Môj syn bude mať čochvíľa 4 mesiace. Na nočný spánok ho viazem do klasickej perinky, s tým, že mu nechávam rozviazanu poslednú šnúru, kde ma nohy. V poslednych dňoch si ale vždy vyslobodí ručičky a potom sa nimi budí. Tak ho potom nanovo previazavam. Kojím ho zásadne len rozbaleneho, takže počas noci takto viazem par krát. Ide teraz aj teplé počasie a perinka je moc hruba. Skúšala som aj spací vak s voľnými rukami, no bez šance, s voľnými rúčkami nezaspí.Mate nejaký dobrý tip na ulitku vhodnú na jar, kde by si nevyvliekol ruky a jednoducho sa zapína ? Ďakujem.
@pukina take.dieta velke viazat🙈 pocula som o znamej co do 7m viazalq chuda dieta nevedelo sa hybat....dat mojkaca alebo viem ze plienky davaju detom do ruk.ale neviazavat
my sme presli na Mimi original 🙂 https://mimi-original.com/perinky/ sice skor ako v 4M kedze sa nam narodil valibuk a klasicka perinka mu hned bola mala 😂
a teda najviac nu vyhovovalo iba ho "zviazat" plienkou / prelozit na trojuholnik, dat pod nehona tie cipy prelozit a zalozit - nieco podobne ako v porodnici viazali a je to aj ekonomicky nenarocne 😂
@zuzkaa1991 mojkac a plienka je este horsi ako viazanie. su ulitky aj konkretne sleepee ma radu s moznostou vybrat ruky, ked sa babatko zacne pretacat, postupne sa potom da na to naucit a nasledne prejst na spaci vak.
V tomtp veku som deti davno neviazala, prikryvala som len malou perinkou, pripadne dekou, tym padom sa rucickami nebudili. Kup do zavinovacky tenšiu vložku- alebo daj pepcovu zavinovacku dovnutra, to by mohlo stacit
@pukina ja to nepoznam my sme nič nepouzivali takze moderné veci fakt nepoznám.....ja len co vidim v okoli ;)
Moja ma tiež 4 mesiace, snažím sa ju odnaučiť od zavinovačky, Zavinovacka len cez noc, cez deň spi pod dekou v kočíku, v poslednej dobe ale zaspávanie na denný spánok je boj, aj polhodinového zaspávanie, niekedy aj viac, keď si neviem rady dám aj cez deň zavinovacku ( len tak na voľnejsie, ručičky nožičky von ) a hneď spí, tak rozmýšľam že asi ju nebudem trápiť a keď sa bude nerváčiť tak jej tu zavinovacku nechám na niektoré spánky, zjavne je asi nepripravená na život úplne bez zavinovačky, tak počkáme, spokojne babo - spokojný rodič 🙂
sleepee