caute kocky .. Mame taky problem , ze malemu sa skoro vobec nechce cez den spat. Pospi si len raz cca 20 minut a do 18hod. je hore 😒 .. O 18hod. sa kupeme , dame mliecko a do 19hod. zaspi a spi do 7 hodiny rana bez zobudenia .Ale cez den skoro vobec a tak ho musim nosit stale v satke , aby som mohla aj navarit, upratat a tak ...
ahoj. treba si vazit ze spi od 19 do 7 hodiny bez zobudenia. je to dost dlha doba, zato asi uz cez den nechce spat dlho, lebo sa riadne vyspi v noci. to sa naucit neda aby spalo viac cez den. ono si este zmeni rezim, teraz ma mozno take obdobie a to sa este zmeni, mozno bude spat viac cez den ale zas menej v noci 😉
@denisqaa babo v 4roch mesiacoch by malo spat aspon cca 14h aby bolo dobre oddychnute.. podla toho co pises ma 12hodin spanku, co nie je az taky hrozny rozdiel, ale otazne je, aky je? vela place, mrnci, je nepokojny alebo je dobre babo? aky mate rezim?
obe moje deti spavali ako hodinky, napr. hodinu boli hore a uspavala som - vzdy sa im lepsie zaspavalo, ak som dodrzovala taky rezim, plus aj mne sa lepsie planoval den.. dcera spavala horsie - ta spavala po pol hodinach a v noci zas lepsie ako prvy syn.. ale bola dobre babo, takze jej to asi stacilo.. syn ak bol nevyspaty, bol nervozny umrncany..
co sa da robit je, ze skusi striktny rezim - uspavat vzdy po urcitej rovnakej dobe, pokusit aspon jeden spanok denne dat s nim v posteli, byt vela vonku a uspavat v kociku.. domacnost vzdy pocka, ale babo potrebuje spat..
nas tiez spal viac menej len vonku v kociku, doma velmi nechcel. a tiez pekne spinkaval v noci, cez den sa mu uz tolko nechcelo, vlastne doteraz je to tak, spava len cez obed vacsinou, ale v noci pekne. takze budme radi, ze nevstavame v noci kazdu chvilu, no a cez den nech objavuju svet, ked uz maju ten pocit, ze urcite by im nieco uslo, keby si pochrapali 😀 a skus striedat satku, daj ho do lehatka, nech ta vidi, na podlozku na zem a podobne, on bude mat zmenu a ty tiez nieco porobis. a ked neporobis, no tak vecer dozenies 😉
@denisqaa dieta nenaucite spat. neviem si predstavit, ako by to bolo mozne. spi vam 12 hodin v kuse v noci, tak je vyspate. chodite von, nezaspi ani tam? deti obycajne vonku spia aj hodiny, na prechadzke. a ked nespi cez den, tak si mozete na dalsi den navarit vecer. ved ked o 7 spi, tak casu je dost.
mamicky poradte ja mam zas problem opacny! ☹
@denisqaa tak sa mu pokus nastavit rezim.. viem, ze vela zien to nechava na dietati, ja som ale svojim detom nastavila rezim ja - pretoze mi to tak islo potom lahsie..
odsledovala som si ako dlho dieta vydrzi byt v pohode - t.j. ako dlho sa dokaze usmievat a bavit, akonahle sa zacalo tvarit mrzuto, uspavala som a potom som ten cas vzdy dodrzovala /cize napr. vydrzal byt hore 2h a tak som vzdy po 2h uspavala/.. aj prvy, aj druha vzdy vyborne zaspali, len prvy spaval dlho, druha kratko.. kazdy den som robila/a robim/ vsetko rovnako - takze rovnako sme vstavali, rovnako ranajkovali, v rovnakom case chodime von, obedujeme atd..
ak ti spava dobre vonku, tak ho bravaj von vzdy na jeho cas spanku - poprechadzaj sa, precisti hlavu, zober knihu a citaj pocas chodze 🙂 upratat mozes ked bude hore, ved este nelozi, takze ho daj na zem alebo do lehatka v kuchyni, spievaj mu a popritom upratuj alebo var..
ked zacne lozit, mozes ho naucit aspon na jeden spanok denne v posteli a ty budes mat volno..
@denisqaa
ahoj, ja som tiez prvorodicka, s malym mame rezim nastaveny, budovali sme si ho postupne, asi posledne dva mesiace je to vsetko o rovnakych cinnostiach v rovnakom case...., rano spolu vstavame najneskor o osmej, on uz skor dzavoce v postielke, ale ja skor ako o osmej nevstanem, jedine zeby zacal plackat alebo bol mrzuty, spravim mu rannu hygienu, prezleciem ho z pyzamka, ak je cas na papanie- nakrmim a po krmeni jeasi take dve hodiny hore, hrame sa a tak, potom ide spinkat, niekedy spi hodinu, niekedy len 20 miut, ale dam ho spat, kocikujem ho doma a musi zaspat, lebo potom by bol velmi zly.... a takto je to cely den, zase krmenie, hranie, spanok, obden kupeme a najneskor o 20:00 hod. musi byt v postielke....
Dobre maminky radia-nastaviť režim, v rovnakých časoch 2x denne chodiť von aspoň na hodinu, šatku obmedziť na minimum-dieťa by malo mať možnosť čo najviac sa voľne pohybovať, často dávať na bruško, to ho rýchlejšie unaví
a skúšala si v kočíku vonku ho voziť? moje 2 deti ani jedno doma nespalo,do roka sme museli len voziť,doma tiež tak pol hodinku 🙂