pako ma 1r a 5 mes a neviem ako ho mam obliect aby mu nebola zima a ani horko.........ako obliekate vy??dakujem 🙂
@marianka79 Palko
@moncicatko19 Ahoj, ja som na prechádzky obliekala mojim dvom deťom v takom veku (dcérka 1 a pol roka a synček 1 rok aj štyri mesiace) zimný overal s kapucňou ...bolo to najrýchlejšie 😉 a moji sa veľmi neradi obliekali (toto im aj zostalo dodnes 😅 )...pod overal samozrejme zimné pančuchy, niekedy aj tepláčky (alebo nohavice...) a vrch roláčikové body, a mikinu (niekedy fleecovú...keď sa mi zdalo, že je veľká zima🙂...) a na nohy zimné topánky na suchý zips alebo snehule ...zimné čiapky kupujem vždy také, aby im zakryli ušká, lebo sú na ne veľmi citliví...nemusia byť ani príliš hrubé, len nech majú uši v teple-celé zakryté a nie len tak, na pol ucha... ak sme sa viezli v šporťáku-trojkolke ...tak oblečenie bolo rovnaké, len som ich ešte zababušila, lebo keď sa nehýbali, tak im bolo zima...
a ak budeš mať čas, tak pozri aj do týchto tém, možno tam nájdeš viac názorov ako obliecť detičky v zime... 😉
https://www.modrykonik.sk/forum/ma-1-az-3-roky/obliekanie-1r-dietata-v-zime-co-v-tuhej-zime/
staršie témy
https://www.modrykonik.sk/forum/zakladna-vybavicka/bunda-ci-overal-pre-rocne-dieta-v-zime/
https://www.modrykonik.sk/forum/na-nosenie/ako-obliekate-deti-v-zime/
PS:...stačí, keď napíšeš adminom (do IP)...oni ti upravia meno tvojho synčeka v úvodnom príspevku...
@moncicatko19 podobne ako ivett1 pancucky,oteplovaky,tielko,body alebo tricko s dlh.rukavom,svetrik vetrovka sal rukavice ciapka ak ideme s kocikom tak aj fusak
@moncicatko19 my teraz obliekame pančušky, zateplené nohavice (keď ide len v kočíku, tak stačia tenšie nohavice, lebo je vo fusaku), body dlhý rukáv, fleesova mikina a bunda, samozrejme čiapka a tenké rukavičky. a keďže nie je sneh ani nejako nemrzne, nosíme zatial také vyššie jesenné topánočky...a keď sa nám narodili deti, doktor nám vždy povedal, že dieťa má mať v zime o jednu vrstvu oblečenia viac ako dospelý (a radšej viac tenkých vrstiev) 😉 a vonku treba strčiť ruku dieťatku za krk /na chrbátik/ a keď je spotené, jednu vrstvu vyzliecť 🙂 (to sú rady nášho lekára a zatial nám to funguje)
My obliekame ako @mysenac - pancusky, zateplene nohavice (ale nie tie klasicke oteplovaky, ale take, ze mancester, ci co to je, a podsite to je flisom, take hrube gate), body s dlhym rukavom, na to davam niekedy tielko alebo tricko s kratkym (normalne letne tricko ci tielko - ak ideme k veceru, ked je uz okolo jedneho stupna) a fleesovu mikinu, vetrovka, ciapka, salik a rukavice, ktore obvykle navliekam aj 10x pocas prechadzky - kedze ich nechce mat 😠 - co mi vadi, lebo ma ruky ako z mraznicky (asi zdedila po mne zle prekrvenie ruk). Obvykle chodime aj s kociarom, takze tam mame fusak.
moja ma 1 rok aj 10mesiacov,ale tak isto som ju obliekala aj minuly rok v zime...takze neviem ak chodi a nie je v kociku tak pancuchy, rifle, body s dlhym rukavom, tenke tricko s dlhym rukavom, sveter a bunda, ciapka, sal a rukavice (tie mala tento rok asi 3x, kedze stale je dost teplo) ...ked je v kociku tak to iste ale prikryjem ju dekou...
Moj Samko ma vždy jednu vrstvu navyše ako ja.....Zateplene pancusky, zateplene rifle, body, rolacik, mikina a bundicky, samozrejme čiapočka a podla potreby salik....tenke vrstvy su najlepšie, vžy sa daju lahko vyzliecť ak je dieťatku teplo...podla mna ich netreba velmi obliekať, ved maju pohyb....preto sa riadim pravidlo, jedna vrstva odomna navyše 🙂
No baby neviem, mne sa to zda strasne vela 😕 , ze body dlhy rukav, na to flisova mikina 😖 ,alebo sveter a bunda, kokos, to co im budete obliekat ked zacne fakt mrznut? Tak minus desat, pravdepodobne nevystrcite ani nos z domu. My zatial iba body, pancusky a na to zimna kombineza, ked prituhne pod kombinezu rolacik a teplacky 😎
Az teraz som si vsimla, ze vacsinou ste odpovedali z okolia BA, tam mate este styri alebo viac stupnov viac ako na Liptove, tak teraz som si ista ze to s oblecenim prehanate.
ja som maleho obliekala tak isto vlani ako tento rok. teda pri takychto teplotach. ma pancusky (ale tenke) na to gate take tensie ale podsite. hore tielko(bez toho sa v zime nepohneme) na to tricko s dlhym rukavom, tenku mikunu a bundu. domov nechodime ani spoteni ani prehriaty tak mu je to dobre. teraz uz viac menej chodime peso. ked nahodou ideme kocikom tak dam deku pod neho a na neho.
tielko, tricko s dlhym rukávom, mikina, vetrovka, pančuchy + zateplené gate
ak bude mrznut, tak zateplené gate vymeníme za oteplovačky a tenku mikinu za hruby pulover, ked su deti v pohybe, tak im zima nieje,
my obliekame na pyzamko zimny overal - je to dostatocne teple a najmenej bolestne 🙂))....
uz som tu takuto podobnu temu co sa obliekania tyka videla. mne sa pacil k tejto teme jeden clanok. tak sa pozrite, snad aj po vsetkych radach a aj inych clankoch padne este vhod http://www.kociky.sk/rady-pre-mamicky/aby-bolo-.... ja tento rok dcerku obliekam tak ako seba (ma dva a pol). rozdiel je v tom, ze ona nosi aj pancusky a ja zatial kym nemrzne nie. 🙂
Tie mamičky robia dobre, ktoré svoje detičky na zimu veruže "zababušia"! Dieťa ešte nemá stabilnú termoreguláciu, ani takú silnú immunitu /obzvlášť v dnešnej dobe, keď životné prostredie už je "zamorené" kadečím, hlavne elektrosmogom! /. Na utužovanie aj to hlavne športom a nie nedostatočným oblečením máte dosť času až v predškolskom veku! Dieťa je veľmi citlivé voči chladu - je to riadny stresujúci, ba až šokujúci faktor! Potom sa čudujete a ste nervozné, že prečo plače...
pako?