Ako obliecť júlového novorodenca?

25. jan 2023

Ahojte maminky. Začiatkom júla čakáme dcérku a chcela by som sa poradiť, aké oblečenie nachystať? Viem, že mnohé mamičky aj v lete obliekajú novorodencov do dlhých rukávov a nohavíc, ale po pravde v júli býva naozaj dosť teplo. Budú stačiť body? Alebo ako sa nachystať čo sa oblečenia týka?

Ďakujem krásne

babovka2321
25. jan 2023

Podla mna lepsie mat pri kocikovani dlhe prijemne tenke bavlnene spodky ako zakryt inak cely kocik pred slnkom a urobit dietatu saunu.

zitaje
25. jan 2023

Závisí aj od bábätka.
Ja mám júlovú dcéru, pri narodení mala vyše 4,5kg 😀 už v pôrodnici som ju musela mať navoľno, nijaká perinka, lebo jej bolo strašne teplo. Doma / v kočíku som ju mala väčšinou v body s krátkym rukávom a v ponožkách a vždy som mala po ruke látkovú plienku na zakrytie. Ale bolo aj pár chladnejších dní, keď mala aj tepláky a dokonca čiapočku, takú tenulinkú, len kvôli vetru - to hlavne keď som ju mala napr. na záhrade na rukách alebo v šatke.

dominidi
25. jan 2023

Ja mam konco junoveho..ked sa narodil boli 40tky..dlhe veci na sebe nezniesol, cele leto bol v kratkom alebo holy len v plienke prikryty bavlnenou plienkou..

autor
25. jan 2023

@babovka2321 ešte doplním, kočík mať nebudeme, sme šatkoví 🙂 takže skôr ako obliecť po narodení po bondingu a potom keď už bude treba obliecť 🙂

babovka2321
25. jan 2023

Tak dlhe merino tenke gate 🙂 nechces novorodencovi spalit nozky na slnku, ak planujes satkovat 🙂

zitaje
25. jan 2023

Ak ste šatkoví, tak gate netreba, treba mať tenučké ponožky na nôžky a tenkú čiapočku 🙂 Inak stačí body.

danieladugard
25. jan 2023

Skus na pohladat na facebooku skupiny ohladom satkovania a obliekania, tam ti najlepsie poradia 🙂 aj keby si naaahodou mala kocik, z hocijakeho dovodu uz, v zivote nezakryvaj (pokial to nebude original vzdusny material…) a nerob saunu🫣

adka8zlocha
25. jan 2023

Ahoj, minuly rok v juli boli strasne tepla, zavisi naozaj od toho, ake pocasie bude. Uz v porodnici nam ich kazali vyzliect len do plienky!! lebo vsetky babatka boli prehriate. A na nohy ruky ponozky a rukavicky. Doma mala body s dlhym parkrat ale urcite by som doma mala take 2ks. Hlavne prvy tyzden/dva vynosila. Potom vacsinou uz len body s kratkym a ponozky, v dlhom sa potila, o zavinovacke ani nehovorim.

adka8zlocha
25. jan 2023

v satke ked bola tak sme boli obe spotene. takze len nieco lahke a ak su na to financie tak idealne nejake merino

amy2807
25. jan 2023

ja mam julove predcasniatko, isli sme z porodnice s vahou 2500 gramov a mala len body a ponozky kedze bolo mega horuco, prikryta plienockou aj to sa mi zdalo moc na to ze bolo asi 35 stupnov ked sme odchadzali, narodila sa koncom jula

autor
25. jan 2023

Ďakujem krásne ♥️ už mám cca prehľad vďaka vám 🙂
Do šatky určite buď dlhé tenké Merino alebo natrieť proti slniečku nôžky a ponožky.

Kočík zatiaľ isto nie, ale samozrejme zakrývanie kočíka je niečo, na čo som sama upozorňovala mnohé mamičky, čo som videla ísť po ulici, takže toto nehrozí 🙂

Ďakujem ešte raz

heln
25. jan 2023

ahoj, zavisi to aj od termoregulacie babatka, vzdy som sa cudovala ked som v lete videla zapalonikovane babatko v kociku. moj ked sa narodil v juli, v 38. tyzdni, 3 kilovy, asi druhu noc este v porodnici bol studeny ako zaba, zacal kychat, normalne som ho musela poobliekat, dat ponozky, ciapku, a este prvy mesiac som mu musela obliekat dlhe a zakryvat dekou.

nwnw
25. jan 2023

Body aj s dlhym aj s kratkym, polodupacky, chvilu som davala aj taky mikinovy svetrik. No a pocasie staci ze par dni bude prsat a ochladi sa.