Ako naučiť syna chodiť na wc?

jankap55
3. jan 2021

Dobrý deň, potrebovala by som radu, ako naučiť syna 2 r. 5 mesiacov robiť veľkú potrebu na WC. Doma je už bez plienky, cikat sa pekne pýta, ale kakat vôbec nechce ani na WC ani do nocnika. Nepomáha sľúbenie odmeny, čítanie kniziek. Vždy si vypýta plienku. Pri staršom synovi som tento problém vôbec nemala. Vie, že kde by mal ísť, ale ako keby sa toho bal. Za každú radu ďakujem

nikpa
3. jan 2021

@jankap55 presne toto sme riešili, syn sa v cca 2,5 roku začal pytat cikat ale kakat len do plienky. Trvalo to pol roka kym sme ho naucili na wc, prislo to tak zrazu, stale protest, krik, nic nepomáhalo, žiadne sľuby, vyhrážky, odmeny... proste to chcelo čas a aby na to wc asi len dozrel. Teraz sa pekne pýta, idem kakat, otvorí si sám wc a čaká kym ho vysadíme...

ecko80
3. jan 2021

@jankap55 Ahoj, toto iste sme mali so synom tiez. Ako 2,5 rocny bol bez plienky, cikat chodil na nocnik, neskor na wc, ale na velku potrebu potreboval plienku. Do nocnika/wc mu to jednoducho neslo. Snazil sa. Netrapila som ho s tym, davala som plienku, ak chcel kakat, nesilila som to. Vzdy som sa ho ale spytala, ci nechce skusit. na wc. Trvalo mu to do 4,5 roka. Radsej takto, ako riskovat zadrziavanie a problem so stolicou kvoli nuteniu.

siska53
3. jan 2021

@jankap55 aj my sme to tak mali. Az od 3,5roka zacal na wc. Dovtedy hysaky, hoci plienku uz nemal ani na noc. Na kakanie si vzdy vypytal..

jankap55
autor
3. jan 2021

Ďakujem za odpovede, no ja pevne verím ze do 3 rokov sa to naučí, aby mohol ísť v septembri do škôlky