Mamičky ako ste naučili vaše bábatká prespať celú noc,mám 7 mesačnú dcérku a od porodu nám ešte neprespala celú noc, budí sa aj 2x za noc a niekedy ju musím uspávať v noci aj 2 hodiny.Je kojená, ale papá aj príkrm aj kašu. Ďakujem za rady 🙂
@terrynocka Pre "potešenie" 🙂 Náš syn mal v máji 4 roky a tiež ešte neprespí celú noc 😉 Budí sa už síce len raz nad ránom okolo 4:30, ale budí sa. V siedmych mesiacoch je to ešte stále normálne. Štandardne by bábätko malo prespať noc niekedy okolo jedného roku života. Nám to nehrozilo...
ahoj naše 3 dieťatko má 8 mes. budí sa tak 6-7 krát za noc, o celej prespatej noci začnem uvažovať až tak keď bude mať 2 roky, aj 1, 2 dieťatko neboli spachtoši, už poriadne nespávam 6 rokov, ale nevadí aj tak sú to moje zlatíčka hlavne nech sú zdravé ono to raz príde 🙂
Ja som s výnimiek, zatiaľ !! Malý má dnes presne mesiac, v noci mi prespí aj 6-8 hodín, sem tam sa stane, že po štyroch sa zobudí, ale to sa rýchlo naje a hneď zaspí. Mám šťastie, ale je mi jasné, že sa to môže zmeniť. Avšak cez deň je veľa hore, veľa sa s ním zaoberáme, rozprávame mu, nosíme ho na exkurzie po dome a záhrade, kočíkame.. To ho aj dosť vyčerpá a od 6tej večera je vždy hore až do 8, potom ho okúpem, nakojím a dám spinkať. Takto mi potom prespí aj 8 hodín, Skús malú cez deň unaviť, veľa ju zabávaj, aby na noc bola unavené a možno ti vydrží aj dlhšie.
@erickam Náš malý prespal celú noc len vtedy, keď sme mali u seba malého synovca a povedala som mu, že nesmie na mňa v noci vykrikovať, pretože ho zobudí. To prespal pekne až do rána do 7:30. Inak je naozaj každú noc hore okolo tej 4:30. Predpokladám, že celú noc prespí, až keď sa nám narodí naše druhé bábätko, čo sa ale ja zase aj tak nevyspím 😉
podľa moje skusenosti je dôležite, aby bábo si pospinkalo a oddychlo aj cez den..aspon u naseho maleho to platí, že ked cez den ho neuspím, cez noc je to horsie.podla mna neplatí pravidlo, že ked cez den nespi, bude potom viacej v noci..praveže naopak 🙂
No doktorka nám povedala, že už ju v noci nemám chovať, že už má prespať celú noc tak sa len preto pýtam, zuby jej zatiaľ nejdu, len to že tak ako spí cez deň spí aj v noci :-/
Syn bude mat 13 mesiacov, je kojeny a cim dalej tym castejsie prespi celu noc. Zaspava o deviatej a budi sa medzi siedmou, osmou a cez den spi 2 krat. Ked bol male mimiso, tak sa budil kazde 3 hodiny na kojenie. Na tom, ze prespi celu noc ale nemam ziadnu zasluhu. Neviem, ci sa to da naucit.
Pockat, kym na to dozrie samo.
jA mám dve deti.Evička bola kojená do roka a pol a prespala mi celé noci,išla spať o osmej večet a budila sa o osmej ráno,Natalka bola kojená do 5 mesiacov a teraz má 2 roky a 8mesiaciv a pravidelne som pri nej aj 6-7 krat za noc hore.Musiš poškat,ono to príde samo uvidíš...
@terrynocka to povedala dr, že by mala prespať celú noc a že ju nemáš chovať? no nepoviem nič na to, kebyže sa takto vyjadri na 2 ročné dieťa, ale 7 mesačne je ešte malinké..môj malý ma 6 mesiacov a ked v noci sa budí na papanie, tak mu jednoducho dám, niekedy je to 1 x, inokedy 2x, a niekedy aj 3 krát..a to nie je kojený..určite je podla mna v poriadku, že bábo v 7 mesiacoch neprespinká celú noc..aj ked by sme si to asi všetky priali 🙂 🙂
@terrynocka pekne ti spi, ak len 2x vstava.
@seemani moj do 5m prespal celu noc od 8 do 6 rana, potom sa zacal budit a odvtedy vstava 2-3x. Super ze ti prespi ale este sa to moze zmenit, je malinky a unaveny, cim viac sa bude zvysovat vnimavost na podnety, tym je vacsia pravdepodobnost ze aj v noci sa bude budit.
@terrynocka to sa neda naucit,to musi prist samo ked dieta dozreje,podla vyskumov ma dieta najneskor prespat celu noc v 3 rokoch,potom to moze byt Problem,ale tiez by som to nehrotila,u nas sa zacalo spat celu noc v 2 r.,ked boli vsetky zubky vonku... 😉
@xlucia
@mamainprogress
jasné, som si toho plne vedomá 😉 , ale zatiaľ si užívame prespané noci.. SOm rada, že je taký, lebo fakt mi je lúto mamičiek, ktoré koja aj cez deň aj v noci napr. každé dve tri hodinky, ja by som to asi nezvládla, som veľký spachtoš. A muž tiež, takže malý to po nás možno zdedil. Zatiaľ mám ružové okuliare, že to tak ostane navždy, ale človek nikdy nevie :D
@seemani ja som tiez velky spachtos, ale telo si zvykne 🙂 mne spal do 3 mesiaca takmer celu noc 5-8 hodin, od 3 mesiaca zo dna na den sa zacal budit takmer kazdu hodinu, je kojeny a spi s nami v posteli. Niekedy potiahne 2 - 3 hodiny, to mam sviatok, ale inak kazdu hodinu, nastastie sa nepreberie uplne, iba sa zacne vrtiet a hlada prso, cucne a spi dalej. Skusala som nedat, ci zaspi, ale to sa uplne prebral.
