Máte nejaké typy ako naučiť dieťa pýtať sa na záchod? Cez deň ho nechávam bez plienky, dávam ho na záchod cca každých 15-20 minút. Vždy sa pekne vyciká, ale akonáhle ho nedám tak sa sám neopýta, jednoducho sa pociká.
@anjelicek26 aj môj má 17 mesiacov, ja ho tak dávam cca každých 20 minút pretože sa ešte kojí na požiadanie (dosť často) + voda ktorú vypije, tak niekedy neciká aj 2 hodinky a niekedy častejšie, ale väčšinou keď ho dám na záchod sa trochu vyciká, niekedy nie. Takže Vy ste ich rovnako dávali cikať a potom časom sa Vám začali pýtať?
Ano na zaciatku rovnaky cas (pred jedlom, pred spanim ci po 2h atp. ten rytmus si musite najst sami) + ked sme isli von tak ako ritual pred tym... tak to robia aj u malickych deti v jasliach ci skolke... ze posielaju sa vycikat...
@viestta aj to, ze ti ma nieco oznamit, sa dieta musi naucit... treba sa vzdy pytat, ci potrebuje cikat, to je hlavne... u nas to bol asi ten mesiac, kym sa pytali sami, dovtedy to proste trvalo pochopit...nehody sme nemali nikdy ziadne... ten mesiac som si to ocihala ja a potom uz vedeli, co po nich chcem...
@anjelicek26 super, ďakujem, skúsime to 🙂
@viestta práve to, že si začal strhávať plienky a už rozumie, že sa na záchod chodí cikať a kakať (pretože doteraz keď som ho skúsila naňho posadiť sa nevycikal a keď som ho z neho zložila, tak sa hneď pocikal na zem), teraz keď ho posadím na záchod, hneď vie čo má robiť 😁 tak to ma presvedčilo, že to skúsime, ak sa naučí bude to super, ak nie tak tomu dáme čas😁
nie je pripravený...našu takto išli odúčať v súkromnej škôlke, takže 3-4mesiace sa stále pocikávala lebo sa nepýtala, jednoducho necítila potrebu, cikať hovorila až ke´d cikala.....potom to prišlo zo dňa na deň, keď si uvedomila že potrebuje cikať a nie že cikať je keď ciká....
Ja som moju davala na nocnik pred spaním, po zobudeni a tak. Učila som ju co to vlastne robí aby vedela kričať cikam kakam. Potom prišiel jeden deň zhodila plienku že nechce. A začala sa pýtať. A to mala 20mesiacov
Začala som najprv ráno ako rituál trvalo to dlho nebila vôbec pripravená teraz má 2,5 roka a je dva týždne bez plienky . Cikat sa nepýta skôr ja ju dám po 2 hodinách a vycika sa .a keď sa pyta cikat tak tak stíhame … Kakat sa pyta úplne v pohode . Tiež je kojená podľa potreby . Kúpili sme nohavičky a prízvukovala som ,že má nové pekne a plienku už nemá . Keď sa zo začiatku pocikala a pokakala zistila že je ti hnus a fuj a kričala fuuuuj hovienko 🙈😂
Ale najdôležitejšie je ,aby dieta vedelo držať moc a uvedomovalo si čo robí, aby vedelo povedať že ide kakat . Nenútim na silu za každú cenu .
Ja hovorím že ako pride jeho čas sedenia , chodenia ,tak aj cikania. Treba pomôcť motivovať, ale nie na silu .
A to fakt cika kazdych 15-20 minut?? Tak to na odplienkovanie nie je zrely... Moji sa odplienkovali skoro (17-20 mesacny), ale teda cikali kazde 2-4h, pre mna to bol znak, ze zrely vlastne vobec su a ma zmysel to skusat...na zaciatku som ich davala cikat ja, postupne sa zacali pytat, ale trvalo to par tyzdnov... boli este drobce...