Ako obliecť novonarodené bábätko na noc a čím ho prikrývať?

miskamichalka
4. máj 2020

Ahojte. Nemam este babatko, ale bude to moje prve a mam z toho gulas. Niekde posi spaci vak inde zasa ze vak je nebezpecny, ze sa dieta moze zosunut do vaku. Potom som citala o nejalej ulitke na spanie a ako ho obliect? Original overalove pyzamko a pod to body ? Poradte nech sa na to vcas pripravim.

pininka1
4. máj 2020

Ja som vždy dávala overalove pyžamko, moji nechceli byť ani v perinke,ani v ulitke. Zakryla som buď malou dekou alebo detským paplonikom.

bona69
4. máj 2020

@miskamichalka ja som dávala do zavinovačky,teda perinky takej modernejšej, oblecko buď overal alebo body s dlhým rukávom a tepláčiky s nohami, alebo niekto dáva iba plienky na nôžky, v zavinovačke si ho aj pekne chytis a môžeš pekne na bok oprieť,že keby náhodou sa pogrcka tak sa nezadusi. My sme nedávali dlho do zavinovačky lebo malému bolo horúco a veľmi sa potil, tak spal od asi mesiaca len prikrytý dekou,neboj, to akosi príde tak automaticky a budeš vedieť čo drobec potrebuje 😀😘

heidy222
4. máj 2020

@miskamichalka podla toho aku mas teplotu v spalni. Ja som Mala v zime tak 21 a davala som to co mal aj cez den, lebo vsak novorodenec stale spi, cize body, pripadne aj tricko, dupacky a Tak isiel do perinky/ulitky. V lete ak je velmi teplo nemam skusenost, obe deti boli na jesen/v zime. Od 1 mesiaca Uz obe deti nechceli perinku aj zacali horsie zaspaval, tak som pouzivala a aj pouzivam spaci vak, do neho teraz ako je teplejsie davam len Overal, neskor dokonca Staci Len Body. Su letne,zimne, ja mam z Ikea, asi zimne ale nie su velmi hrube. Ak mate fakt ze chladno da sa na dieta vo vaku prehodit deka. Praveze vaky su bezpecne, urcite bezpecnejsie ako hrube deky ci periny. Vyhoda je ze vo vaku ho nakojis a polozis do postielky, ziadne viazanie do perinky alebo prykryvanie a minimalituje sa riziko zobudenia

sapetka
4. máj 2020

Overalove pyzamo mal, niekedy v perinke a niekedy s dekou prikryty

abcmajacba
4. máj 2020

@miskamichalka ja som vždy do overalu a do spacieho vaku, lebo sa vždy odkopala 🙃

veronika4495
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sense
4. máj 2020

Nasa mala body,ponozky a spaci vak teplejsi...

choco6
4. máj 2020

Záleži od babätka. Nas spal od narodenia v perinke a potom neskor v tej ulitke, proste musel byt poviazany a vtedy bol ako tak vklude. Potom spaci vak a doteraz v nom spi, ma uz 17 mesiacov ale v lete sa pokusime oducit lebo uz mu zacina byt maly :D Ale u nas perinka a vankus je katastrofa bud sa odkope alebo si proste dava vsetko na hlavu a len ho odkryvam, ma to asi po manzelovi on tiez spi s vankusom na hlave :D Jaj a este spinka stale v overaliku(pyzamko) od mala, pride mi to pohodlne lebo nikde ho nic netlaci ako nohavice ponozky atd.

jvasenka
4. máj 2020

@miskamichalka naša je koniec októbra a na spanie mala buď dupačky alebo body a polodupacky a klasicky v perinke.. Keď sa mrvila alebo niečo iba sme trošku uvoľnili aby mohla hýbať rúčkami..v spálni máme vždy okolo 21-22 stupňov - máme kvôli tomu aj teplomer.. Pôvodne som chcela hniezdo no nakoniec sme nekúpili a velmi mi ani nechýbalo 😊 najviac sa mi osvedčila perinka - ale taká klasická, pevná.. Vieš kúpiť výplň vhodnú na zimu alebo leto... Vo vaku mi spí od cca 4 mesiaca, to už jej aj perinky boli malé 😂

patka06
4. máj 2020

novorodeniatko cca do 1 mesiaca som na spanie dávala do zavinovačky ...z dola iba plienka a zhora body s dlhým rukávom ...ruky som neviazala dnu ...od mesiaca pyžamkový overal pod to len plienka a prikryť ľahkou dekou v spálni cca 23 stupňov

evaachesa
4. máj 2020

Overalove pyzamko a termoregulacna perinka s pevnym chrbatikom Little angel 🙂