Ako obliecť novorodenca?

10. okt 2024

Zdravím. Ako obliekate novorodenca do chladných dní, resp. v zime ? .. stačí napríklad dupačky/polodupacky, body, čiapka, tak do perinky a fusak ?
Ďakujem za rady

lucia23529
10. okt 2024

Áno stači..kontroluj hlavne zatylok

lucia13022023
10. okt 2024

Akože do perinky do kočíka? O tom som ešte nepočula... Ja som obliekala body, legíny, ponožky, overal mackovy a fusak.

lneviemmeno
10. okt 2024

@lucia13022023 tiež som obliekala rovnako, mám februárového a stacilo mu to akurát

lucia13022023
10. okt 2024

@lneviemmeno áno aj ja mam februárového.

autor
10. okt 2024

@lucia13022023 no vy ste o tom ešte nepočuli ale ja áno, tak preto sa pýtam. Som matkou prvého dieťaťa ktoré sa narodilo dosť predčasne. Nemá váhu 4 kg a ani 50 cm ako bežné donosene deti. Takže tým ze je malé, drobné a krehké, tak si pýtam radu ;) A áno také male dieťaťa ako v mojom prípade je dobre mat aj v perinke v kočiari a fusaku . Len som chcela vedieť či som ešte na niečo nezabudla. Nebudem z tých trendy cooler matiek, ktoré oblečú dieťa naľahko ale budem radšej z tých staromódnejších ;)

lucia13022023
10. okt 2024

Autorka, neviem co si nepríjemná, ja som to nemyslela v zlom. Nie nepočula som ešte o tom, že by bolo dieťa v perinke v kočíku. Ani moje dieťa nemalo 4kg a ani 50cm. Ale ok. Ironickych smajlíkov si odpusti. Kontroluj zatylok a nezabudni, že ani prehriate dieťa nie je dobre. To nei je o cool mamach preboha
;)

autor
10. okt 2024

@lucia13022023 keď sa vám narodí dieťa s váhou 600 gramov a 30 cm dĺžkou, tak potom by ste počúvali aj to čo by ste nechceli. Čiže áno riešim aj perinku ;) Pýtam sa preto aby som vedela či dieťa neprehrejem alebo naopak, či mu nebude zima. Stačila iba odpoveď typu stačí/nestačí, pripadne názor.

tetika
10. okt 2024

vobec nemajte problem ,prave naopak perinka je velmi vhodna pre novorodenca poskytuje mu teplo ,pocit bezpecia a aj lepsie spi lebo sa s rucickami nesvihne.Kludne davajte v perinke do fusaka do kocika ale na nozkach nechajte nejake tenke nohavicky a ponozky.A prave ze je take krehunke a nema dostato podkozneho tuku potrebuje vela tepla.Myslim ze ste vzorna matka so zdravym usudkom😉A inac perinka je vhodna na spanie kym sa dieta do nej vmesti .