Veľmi čudný výrok lekárky- aspoň dľa môjho názoru... Mám 3 deti, žiadne z nich neprespalo celú noc skôr ako v 2 rokoch - a aj to bola len najstaršia dcéra, u tých mladších to bolo ešte neskôr.... a ešte jedna poznámka- aspoň z mojej skúsenosti- vo veku 6-7 mesiacov u nás vždy nastal zlom k horšiemu- práve v tomto období sa začali všetci oveľa viac a častejšie budiť, niekedy aj každú hodinu (nemá to nič spoločné s hladom, nezabrali ani kaše - je to skôr o tom, že dieťa si viac začína uvedomovať prítomnosť matky a potrebu citovej blízkosti), potom sa to zase trochu utriaslo, ale ako som povedala- celú noc - aspoň u nás tak skoro neprespal nikto. Musela som si počkať.... 🙂
@seemani No prave pro to, ze jsi velky spachtos, tak byt tebou - hned se naordinuji na mimi a ne na spani... 😒
Ja nevim, ale ja kdyz jsem porodila, bylo to jaksi ve mne, ze spanek sel stranou a hlidala jsem mimi jak ve dne tak v noci. Podle mne by matka nikdy nemela spat tvrde, jelikoz nikdy nevis, kdy te mimi bude potrebovat a kdy se mu muze neco stat (treba si muze vyhrnout deku pres tvar, vklouznout pod deku - prikryvku, se dusit, ... je mnoho veci, o ktere by hlavne matka mela mit strach) ☹ Ne nadarmo existuje SIDS ☹
V hodne pripadech nahleho umrti ditete je i nedbalost rodicu - kdyby reagovali okamzite, mnoho pripadu by i stastne skoncilo ☹
Samozrejme, ze i ja spim - ale budim se dobrovolne v noci, jenom tak abych mela klidny pocit, ze je mala OK. 😉
A v hodne pripadech uz slysim jenom, ze se mala prevali a nebo citim, jak se vedle mne pohne 🙂
Neni to nemoc, co tady popisuji - je to jenom zodpovednost matky.
A promin, ja te nechtela urazit, jenom upozornit na to, aby sis davala vetsi pozor, protoze i dite, ktere ocividne v klidu spi, muze byt v opravdovem nebezpeci...
@cinkatko teraz mi trochu krivdíš, to že som spachtoš nemusí hneď znamenať, že spím tvrdo a dlho. Malo to znamenať len toľko, že spánok veľmi obľubujem a som vďačná zato že mi ho moje dieťa dopraje a nie som rozbitá a nechodím ako mátoha. Ja sa zobudím aj nato, keď si malý prdne, ale to doslova. Nikdy mi neplače, nemusí, stačí, že trochu zamrnká a už som hore, chvíľu počkám a keď sa začne mrviť, už viem , že je hladný a zoberiem si ho do postele, má totiž postieľku ďalej od nás. Monitor dychu máme taktiež a ver mi, že keby sa niečo dialo, sme aj s mužom okamžite na nohách,. Takže ma prosím ťa nezaraďuj na pozíciu nezodpovednej mamy, ak ma nepoznáš. To samozrejme, tiež nemyslím v zlom. Je veľa matiek, ktoré by si zaslúžili facku..
Mam 4 rocneho synceka, zratam na prstoch jednej ruky, kolkokrat sme doteraz prespali noc. Takmer kazdu noc sa raz zobudi, vypije vodicku alebo ovsenne mlieko a spi dalej. Vsetko ma svoj cas. My sme uplne mimotabulkovy (vyskou, vahou, rezimom, stravovanim) a chvala Bohu 😉 Pride cas, ked ju budes budit, aby uz tolko nespala 🙂
@terrynocka neučiť, to príde samo 🙂
@seemani Neee... ja jsem ti nijak nechtela krivdit nebo tak ☹ Je to jen moje vlastni zkusenost s moji tetou... Ale to je dlouhy pribeh. Ja se ti opravdu omlouvam, jestli se citis nejak ublizene a urazene... ☹ Mozna jsem udelala chybu v tom, jak jsem se v prispevku vyjadrila. Ale ver mi, ze mozna sice blbe, avsak s dobrym umyslem 🙂
@cinkatko nie v pohode neurazila som sa, už chapem jak si to myslela. Ale je pravda, že tehotenstvo ženu nastaví na časté vstávanie, v pôrodnici my malý nespal, vstával každé dve tri hodinky a ja som to v pohode zvládala, alejak sme došli domov, tak začal spinkať dlho. čomu som rada
@terrynocka dieta SA NEDA NAUCIT spat. dieta musi na to dozriet. uz si to uvedomte, ze spanok sa neda prikazat. a v takom veku ako je tvoja dcera je to utopia. dietatu idu zuby, ma cez den plno podnetov, a ak este aj ockujes, nemas sancu aby ti spala celu noc. to su vynimky ktore toto dokazu. velmi zriedkave vynimky