Ako naučiť drobca spať v postieľke?

christy1234
7. dec 2021

Mamičky ako naučiť drobca spať postieľke? 😅
Zaspí na posteli a to len prítomnosti mňa.. prehodím ho do postieľky a pekne spí.. V noci keď sa zobudí na mlieko tak mi už potom v postieľke nechce spať začne plakať ako keby ho režem 🙄😅 tak si musím zobrať k sebe do postele a spi v kľude..
Dosť cestuje po posteli a bojím aby náhodou neskončil na zemi 🤦‍♀️🤦‍♀️
Ďakujem ☺️

dobromila
8. dec 2021

@christy1234 mám 5 detí a naučiť dieťa na postieľku bol boj, ktorý som už potom pri 4. a 5. nemienila bojovať. Vedľa postele som dávala v kritickom období matrac, alebo deku. Popadali všetci, kým sa naučili zliezať zadkom, ale prežili bez ujmy 🙂 Momentálne s nami stále spí takmer 4r.

slovakboy
8. dec 2021

@dobromila zlaté

marianna_peskova
8. dec 2021

Môj syn tiež do dvoch rokov spával na manželskej posteli, lebo postieľku odmietal. Nepodnikla som žiadne špeciálne kroky, aby sa naučil spať na svojej posteli. Proste to raz zvládol, po svojej línii.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ivka21
8. dec 2021

@christy1234 ja som si prísunula skrinku ku posteli aby nespadol 😁 možno postačí aj komoda. Mam to z tej strany na ktorej drobec spi. Ja som druhého malého naučila do postieľky tak ze som ho tam dávala cez deň a dookola na tyčky hracky a hra sa tam . Teraz ho uspim v kočíku a preložím do postielky a keď sa aj zobudí v pohode zaspinka len moc nesvietim nehovorím sním v noci to veľmi pomáha

ingush616
8. dec 2021

@christy1234 podľa mňa sa tam babo musí dávať od bábätka. Ale keď teraz chceš zvyknúť nato dieťa, ja by som dávala čím častejšie aby si nato zvykal, dat mu tam mojkacik, cez deň make hračky aby sa tam cítil dobre a zvykal si ze je to jeho miesto 🙂
Naša tam spi od bábätka a miluje svoju postieľku, je to jej kráľovstvo, ma tam uspavaciu hračku, kvetinove mantinelove vankúšiky, kým bola bábätko mala tam kolotoč, (biely šum na tom nám veľmi pomohol pri uspavani), proste podľa mňa dieťaťu sa tam musí páčiť, musí sa tam cítiť dobre. Čím je väčšie je vsimavejsie.
Teraz tam zaspáva sama, aj cez deň aj večer 🙂
Kamarátke tam zaspáva chlapček aj cez deň, dá mu tam hračky, pohra sa a keď sa unaví zaspí ☺️

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz