Ahojte viem ze je na internete mnoho článkov ale chcela by som vedieť vaše skúsenosti, čo a ako funguje. Mam prvé dieťa má 1,5 roka, keďže je leto ,chcela by som skúsiť naučiť na nočník. Rozprávať vie, samozrejme nie plynulo ale slov vie veľa a dorozumieme sa. Dokonca už asi mesiac povie ze kakal ale uz az keď je po... ďakujem za každú radu a skúsenosť
Jediná rada, zobrať plienku...ak je pripravene , tak to pochopí samé, samozrejme bez nehôd sa to nezaobíde..ak nieje, tak ma ešte čas..netreba to siliť
Ahoj, priamo zatial nepomozem, ale napisem nasu skusenost - mame tiez 1,5, komunikuje velmi dobre, rozumie (takmer?) vsetkemu. Tiez chodi hlasit, ze sa pokakal - pride, ukazuje na plenu a hovori "vava" alebo v poslednej dobe "ble". Pripadne si zacne davat rovno nohavice dolu a ukazovat na zasuvku s plienkami. 😀
Par tyzdnov dozadu mal obdobie, kedy kakal kazde rano. Skusali sme nedat mu rano plienku, nachystat nocnik a hoci si nan vie pekne sadnut, vzdy sa rano vykakal niekam mimo a potom prekvapene pozeral, co to z neho vypadlo. 😅
Ked som ho tak pozorovala, uvedomila som si, ze hoci mu plna plienka vadi a je to jeden z prvych krokov k odplienkovaniu, este si to nedokaze spojit a nie je pripraveny. My sme sa na to teda zatial vykaslali, skusim mozno o mesiac a uvidim ako zareaguje.
Ale co som zmenila bolo, ze ked sa pokaka do plienky, beriem ho zvycajne do sprchy - v sprche vyzlecieme plenu, umyjeme podvozok a on vidi, co v tej plienke bolo (toto bolo podla mna dolezite uvedomenie, pretoze odvtedy hovori "ble" a ja som si uvedomila, ze ked som ho prebalovala po leziacky, nikdy pokakanu plienku nevidel a asi preto ho to rano tak prekvapovalo 🙂).
Ja prave odplienkovavam druheho synceka. Mam to trosku lahsie, lebo starsi mu ukazuje a on chce po nom opakovat 🙂 ale chodi po zahrade teraz v teple len v slipkoch alebo krataskoch, ked chce cikat povie cikat, ja ho povyzliekam a on to pusti rovno do travy :D Nocnik aj wc odmieta, sadne si ale nechce tam nic urobit, tak doma ho postavim do sprchoveho kutu. Prve dni bolo vela nehod, ale vysvetlovala som mu a pochopil co od neho chcem. Nie je to este 100%, ale sme na dobrej ceste. Na spanie este davame plienku. A, ma 2 roky. Aj druheho som o takomto case.