Ako naučiť dieťa znovu spať same?

diana20
2. apr 2017

Ahojte.. píšem lebo už neviem čo mám robiť. Môj syn má jeden a pol roka, už pekne spával aj zaspával sám vo svojej postielke a v inej miestnosti. Potom však ochorel a spal s nami, odvtedy sa mi ho nedarí ani len položiť po leziacky do postielky, hneď strašne plače , nezoberie si fľašku a place aj hodinu a nezaspi kým si ho nedám ku sebe do postele. Myslíte, že môže mať strach z tmy alebo z niečoho? Nemá úplnú tmu, v izbe je vidno... som v siedmom mesiaci tehotenstva, môže to byť tým, že si začína uvedomovať, že príde ďalšie bábo a chce byť preto pri mne alebo tak? Ja už naozaj neviem, veľmi mi je zle,keď malý tak dlho place,nakoniec to vždy vzdam.. ako dlho maximálne nechať plakať malého a čo robiť potom? Už naozaj neviem.

maslenka
2. apr 2017

@diana20 nenechávaj ho plakať. Keď si mu už raz ustúpila a dosiahol svoje, bude nabudúce plakať dlhšie. Nech ho ukladá niekto iný, nepomôže? Otec, babka.

diana20
autor
2. apr 2017

@maslenka ocino je vždy v robote večer,pracuje až do noci, takže toto je vždy na mne, dnes mi ale prišla sestra na pomoc a uložila ho, nepomohlo, plakal vyše pol hodiny, aj sa mu tam isla prihovarat ale ani to nepomohlo až kým teraz nezaspal konečne... aj sme sa sťahovali , ale toto bolo už predtým.. tak viem, že teraz môže byť v strese, že nový byt, aj som skúsila jeho postielku dať vedľa našej a nič.. dnes takto zaspal, ale keď sa v noci zobudí, tak asi začne rovnaký problém...mám tu len priateľa a sestru, žijeme v zahraničí... sestra však chodí do roboty a nemôže prísť každý večer mi ukladať malého.. 😔

kmakovicka
2. apr 2017

No ak ti mám poradiť, keď sa ti narodí bábo, určite nebude tvoj starší spávať sám, na to prídeš rýchlo. Náš spával do 2 rokov sám, a potom prišlo bábatko a už nechcel spať sám...no však večne to trvať nebude.

diana20
autor
2. apr 2017

@kmakovicka a myslíš, že to.môže byť už teraz kvôli tomu? Lebo celkovo je viac na mne nalepeny aj cez deň, mne to aj vyhovuje, mám ťažšie tehotenstvo, takže nemusiet behať je super pre mňa.. len rozmýšľam, či to už necíti, že príde bracek..

kmakovicka
2. apr 2017

Je možné, že to cíti, deti sú veľmi vnímavé, aj keď to nedokážu vyjadriť slovami. Možno je to aj jeho vyjadrením, že sa o teba bojí, keď píšeš, že máš ťažšie tehotenstvo. Ja byť tebou, nestresujem sa tým, nechaj mu čas, uvidíš, čo bude potom, keď sa narodí drobec, uži si ho, kým ho máš samého, potom na neho nebudeš mať toľko času, keďže bude veľký brat, ale stále malé bábatko, ktoré veľmi potrebuje mamu. Takže ak chce zaspávať s tebou, dopraj mu to, keď sa potom zžijete aj s bábatkom, postupne to začni riešiť. Skús sa ho optýtať, ako by si to predstavoval on, povedz mu, ako by si to potrebovala ty, a nejak sa možno dohodnete.

diana20
autor
2. apr 2017

@kmakovicka zobudil sa teraz ani nie po hodine a zas nie sám u seba, tak som si ho vzala a hneď spí pri mne... bojím sa, že potom budem kojiť bábo a malý bude plakať , že nie som s ním v posteli... mám aj depresie, myslím si, že aj z tohto.. asi to všetko cíti, bobačik

ukulela
2. apr 2017

@diana20 nas maly zaspaval do 9 mesiacov po nakojeni v postielke sam ucuckal sa, zaspal, bez placu. potom zuby, zaspaval na prsniku vecer pri mne. a doteraz (2 a pol roka) zaspi v posteli velkej pri mne a prelozime ho do postielky potom. keby uz bol vo velkej posteli, len si k nemu lahnem a zaspi.
keby ste do detskej dali velku postel a uspala by si ho na nej? mate nejaky ritual -ci len flaska? skus dake pesnicky, uspavanky, rozpravky vzdy ...aby citil, ze sa mu venujes. a neprestans tym ani po narodeni surodenca. aby neziarlil. a keda sa to nepodari, ja by som to asi neriesila, nesilila, depresie nemaj, hlavne ho nenechaj rucat. to sa budes zle citit.

diana20
autor
2. apr 2017

@ukulela prelozim ho aj ha vždy, lenže on sa aj v noci budí na fľašku ešte.. mlieko pije, nevezme si nič iné a keď nedostane mlieko tak place aj pri nas v posteli... a keď sa zobudí a zbadá, že nie je pri nas tak sa hneď postaví a spustí rev.. kým ho nevezmem... tie depresie.. to je asi aj hormónmi, že sa nedokážem z ničoho úprimne tešiť a ani nevládzem nič robiť... a toto mi pridáva, lebo mám pocit, že nezvládam svoje dieťa jedno tak ako by som mala, tak, ako moje kamarátky zvladaju... tak ako zvládnem dve?...

