Doteraz spava len v kociku. Dam ju do kocika a spi do par minut.
No chcem ju naucit spavat dnu v posteli. Ked sa ju snazim uspat dnu beha po izbe skace po posteli a vobec nezaspi. Som tam s nou aj dve hodiny a nic 🤦🏽♀️
Od jan ide do skolky bude mat 2,5 r a nechcem aby ju tam nutili nasilu lezat ze bude mat stres z celej skolky koli spaniu 🤷🏽♀️
Viem ze je viac mamiciek co maju rovnaky problem, ale bola by som rada kebyze sa najde mamicka co ho vyriesila🙏🏾🙏🏾
Dakujem za rady 😉
Treba ju aj v tej postely nejak zabavit. Isto ma nieco rada, ci uz pocuvanie rozpravky alebo ak jej citats tak citanie. Uz je dost velka na to, aby spavala poobede normalne v postielke a nie v kociari. Bude to tazsie, ale casom to isto pojde len nesmies povolit
@zofinka88 a v škôlke možno budú začiatky ťažšie,ale neboj sa ,že by ju tam nejak do niečoho nútili.ona bude sledovať dav,spolužiakov a po čase sa k nim pridá ,tak isto sa v škôlke viacej unaví a možno si zvykne v škôlke aj spávať a nie len oddychovať.niekomu to ide rýchlejšie a niekomu to trvá ,sú nervy a plače.neboj nič.zvladnete to.
Ja by som dala radu,nepoukazovat ako a čo ostatné deti robia dobre a sú poslušne..ona to nerobí a podobne..chváliť a chváliť a chváliť
Nehovorím,že to samozrejme nerobíš,to som tým nechcela povedať,ale napr.ja za seba poviem,som malému po nastúpení do škôlky hovorila,ako toto a ono ostatné deti robia a ono sa mi to vypomstilo.
Dnes ho chvalim a snažím sa ho povzbudiť ,aj keď mu niečo nejde 🤗
@zofinka88 a presne ako píše tasticka59,nepolavit
Na začiatku nebude spolupracovať hneď,ale je to len o zvyku,to isté ako škôlka.zvykne si,že to robíte každý deň a príde jej to časom normálne.napr.ja som malého vždy dávala spávať aj cez víkend,nerobila som mu tam zmenu.aj cez víkend sme si pekne išli poobede ľahnúť a robíme to dodnes,má 5,5roka
Obe deti sme od mala ucili na postieľku, ked mali tak 2 roky tak boli protesty ale ked nepomohlo pekne slovo tak pomohol krik, občas aj po plienke a hotovo. Par krat ked boli choré, tak spali s nami v posteli, inak v postieľke
@rozkosnica1 u nas tak isto ked nepomoze
Pekne slovo je krik ale ako by to na nu vobec neplatilo urobi si 100. X podla
Seba 🤦🏽♀️Uplny opak starsich surodencov. No a ked ju aj dam
Do postielky ze vsak si poplac tak si vyskoci z
Postielky nekasle sa😈
ono ako byt moze, ze proste nebude uz spavat. kolko je takych deti a potom prejdu v skolke na ako taky rezim, no ani tam nemusi spinkat, kolke deti tam len lezia na postielke
@zofinka88 ahoj,ja by som skúsila,jej pred poobednym spánkom prečítať rozprávku,na to ju nahovoriš,sadnete si spolu do postele a budete mať taký rituál.samozrejme,ak nie je úplne priečna,že sa s ňou nedá..
Ak ti ani to nepomôže,vymyslí si bodový systém alebo nalepkovy,formou,že keď zaspinka,tak jej nalepis nálepku na nástenku alebo teda obyc.A4 a budeš jej tlieskať,teda môže si to lepiť sama alebo si tam budete nejaké symboly kresliť.skus aj s ňou vytvoriť ten A4 výkres/nástenku a vysvetlí jej,že keď bude pekne spinkať v postieľke spolu si tam niečo nakreslite/nalepite a spolu si zatlieskate a podobne.vystavte si nástenku/výkres,spolu s ňou do izbičky,nech si aj napr.ona sama vyberie miesto,kde by to chcela mať polozene...myslim,že to by ju mohlo zaujať .sama vieš,čo by na ňu mohlo platiť.vyskusaj niečo taketo