Baby viem, že je to otrepaná téma. Ale teda tieto dni boli z pohľadu počasia čistá katastrofa. Mam 4m dcéru a žijeme v BA. Zaujímalo by ma, ako obliekajte babatko v tomto počasí. Konkrétne dnes poobede bolo krásne, na slnku cez 20st. Ja som mala tričko s krátkym rukávom, legíny a tenkú mikinu. Malej som dala body s dlhým rukávom, teplaciky, tenké ponožky, čiapku, mikinu s kapucňou a tenšiu deku. Kamoska hovorí, že či len tak ide von. Doktorka mi naposledy povedala, že sme obe s dcérou naobliekane. Bolo 16st a malá mala body, tepláky, teplákový overal a deku. Ja som z toho jeleň 🙈
v tomto obdobi, ked je cez 20 stupnov skus to spravit tak, ze das dlhe body, ponozky, tenky svetrik a ciapocku urcite ak bude spinkat a skus regulovat teplotu dekou. Do kocika si pribal tensiu aj hrubsiu a uvidis ako bude. Ono ked babo spinka a nehybe sa moze mu byt chladno. Hlavne ak je doobeda zima a fuka vietor (hoci je 20stupnov).
Pri 20 určite deku nepotrebuje veď je zakrytá kočíkom. Zvyšok sa riaď podľa dieťaťa.
Dala by som bez deky -O jednu vrstvu viac ako mas ty.A zatylok sledovala
Ja som sa drzala pravidla radsej menej obliekat
@7lenka11 ja som obliekla podobne. Body s dlhym rukavom, teplaky, ponozky, mikina s kapicou a tenka capicka. V kociku nemam fusak, ale taku deku s tenkym barankom. Lezi na tej nebarankovej strane a bud prekryjem alebo neprekryjem a mikinu rozopnem alebo nerozopnem
Nemam ziadnu vesmirnu lod tu korbu, ze by tam neprefuklo.
@7lenka11 ja som sa zvykla riadit pravidlom - dat o jednu vrstvu viac. Tento maj je zatial extremne studeny. Takze na kombinaciu tricko + mikina som mohla zabudnut aj ja zatial. Nosim stale tenku bundu. Cize male babatko by som teraz obliekala tak, ako zvykne byt bezne niekedy v oktobri/novembri: bodycko s dlhym rukavom, teplaky, ponozky, svetrik, dat do kocika a zakryt dekou alebo dat ten kryt na korbu kocika co zvykne byt. A ciapocka samozrejme.
Kým bola dcéra v kočíku obliekala som úplne rovnako ako seba, keď spala prikryla som ľahkou dekou. V tvojom prípade body a mikina úplne stačilo.
Keď začala chodiť, dostávala o vrstvu menej, pretože bola stále v pohybe a rýchlejšie sa zahriala. Pre mňa nie je nič horšie ako príliš oblečené dieťa.
Baby o tej jednej vrstve navyše viem. Považuje sa za ňu aj deka alebo musí byť oblečená vrstva + deka? Jasné, že nie hrubá deka. Aj teraz som jej dala tenučkú z Ikei, keďže vaničku ešte prekrývali kryt…
Moja má tiež 4 mesiace a dnes bola oblečená rovnako. Body s dlhým rukávom, mikina s kapucňou, tenká čiapka, tepláky, ponožky a tenká deka. Nebola horúca ani studená 🤷♀️
@7lenka11 ano, aj deka.
@7lenka11 takto obliekam ja 2 mesačného syna na Liptove akurát pridám ešte zavinovacku tenkú a deku. Myslím si že si junobliekla ok.