Ako obliekať letné bábätko?

5. máj 2023

Ahojte som prvorodička a bábätko sa nám narodí v polke júna. Vôbec neviem ako ho treba obliekať. Áno rozumiem, že si telesnú teplotu neviem tak regulovať ako my, ale na druhej strane počúvam, že bábätko netreba zbytočne veľa obliekať a podobne. Ďalšia vec, ktorá mi tak trošku vŕta v hlave či vôbec použijem zavinovačku/perinku? Predsa ak bude teplo tak ho do toho asi baliť nebudem 🙈 či ano?
Viem že maminkam ktoré to majú za sebou to príde ako pekne divné čo riešim... Ale nemám sa s kým poradiť. A chcem veci robiť čo najlepšie... Viete mi niektorá poradiť prosím?

pribinak
5. máj 2023

Uvidis podľa počasia, v polke júna môže byt aj 33 C. Vtedy perinku naozaj nepotrebuješ. Stačí bábätko zaviniť do plienky aby nerozhadzovalo ručičkami pri spinkani

andula1988
5. máj 2023

Ahoj, ja som mala v polke jula
Davala som akoby leginky, bodycko a ked pofukovalo tenucku ciapocku
V kociku som mala po ruke tenucku deku keby nahodou
Perinku som pouzivala na noc hlavne a mala som little angel outlast ta je termoregulacna tak sa v nej drobec neprehrieval od nich som mala aj ciapocky

Neboj ono akosi automaticky prides na vsetko

anjelicek26
5. máj 2023

Moji sa valali v bodycku od narodenia v kociku na terase, nic ineho nebolo treba... ked pofukoval vetrik, tak som dala na nozicky jemnu bavlnenu plienku... troch mam junovych, jednu augustovu... ked bolo chladnejsie, tak polodupky, body s dlhym rukavom... ale viac sme fakt nepotrebovali ani raz (mali, ale nepotrebovali...)

autor
5. máj 2023

Trošku ste ma teraz ukludnili ďakujem 🙏🏻 pretože takto som rozmýšľala aj ja, ale moja svokra (nemáme dobrý vzťah) mi už niekoľko krát prizvukovala že treba mať aj vela pancuch v zasobe lebo dieťa bez pančuchy nemôže byť ani keby bolo 40° a či chcem aby sa podchladil 🙈

pribinak
5. máj 2023

To už dávno neplatí, kedysi ľudia bývali v chladných vlhkých domoch, kde bolo fakt zima aj cez leto. Dnes cez leto baby idu z nemocnice a bábätko má body a polodupacky

Ja mam kamosku v Londýne, po pôrode ju prišla domov pozrieť zdravotná sestra. Babo ležalo v postieľke a malo body a ponožky, bol august a sestrička povedala že aby mu dala dole tie ponožky a neprehrievala ho, nech otuzuje

Svokre povedz že babka vy ste si vychovali svoje deti, ja si vychovám svoje

autor
5. máj 2023

@pribinak akože mam aj pančušky asi troje, pretože bývame na severe a i keď cez deň je horúco večer býva dosť zima... Ale tak to už chápem že pri zime treba obliekať 😁🙈 len tie teplé dni ma trošku stresuju

pribinak
5. máj 2023

Nemusíš byt v strese, materinský inštinkt ti veľa napovie

54tinka54
5. máj 2023

Aj ja budem mať júnovča 😀 prvý syn je augustový, zavinovačku sme ale využívali, lepšie spinkal. Už v pôrodnici bol zavinutý, ale vlastne v zavinovačke bez výplne, len v tej obliečke. A mal v nej iba košieľku a plienku. Tak som to potom robila aj doma.

beata_k
5. máj 2023

Mam junove. A veru ked bolo 35 °C tak bol len v plienke. Pediatricka radila, cas od casu ochladit vlaznou vodou. A ked bude v kociku, tak nan nedavaj plienku. Myslim na kocik ako tienidlo. Videla som dokument. Vobec tam neprudi vzduch ( aj ked sa zda, ze ano) a teplota v nom stupa velmi vysoko. Daj len take tienidla, co sa pripinaju ale po bokoch prudi vzduch.

ildiko36
5. máj 2023

Ja som davala len body alebo len plienku a som zakrila ked bolo treba s tenkou plienkou, inak fakt nechat nahe babetko, niekedy aj plienky som dala len látkové a pod zadok len podložku, ked sa pomočil som to vymenila., Na kočik som davala len sietku proti hmyzu ale čiernu co tlmí uv žiarenie.

lucik194
5. máj 2023

perinku / zavinovacku nepotrebujes, mam letne deti, v tom by sa hned prehriali.
prikryte boli vzdy len tenkou dekou alebo velkou plienkou (latkovou)

katka533
5. máj 2023

Na začiatku len tenké body a do perinky, a potom len legínky, body, cez uplne horucavy s kratkym rukavom. V noci som mala zavinovačku len a tenkou deckou vo vnutri. Hlavne ziadne mikiny a deky v horku.Moja svokra ho chcela nasilu babusit a taky bol prepojený, az bol dehydrovaný z toho. Roztrhnúť ma slo od jedu.

matullienka
5. máj 2023

No naša je 24.6. a veru už pôrodnici bola iba v body s holými nohami, rovnako doma a na chate aj vonku keď bolo 30 stupňov. Sama dr mi to odobrila, keď pofukovalo len som ju prikryla plienockou.

w3ronika77
5. máj 2023

@pribinak v anglicku su blázni, tam v zime matky v kožuchu a čižmach a deti v košíkoch s holými labkami bez ponožiek.... ja som tam rodila (koncom aprila), a mne zdr sestra, ked prišla za nami domov povedala potichu,aby som mu kludne dala čiapočku 😁 (to sa tam moc nenosí) vravím, že nebojte sa, nosi ju 😁

angeli121212
5. máj 2023

Tak to čo to svokra hovorí radšej ani nepočuvaj, náš je januárový a nemáme jedny jediné pančuchy, normálne som mu davala overaliky alebo poldupačky a body a na to buď overaly hrubšie v zime a teraz napr už len dečku a predok kočíka aj to so rozkope, keby mu navliekam ešte pančuchy normálne by ma hadam zjedol od jedu 😂

anavixy
5. máj 2023

Novorodenec by mal mat vzdy dlhe rukavy ( samozrejme z prirodnych vzdusnych materialov a aj zakryte nohy) aj v lete, nesmie byt na slnku. Potom uz mozes postupne odokryvat, ale tiez nie na slnku, urcite vzdy mat so sebou lahku prikryvku, dnes uz zozenies vselijake lahke termoregulacne museliny, takze je z coho vyberat. Zavinovacku som ja nepouzivala ani v zime, nie je to vobec potrebne.

kacenocka2
5. máj 2023

Si viem predstaviť rady svokry, tiež som to zazila🙂Naša sa narodila 18.6.boli 30tky teploty..v noci som jej pod ňou nechavala rozbalenu pampersku a prikryvala ju väčšou bielou bavlnenou plienkou..

mima1608
5. máj 2023

Ahoj, ja mám termín tento mesiac, takže tiež som presne riešila to obliekanie bábätka v lete 😅
Objednala som si na zavinovanie mušelínove plienky, plus aj mušelínovú deku jednu. A na oblečenie som malej kúpila aj tie opaľováky (také overaly na krátky rukáv a aj spodok je krátky). Poradila mi to jedna maminka, že ona si to v lete s bábom nevedela vynachváliť ☺️