Ako obliecť na spanie 4-mesačné bábätko?

13. mar 2023

Môj syn bude mať čochvíľa 4 mesiace. Na nočný spánok ho viazem do klasickej perinky, s tým, že mu nechávam rozviazanu poslednú šnúru, kde ma nohy. V poslednych dňoch si ale vždy vyslobodí ručičky a potom sa nimi budí. Tak ho potom nanovo previazavam. Kojím ho zásadne len rozbaleneho, takže počas noci takto viazem par krát. Ide teraz aj teplé počasie a perinka je moc hruba. Skúšala som aj spací vak s voľnými rukami, no bez šance, s voľnými rúčkami nezaspí.Mate nejaký dobrý tip na ulitku vhodnú na jar, kde by si nevyvliekol ruky a jednoducho sa zapína ? Ďakujem.

pukina
13. mar 2023

sleepee

zuzkaa1991
13. mar 2023

@pukina take.dieta velke viazat🙈 pocula som o znamej co do 7m viazalq chuda dieta nevedelo sa hybat....dat mojkaca alebo viem ze plienky davaju detom do ruk.ale neviazavat

jj298
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
petamich
13. mar 2023

my sme presli na Mimi original 🙂 https://mimi-original.com/perinky/ sice skor ako v 4M kedze sa nam narodil valibuk a klasicka perinka mu hned bola mala 😂
a teda najviac nu vyhovovalo iba ho "zviazat" plienkou / prelozit na trojuholnik, dat pod nehona tie cipy prelozit a zalozit - nieco podobne ako v porodnici viazali a je to aj ekonomicky nenarocne 😂

pukina
13. mar 2023

@zuzkaa1991 mojkac a plienka je este horsi ako viazanie. su ulitky aj konkretne sleepee ma radu s moznostou vybrat ruky, ked sa babatko zacne pretacat, postupne sa potom da na to naucit a nasledne prejst na spaci vak.

zorkahorka
13. mar 2023

V tomtp veku som deti davno neviazala, prikryvala som len malou perinkou, pripadne dekou, tym padom sa rucickami nebudili. Kup do zavinovacky tenšiu vložku- alebo daj pepcovu zavinovacku dovnutra, to by mohlo stacit

zuzkaa1991
13. mar 2023

@pukina ja to nepoznam my sme nič nepouzivali takze moderné veci fakt nepoznám.....ja len co vidim v okoli ;)

dally55
17. mar 2023

Moja ma tiež 4 mesiace, snažím sa ju odnaučiť od zavinovačky, Zavinovacka len cez noc, cez deň spi pod dekou v kočíku, v poslednej dobe ale zaspávanie na denný spánok je boj, aj polhodinového zaspávanie, niekedy aj viac, keď si neviem rady dám aj cez deň zavinovacku ( len tak na voľnejsie, ručičky nožičky von ) a hneď spí, tak rozmýšľam že asi ju nebudem trápiť a keď sa bude nerváčiť tak jej tu zavinovacku nechám na niektoré spánky, zjavne je asi nepripravená na život úplne bez zavinovačky, tak počkáme, spokojne babo - spokojný rodič 🙂