Ako obliecť bábätko?

timkao
23. apr 2018
timkao
autor
23. apr 2018

Ahojte maminy. Mám 3 mesačnú dcérku a posledné dni mám dilemu ako ju mám obliekať na prechádzky teraz, ked je vonku tých 22-25 stupňov. Dávala som jej bodičko s dlhým rukávom ale asi 3 dni za sebou mi v kočíku dosť plakávala a aj doma bola nekľudná a nechcela cez deň spať. Nakoniec som usúdila, že jej bude asi teplo, natiahla som jej krátky rukáv a zrazu mi pekne zaspinkala a aj v kočíku je už kľudná. Keď sa však pozriem na iné detičky ( väčšinou vidím len do športových kočíkov v ktorých sú už väčie deti ako je moja) tak sú tie deti oblečené oveľa viac ako je tá moja a mám pochybnosti, či som dobre urobila. Viem, že sa má dávať bábätkám o jednu vrstvu viac, ale ja som dosť zimomravá a ona bude asi po manželovi pravý opak. Dnes, keď som ju mala chvíľku na rukách, tak mala úplne spotené záhlavie. Bojím sa aby neprechladla, ale prechladnúť môže aj z toho že sa zpotí a aj z toho, že ju oblečiem naľahko. Som v tomto úplne bezradná. Má ešte niekto také chladnomilné dieťa? Poradte mi, prosím.

hulahop
23. apr 2018

Aaaaano, ja mam trojmesacnu, tiez chladnomil, chodime s kratkym rukavom 🙂 Pozri, ved aj tebe ked je teplo, tak sa vyzlecies, u deti plati to iste ☺️

jankalukasova
23. apr 2018

tiez vidim ako maju ine deti v tomto pocasi dlhy rukav, mikinku, teplacky a aj pancusky... su cele dopotene a nekludne.. dokonca som jednu kocku stretla aj s fusakom aj ked tensim...moja ma bud dlhy alebo kratky rukav a leginky a je spokojna, vzdy sa pytam detskej v poradni ci je oblecena ok a vzdy nas pochvali, ze mala nie je ako cibula.

svetlana35
23. apr 2018

moj mal vcera kratke tricko a teplaciky, ponozky a bol ok na hlave klobucik

pininka
23. apr 2018

Moj najstarsi bol taky, tak plakaval, bol nekludny a raz u nas bola babka a vravi mi,ze ci mu nieje teplo, tak sme hi rozbalili a ukludnil sa. Dodnes nema rad, ked je naobliekany, ani v noci nieje zakryty az za krk. Kazde dieta tak ako aj dospeli znasa teplotu inak. Ja mojej teraz davam body s kratkym rukavom, tenke teplaky a ponozky. Rano a podvecer ked ideme von jej davam mikinu a tenku ciapku.

nini1010
23. apr 2018

Ked sa narodila moja mala bolo strasne horuce leto,tazko cez 30 stupnov.a ja ako vysinuta prvorodicka som ju obliekala do dlheho,zabalila do perinky a prikryla dekou.dodnes nechapem ako je to mozne ale mala spala a spala 🤷😁😁 ludia sa na mna divali ale nikto mi nic nehovoril a aj tak by som si nedala povedat.asi po mesiaci som sa uvedomila 😂

babi81
23. apr 2018

kazde dieta je ine, moja tiez neznasa teplo, nespi krici, ktm sme na to dosli chvilku trvalo.obliekam je stale tenucke body bez rukavou, akoby tielko a na to tricko dole tenje teplacky alebo stale na to body satocky.ja osobne body nedavam az ked je nad 30, v h&m maju tieto tenucke bez rukavov.

katus87
23. apr 2018

No ak bola nekľudná, tak sa by som jej nechala body s krátkym rukávom, legíny alebo tenké tepláky a ponožky. A v taške by som mala odloženú mikinu alebo tenký sveter, veď ho môžeš vždy obliecť, alebo vyzliecť. A mať pri sebe tenkú deku na zakrytie, tú vieš tiež stále odložiť. Ja som tak robila, keď sme mali 2 mesiace a to bolo v máji.

alex49
23. apr 2018

riad sa svojím dieťaťom nie ostatnými. Aj dospelí sú rôzni, niekto v 20 tich stupňoch behá s holými rukami, nohami a niekto pri 27 ešte má dlhé rukávy a nohavice.

timkao
autor
23. apr 2018

Tak super, som rada, že ste ma utvrdili v tom, že ju obliekam správne. Čítala som diskusie, kde maminy písali, že im obliekajú ešte aj pančuchy, ale mne sa to zdá byť prehnané. Mne sa osvedčilo obliekať malú ako seba. Aj tak je podľa mňa v kočíku teplejšie ako vonku. Vietor tam nefúka a ked svieti slnko, tak sa kočík prehreje.

maruski99
23. apr 2018

vidíš veď ona ti aj sama dá najavo tým nepokojom, že jej je veľmi teplo keď má viac vrstiev na sebe, keby sa ti zdalo, že veľmi fúka alebo čo tak zakry nejakou tenšou dekou alebo jej daj nejaký tenší svetrík

dzukeles
23. apr 2018

Ja som vecer musela maleho dat spat v tielku a pri otvorenom okne. Dovtedy plac a neklud, pyzamko (kratke!) cele prepotene. Ja neviem co budeme robit ked bude cez 30st 😱 ma 9mes

jankalukasova
23. apr 2018

@timkao jasné, že to robíš správne.. hlavne každá maminka musí vedieť ako je jej bábätku... kamoška má rovnako starého synčeka... lenže moja má 13kg a jej malý má 9kg (obaja 14 mesiacov) no ten malý by zmrzol... jedna vec je, že ho istým spôsobom navykla na teplo ale aj to, že on proste nemá toľko tuku aby sa zohrial.. moja dcérka je ako taká knedlička.. hoci ona za posledného pol roka pribrala iba 800g... postupne nám z toho vyrastá..
Ešte mi napadlo.. dieťatko možno aj má rado teplo ale nemá rado vrstvy.. malá sa narodila vo februári a kočíkovať som ju chodila tak, že priamo na sebe mala iba pyžamko.. ale. na dno kočíka išla hrubá španielska deka, potom fusak, priamo do fusaku som jej dala pod ňu aj na ňu tenkú flísovú deku, fusak zapla, na to ďalšia hrubá teplá deka a ešte nánožník... a tak sme chodili von.. samozrejme čiapočka... ale ak som dala malej overal, tak revala ako tur, lebo sa nevedela ani pohnúť.
Vždy keď sme prišli domov a vytiahla som ju, tak bola teplučká a spokojná. blbé na tom bolo, že som ju nemohla za žiadnych okolností vytiahnuť vonku... resp. mohla ale celý ten fusak aj s ňou.