Ako obliecť novorodenca?

29. okt 2022

Ahojte, chceme sa ísť prvýkrát prejsť s bábätkom, má 8 dní, lenže je to naše prvé bábätko a ja nemám šajnu ako ho obliecť aby mu nebola zima alebo moc teplo. Je u nás celkom pekne okolo 16°. Poraďte prosím

kiki234
29. okt 2022

Ja som mala take male este v zavinovacke. Osvedcila sa mi aj taka natahovacia a nasledne som ho dala do perinkovej a vlastne prvi dni bol takto plus deka.. Samozrejme oblecenie. Neviem co pouzivate vy, kazdopafne urcite body s dlhym rukavom nejaky svetrik ak nemate zavinovacku, samozrejme capica a rukavicky.. Zvysok by som dala deky.. Na nich je vyhoda ze akonahle zbadate ze dietatku je teplo, viete ubrat. Teda nemoze sa pozit, pozrite si krk vzadu ak tam bude mokro, uberte.. Moji mavali aj spodok hlavicky vlhky pokial im bolo velmi teplo.

jaskolka
29. okt 2022

Body, polodupacky, papučky, čiapočka, rukavičky (ja som dávala, aby si neposkrabali tvar).. Na vrch by som dala overal, také tie babatkovske chlpaté s kapucňou, alebo ako to opísať 🙂, alebo svetrík, či kabátik a zavinovačku, neviem ci ju používaš.(vtedy bez overalu)
Ľahká deka, vrch kočíka je tiež vrstva, čiže sledovať, či sa bábätko nepoti, na krku najlepšie to zistíš.