Ako obliekať bábätko, ak je v ulitke?

sajmonim
27. okt 2020

Ahojte. Mam 2tyzdnoveho chlapceka, ktoremu som kupila ulitku. Chcela by som radu ohľadom obliekania. Rada by som ho zabalila do ulitky a dala do zavinovacky. Mam mu obliect este nieco aj pod ulitku? Nebude to vela? Doteraz spinkal v dupackach a zavinovacke pri teplote okolo 20°.

elementissa
27. okt 2020

Juuuuj, ulitka a zavinovacka je veľa. Bud jedno alebo druhé. Môj spal v zavinovacke tak prvý týždeň, potom sa v tom už veľmi potil- a to spal iba v tielku, takže neskôr spal navolno, v bodycku, no okolo 10.tyzdna sa začal budiť na to, že sa rozhanal rukami a tak som mu kúpila ulitku, spal v nej až do 7 mesiacov 😅 mal ju veľmi rad. Spával v nej iba v tielku a prekryty paplonikom. Potom išiel von z ulitky, to už spával v tielku prikryty iba paplonikom s otvoreným oknom a teraz spi v bodycku s krátkym rukávom (už mu niekedy aj okno zavriem) a už nespi pod paplonom 🤣😅😅 vždy vylezie a spi na ňom. Ma 13 mesiacov, nikdy nebol chorý. No my sme ho doslova od narodenia otuzovali. Vonku v kazdom počasí, keď bolo sychravo, prsalo, mrholilo, snežilo, mrzlo,upek bol... Vždy. A keď vidím deti na ihriskách v BA - 15 stupňov a oni majú oteplovacky, pričom môj je v tenkej sustakovej bundicke, tak ma horúci pot oblieva za tie deti. V zime budú co nosiť?
Ale teda... Moja rada, ak chceš mat zdravé a silné dieťa, nebabus ho ako cibulu. Niektoré deti sú viac zimomrave, ine menej, závisí aj od rodiča (my s manželom sme zimné typy,leto neznášame, mráz - yes please. Môj muž stále chodi do prace v trojstvrtakoch. Takže závisí aj od toho, ako zvládate rôzne poveternostné podmienky vy, kedy vám ako rodičom začína byť zima kedy teplo. Ak ty spis doma v pyžame, s ponožkami a pod dekou a perinou, dieťa pravdepodobne bude mať podobnú percepciu chladu (a možno nie, zistíš). Ak spis doma nahá a ešte aj odkopana z periny a pri otvorenom okne celý rok, v lete s tromi ventilatorni s kazdej strany a ochladzovacom vzduchu ako my, tak dieťa bude rovnako "horúce" a keď ho na spánok oblecies de facto do troch vrstiev, tak ráno ich budeš zmykat (ako my prvé 2 týždne). Rodičia sa vždy najlepšie naučia odhadnúť vlastne dieťa, no tiež len spôsobom pokus- omyl. Vyskúšaj, uvidíš.