Ako naučiť piť 2 ročné dievčatko?

miruslb
26. mar 2020

Ahojte maminy, potrebujem poradiť ako mám naučiť moju takmer 2 ročnú dcéru piť. Uvediem na správnu mieru náš problém. Proste, vždy keď sa snaží napiť, zabehne jej. Akoby namiesto prehltnutia to vdychla. Samozrejme, že ju začne dusiť, kašľať a je po pití. Skúsila som snáď všetko dostupné na trhu. Slamku, náustok, pohár (malý, väčší, plastový, sklenený...), po lyzickach, cez fľašu (aj obyčajnú, aj takú jupikovu)... Dokáže sa napiť iba po leziacky s klasickou fľaškou s cumlom, ako na mlieko.

mogaa
26. mar 2020

@miruslb ak sa hráva s riadikmi, glg vody do pohárika a pite čaj🙂ono to chce len cvik a časom sa naučí🙂

hennyinnsbruck
26. mar 2020

Ahoj.. Moja ma tento a super jej vyhovuje.neviem ci ho poznáš.

S normálnym sa moc hrala, vylievala, so sosacikom nechcela.....

barbora174
26. mar 2020

Nema nahodou skratenu jazykovu uzdicku? Skus pozriet.. nech vyplazi jazyk a skus ho zdvihnut palickou alebo lyzickou za horne zuby.

tatinka
26. mar 2020

@miruslb ja mam 20 mesacneho syna a to iste, mam pocit , ze ho ucim pit uz sto rokov a zatial veru ako aj ty pises, bud mu zabehne alebo to z vacsej casti povylieva a prehlte len malo vody, popri tom vidim , ze chce pit, lebo pred tym dlho predlho vodu odmietal, chcel len mlieko, ale teda uz aj vodu sa snazi.... on uz obcas si aj sam vezme pohar ale skratka cely sa tym pooblieva,,,
slamku nechce, pohar s naustkom nechce, z flase si da len mlieko ale vodu nie, vodu len z pohara svojho sa snazi ale ako pisem, zatial je viac vyliate ako vypite ....

tatinka
26. mar 2020

uz som skusala aj taky ten nevylievaci poharik , ale on sa dokaze cely pooblievat aj s tym 🙂)....a najradsej si v pohariku maca rucicky a potom ide z toho skusat pit,,,,to mi robi aj s jedlom, nakrajam mu ho, necham v miske ,on si kusok vezme a vzdy ho najskor povala po zemi a az potom da do ust, ide ma trafit z toho,,,neviem ho to odnaucit a ani neviem preco to zacal takto praktizovat lebo pred tym to nerobieval...

denisa098
26. mar 2020

@miruslb nastrihni nožičkami tú dierku v cumli vo fľaške, aby bola väčšia ale iba trošinku, postupne bude piť väčšie dúšky, prípadne jej daj pohárik a maličkú detskú lyžičku nech sa hrá a skúša. Hlavičku jej podlkadaj vankúšom nech sa naučí posediačky, po ležiačky by zabehlo aj dospelému.