ukulela
2. apr 2017

prosim ta, to su hormony .... ak ti to ma sposobovat stres, tak ho nechaj pri vas a basta. mozno to pojde neskor lahsie do velkej postele ... kamoska teraz tak malu prelozila z postielky do velkej -dva roky bude mat az v juli. ale odmietala spat v postielke. (ma uz svoju izbu a v nej teraz uz len velku postel) ... nas musi byt este v postielke, ale ked sa niekedy zobudi a nevie zaspat, tak si ho vezmem a hotovo.
a neboj, zvladnes aj dve. mimino bude v postielke prirazenej k posteli a maly bude medzi tebou a chlapom 🙂 romantika 🙂 ked na to budes spominat o 20 rokov, tak sa ti bude za tym cniet.
nesmies o sebe pochybovat ako o matke .... moj ma stale plienky, minule leto to neslo, este nerozpraval vobec. tak to idem riesit az teraz, ked sa otepli. do skolky to snad stihneme 🙂 a prestal mi sam jest - maminka davat - to tiez dufam, ze ho prejde, lebo v septembri sa potom v skolke nenaje ... vidis, kazdy mame daco, ale ze by som sa kvoli tomu sla vesat? ved je to moje mimino, keb to slo, mam ho v posteli pri mne aj do vysokej 🙂 (berte pls s nadsazkou)

jonnie
2. apr 2017

Ked ta potrebuje...tak co ine...ja nemam nervy nechavat ho vyplakat. Som pre neho zatial jedina istota-tak to nemoze mat domotane v hlavicke. Ak mate miesto-daj ku vasej posteli este jednu dospelacku - urob zabrany a uzivaj ho este dva mesiace. A mozno sam potom odpochoduje. Neboj...do 18r sa to podda 😂😂😂

monika15
3. apr 2017

@diana20 prepac ale nenechavaj ho tak dlho plakat chudak :((((
to zbytocne , nerob to.
nemozete dat do spalne postielku a ty si lahnes vedla?
mi mame obe deti snami v spalni a co nic....
teraz su male teraz potrebuju lasku... mojkanie a vobec sa ani nechystam ich vyhostit,
verim tomu ze pride cas a sami sa vyhostia hehe 🙂)
deti su male len raz... =)

maslenka
3. apr 2017

@diana20 prečo sa snažíte, aby zaspával sám v izbe? Veď ho uspávaj tak, že si pri ňom, keď je v postieľke. Sťahovali ste sa, bude mať súrodenca, cíti zmeny, nestresuj ho. Ja by som začala od fľaše a spať by som ho nechala ešte s tebou. Fľašu nedostane, dve, tri noci bude cirkus, ale prejde to. V noci už skutočne jesť nepotrebuje a ty to nedáš, ak budeš b noci vstávať aj k novorodencovi aj k nemu. Najprv odstráň fľašu, nechaj ho spať pri vás, trochu si zvykne v novom domove, potom uspávaj tak, že bude postieľka pri tvojej posteli a ty budeš pri ňom, neodídeš. Že manžel pracuje od rána do večera je výhovorka. Nepracuje predsa sedem dní v týždni a ľahnúť si večer k dieťaťu a uspať ho hádam zvládne, aj keby pracoval fyzicky. Začnite z piatka na sobotu odúčať od fľaše a z nedele na pondelok už bude lepšie. Najľahšie to budeš mať, keď zrušíš fľašu aj cez deň. Hrnček, nejaký pekný s obrázkom a hotovo.

diana20
autor
3. apr 2017

@ukulela aj mne inak prestal sám papať, pekne už sám jedol také veci ako pečivo a teraz na všetko len ukazuje,aby som mu dala, sám si nedá..
@jonnie už sa nám nezmesti do izby ďalšia posteľ, ale dala som jeho malú a nepomohlo.. nevadí, nechám ho ozaj pri nas..
@monika15 už ho nenecham tak, veď samej mi je smutno potom bobačik keď place tak veľmi..
@maslenka nepracuje od rana do večera, ale má hodiny tak, že ráno začína neskôr, cez deň má pauzu a začína večer o 18:30 a robí až kým nezatvoria reštauráciu, do jednej druhej.. a nerobí sedem dní v týždni , keď sa dá je s malým on, ale robí päť dní v týždni, niekedy šesť a napríklad budúci týždeň má jeden deň voľno tak, že dvakrát ráno a večer robí, takže budúci týždeň s malým do postele nepôjde, lebo naozaj nebude doma.. skúsim tu fľašu, lebo kvôli tomu mám aj s plienkami problém, že preciká veľmi , ale už je to lepšie, stačí mu menej aspoň... snažím sa postupne.. a malého si nechám pri sebe som sa rozhodla.. je mi z toho ešte horšie keď tak place ako včera, potom som si ho k sebe vzala a hneď spinkal ako anjelik...