Ahojte problem nie je v svokre to hned na uvod aj ked samozrejme ze mam z toho ,,nervy"...
V skratke... o 2 mesiace idem na stuzkovu bratovi (ocino nam zomrel nechcem az ide mama sama a tiez tam chcem ist lebo je to velky den v zivote brata ). ALE moje teraz 3 mesacne babo je zatial len kojene a zaspava najskor o 9,v noci sa budi aj 3-4krat na to ze chvilku potiahne z cecku a spi dalej. Nevie pit z flase,stale to skusame a jeduje sa nejde jej to aj ked sme vymenili flasu,cumel... viem ze nikto moj problem nevyriesi tu na nete, ale ak mate nejaku radu ako ju za ten cas naucit spat celu noc alebo naucit zaspat s flasou nie s ceckom budem rada...
@krukky o 2 mesiace moze byt všetko uuuplne inak....tvoje bábo bude mat 5 mesiacov a ked jej tu flašku budeš poctivo ponukat tak sa mozno raz chytí. Kamaratka nakojila tesne pred odchodom na stužkovu a zdržala sa tak 3 hodinky a potom šup domov zase kojit... alebo teda ak dieta toleruje flašku tak tí čo strazia daju mlieko vo flaši.
@sardinka335 hej strasne dufam ze sa vela zmeni a ze tam budem moct ostat tak 3-4 hodiny,len sa musi dovtedy naucit na tu flasu lebo mam pocit posledne dni ze ju kojim kazdu chvilku tak bud jej prestava stacit mliecko alebo mame krizu...
ako ja by som 5 mesacne nenechala nanajvis na 3hod teraz riesis toto a o 2 mesiace ako napisala
@dominika6 mozu byt zase zubky,teplota,koliky a to sa bude este viac budit.A urcite by som ani flasu nedavala, zbytocne ked kojis...
@krukky to musiš proste skušať a skušať...ja som tak skušala s cumlom lebo moja cumlat nechcela ale tolko som jej ho nukala a davala, az sa naučila.
@glorikarebeka kojim od zaciatku s klobucikmi takze sa nebojim ze flasou pokazim prisavanie...skor ide o to ze sa cudujem preco nechce flau ked klobucik je tiez umelina a dudlikuje si ho...
Zober bábo so sebou. V kočíku môže byť. A po pár hodinách pôjdete domov.
@krukky a flašu mas s takym cumlom podobným ako mas klobučiky?
Noj maly mal 8 tyzdnom ked som museli ist do skoly( nechcela som posledny rocnik a statnice odlozit) kezde mi nedali individualne studium a tiez bol pkne kojeny... vzdy jed sa dalo som ho tesne pred odchodom z domu nakojila a a ked som bola kratko tak po prichode domov som ho zas nakojila ale ak som musela byt dlhsie tak som si doma odsala mlieko a maly ci chcel ci nie musel papat z flase.... chvilku to trvalo kym tu flasku chytil ale hlad je svina tak nakoniec papal. ( a u nas fungovalo streknut mu do pusinky trosku toho mliecka z flasky aby vedel ze to je papanie a potom to uz islo) ... drzim palce
A prečo nevezmeš dieťa so sebou? Nosič, šatka? A svokru tiež, že by ho vzala von ak by bol zlý (hlavne cez úvod a program). Pri voľnej zábave by to už nevadilo. A ešte treba vyskúšať ine fľašky. Niekedy dieťaťu nevyhovuje tvar cumla, alebo prietok mlieka. Aj keď je osobne by som si moju krpanu nechala ppri sebe. V šatke je dobrá a viacmenej spi, alebo kuká dookola.
@natalym no, aj to ma napadlo aj ked chapem, ze to uz nie je taka ,,zabava,, predsa len človek musi mysliet na starostlivost o dieta. Ale aj to je riešenie.
@sardinka335 Aj keď bude so svokrou, tiež bude na to myslieť. Pokuká, nakojí sa a možno bude spať ako dudok.
Väčšinou to tak býva.
Viem,ze mozno si skusala uz kadeco,ale snad poradim aspon trosku.Skusala si ajcumle,co pripominaju bradavku?Skus akykolvek tvar cumla,nie kazdemu babu vyhovuje ten isty,co inym detom.Skusaj to tak,ze ked kojis,maj pripravene mliecko vo flasi,aspon trosku,a pocas kojenia skus prso odtiahnut a strcit flasu,nech skusa cuckat aspon po par hltoch na zaciatok a potom viac a viac.MOzno to zaberie casom,niehned zo dna na den a mozno nie.A k tomu budeniu,aj keby ti pilo len z flase,nemaszarucene,ze ti prespi noc.Moja mala byvala do 6mesiacov v noci hore kazde 2hodiny,niekedy spala aj 3-4,ale za to nad ranom dokazala vrieskat aj 2h vskuse.Je to male babo,este sa castejsie budi na papanie,maloktore prespi noc,alebo 6hodin vkuse.Keby sa nauci na flasu,tak to je jednoduche,budsi odsajes mlieko a nechas doma,a svokra bude musiet pretrpiet,ze vstane,ohreje a da,alebo zarobi umele a nakrmi.No s oducenim cicika na flasu je tazko radit,skus pocas dna vyskusat obcas flasu,ci chyti,alebo si na prso daj klobucik a koj tak,potom si mozno zvykne naflasu.Drzim palce.
@krukky tak skus nechat vhladnut 20 min nedat mu presne papat
@natalym my sme tak boli s cca 5 mesačnou na podnikovom večierku nakolko naše revadlo proste s inym nebude to reve ako tur...mali sme ju v kočiku, nakrmili podla potreby, ponosili sme ju, niečo pospala a kolo polnoci sme išli domov.
@sardinka335 ano vymenili sme avent lebo tie su prilis tvarovane ale nepomohlo...
@sardinka335 Ja som bola tiež tak na nejakej oslave, naša nespala, bola už väčšia, ale ostatné decká ju zabavili, aj ostatní ľudia. Raz sme tak boli na plese, strážila mama, no nebolo to bohviečo, ale dopadlo to dobre. Babka už zaspávala a decko kukalo.
To ma ani nenapadlo ju vziat so sebou ale asi nas tym zacnem uvazovat je pravda ze zabava bude o nicom ale tak ci tak by som myslela co sa deje u svokry a nic by som z toho nemala...
ked baby ono je to také iné na tej stužkovej...sú tam cudzí ľudia možno majú zasadací poriadok,kde bude s kočíkom sedieť? alebo kde bude svokra? prechádzať sa 4 hodiny okolo kultúrneho domu?
na svadbe alebo rodinnej oslave je to iné tam sa povenujú krížom krážom ale na stužkovej je to také ,,rušivé,, 😀...či?
myslím si, že 3mesačné dieťa jednoducho nečaušíľ prespať celú noc, všetky tréningy sa odporúčajú až po 6 mesiacoch. Reálnejšie vidím naučiť ju na tú fľašu. Keď pogoogliš, tak nájdeš kopec tipov, ako na to 😉
@krukky nooo vo svokre problém určite nieje,tá ti ho nanakojí,čiže musíš riešiť seba ako si nájsť systém krmenia a uspávania...a aj keby máš naučené malé na 100% na fľašu nikdy nieje istota,že v ten večer alebo noc prespí tip top,môžu to byť zuby,teplota,choroba,nepokoj že tam niesi,atd atd atd...máš ešte 2 mesiace a mžeš sa tam objaviť na 3h a ísť domov,nemusíš byť do rána