuchy dala,nie?
A ak dieta napr. sedi v kociku a nechodi, je mu duplom chladnejsie, nehybe sa... ked beha, zahreje sa. A ak idete iba do mesta, nedavala som overal ale teple fleesove podsite nohavice a pancuchy.. overal, oteplovacky len na sankovanie a tak..
Ale rozhodne nie iba teplaky... skor zateplene rifle alebo tak

andreatytler
5. dec 2021

U nas v jasliach radia rodicom nabalit detom oteplovacky, sal, rukavice ked je pod +10. Je to preto ze tu kde zijem stale fuka dost silny vietor a vtedy clovek najviac premrzne.
Podla mna zalezi od toho na ako dlho ides von a ake je dieta aktivne.
V jasliach chodia 2x na hodinu von a my chodime potom poobede na 2 hodiny von, takze tie oteplovacky alebo overal su nutne. Nas syn nie je velmi na behanie. On sa vkuse nad niecim zastavuje a nieco studuje a nad niecim zasne a tak by bez oteplovaciek zamrzol. Ale raz mal taky den ze behal doslova pol hodinu v kuse a vtedy prisiel domov spoteny. Takze to treba prisposobit tej aktovite dietata.

miniminka
5. dec 2021

Tvrdia že dieťa má mať o 1 vrstvu navyše. Ja v pohode znesiem legíny plus rifle navrch a tričko bundu sveter. Takže môj chodí veru pančuchy tepláky, body, tričko sveter a overal

didi2102
5. dec 2021

Tak záleží ako kde bývaš,my pod Tatrami ,ja mám takmer 2r dcéru a keď ideme von tak ma vždy body , tepláky, bundu a oteplovaky,hrubšia mikina,keď prituhuje dám jej pod tepláky aj pančuchy,nepremokavé rukavice,nákrčník , čiapku a snehule

zltadanka
5. dec 2021

Tiez myslim, ze sa treba riadit aj tym kde byvas, na ako dlho ides von, ci kocikom ci peso.. ja davam pancuchy ked je po 10st. Vrchne gate a bundu riesim podla teploty/vetra/snehu. Teraz byva cez den aj pod 0 a von sme este okolo 4, deti maju oteplovaky+pancuchy a zimne bundy. Takze nebabusit ale primerane pocasiu a riad sa aj sebou 😊

andreatytler
5. dec 2021

@miniminka Toto som pocula ze plati pre novorodencov, lebo si nevedia regulovat vlastnu teplotu. Po takych 6 mesiacoch uz netreba. Treba zistit ako to dietatu vyhovuje, niektore sa zimomrave a niektore horkorvne.